Ik ga fulltime ondernemen – als auteur en meer

Ik ga fulltime ondernemen – als auteur en meer

Aan het begin van september schreef ik in een notitie: ‘Als ik aan het eind van september nog geen baan heb, dan…’ Die zin maakte ik nooit af, want ik wist niet wat er dan zou gebeuren. Behalve dat ik dat nog meer gedemotiveerd raakte dan ik al was. Toch veranderde er iets in september. Ik koos voor fulltime ondernemen.

Wat is er gebeurd?

Mocht je me op LinkedIn of Instagram volgen, dan weet je al wat er gebeurd is. Het is niets ernstigs, maar een doorbraak is er een mooi woord voor. Op vrijdag 11 september lag ik lui op bed. Ik voelde me sip, maar wist niet goed waar het vandaan kwam. ’s Middags ging ik voor koffietijd gewoon naar oma, waar ik over de tafel heen leunde van moeheid, en thuis dook ik weer mijn bed in. Tot 16:21 uur. Ik kreeg weer drie meldingen van LinkedIn over vacatures en daarbij drie mails want ik had alle meldingen dubbel aan staan. Tranen kwamen al omhoog en ik trok beneden zo snel mijn schoenen aan, dat ik binnen zes minuten buiten stond om te wandelen. Ik deed mijn best om al mijn emoties weg te stoppen. Deze gevoelens wilde ik niet accepteren, waarom weet ik eigenlijk nog steeds niet zo goed.

Tijdens de wandeling maakte ik drie voice memo’s naar Nikki Pommer, waarin ik vier keer bijna in huilen uitbarstte. Al dat solliciteren, dat wilde ik niet meer. Ik voelde me met de minuut kutter en tegelijkertijd beter, want ik gooide mijn emoties eruit. Ik sprak ze uit. In die 17 minuten aan voice memo maakte ik een keuze: per direct alle vacaturemeldingen uit. Maar wat dan?

Mijn keerpunt

Omdat ik de hele dag op bed had gelegen en mezelf zielig voelde (ik blijf eerlijk), kon ik ’s avonds niet slapen. Wat wil je, als je alle rust al gepakt had tijdens de dag? Ik lag maar te woelen en om 22:23 uur kwam het: ‘Waarom schrijf ik hier geen boek over? […]’ Dit bericht naar Nikki ging nog verder en ging gepaard met drie screenshots uit mijn notities met ideeën en nog eens twee berichten met mijn aanpak. Maar het idee ontstond. Waarom ik het nog niet wil delen? Dat is omdat ik alles nu met de hand schrijf en deze big magic nog wat langer voor mezelf wil houden. Een paar minuten later had ik ook mijn zusje Anne geappt, ik appte haar kort en stuurde deze berichten die ik naar Nikki had gestuurd door. Haar reactie was er een die ik nodig had: ‘Je wordt met een reden niet aangenomen of er is een reden dat de ondernemersklussen niet naar jou komen. En hier heb je het, je zegt het zelf al. Je moet gaan schrijven’

Ik besloot per direct te stoppen met solliciteren. 

Zaterdagochtend wandelde ik direct naar de Bruna, waar ik een groot notitieboek kocht zodat ik dit nieuwe boek met de hand kan schrijven. Toch moest het spannendste nog komen. Deze keuze was voor mij snel gemaakt, maar omdat ik nog thuis woon, moest ik dit ook met mijn moeder bespreken. Cue zaterdagmiddag, mam was thuis en we gingen het gesprek aan. Ik wist wat ik nodig had om kostgeld te kunnen betalen en mezelf te onderhouden, maar het zou fijn zijn als mama achter me stond. Dat doet ze gelukkig, dus kon ik het maandag van de daken schreeuwen:

Ik ga fulltime ondernemen

De komende drie maanden ga ik me volledig focussen op het werven van klanten, het ontwikkelen van mijn aanbod en natuurlijk schrijven. Ondanks al die afwijzingen die het mij moeilijker maken om aan een vaste baan te komen, geeft het mij wel des te meer reden om door te zetten met wat ik wil. Dat is schrijvers support bieden en anderen inspireren en motiveren. Ik wil al mijn kennis inzetten om andere schrijvers te ondersteunen. Ik wil cursussen geven, sprekersklussen doen, kinderen op scholen vertellen hoe interessant lezen is voor je ontwikkeling en ik wil nog veel meer boeken schrijven. Vooral die support, want die had ik eerst niet, waardoor ik mijn passie verstopte. Maar een passie zou toch juist aangemoedigd moeten worden?

Daarom sta ik voor je klaar. Ik ben er helemaal klaar voor om mezelf als ondernemer en mens te zien groeien en vooral door te zetten. En het allerbelangrijkste? Ik ga iets doen wat ik leuk vind, écht leuk vind. Dat ik vol met ideeën zit, is misschien wel duidelijk. Nu nog een verstandig plan van aanpak.

Laten we samenwerken!

Deze levensupdate zou niet compleet zijn zonder een kort verkooppraatje. Waar kan je mij allemaal voor inhuren? Ik bied een branding starterpack aan, een combinatie van al mijn diensten die jou in de spotlight zet. Je kunt mij boeken als tekstschrijver en blogger, maar ook als fotograaf – voor portretfoto’s of producten. Ik kom graag op scholen spreken over het uitgeven van je eigen boek of over onderwerpen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, dit kan uiteraard ook via een digitale les. Stuur me vooral een mailtje als er iets voor je bij zit. Hoe je mij nog meer kan steunen? Door me te volgen op alle socials én mijn boek ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’ te bestellen. Zo help je om mijn dromen waar te maken.  

Ik hoop je op een van mijn socials en natuurlijk hier op mijn blog terug te zien. Wanneer koos jij voor het laatst om helemaal voor iets te gaan?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights