15 Soundtracks voor bij het schrijven

Schrijven met muziek op – het werkt voor je of het werkt niet. Een paar jaar geleden werkte het perfect voor mij. Ik zong net zo hard met de muziek mee als dat ik op het toetsenbord sloeg om mijn verhaal te schrijven. Oeps. Nu werkt het niet meer, maar schrijven met helemaal geen achtergrondgeluid – of huilende kinderen en auto’s buiten – dat werkt ook niet. Dus probeerde ik ASMR en soundtracks van films en series uit. Dat werkte wel. Daarom zet ik nu al mijn favorieten op een rijtje.

Game of Thrones Soundtracks

Fun fact: Met de eerste twee van dit rijtje schreef ik mijn hele manuscript ‘Zandkasteel’. Dat is niet de echte titel, maar de werktitel. De eerste soundtrack gebruikte ik tot 90% van het boek en toen switchte ik naar de tweede. Wil je weer weten over dit boek? Lees dan alle delen van de Schrijffabriek.

Harry Potter Ambiance/ASMR

Vraag van de dag: Denk je dat je aan deze video’s of een playlist gemaakt door de auteur kan raden wat voor soort scènes er zullen komen?

Algemene Ambiance

Dit soort ambiance zet ik meestal aan als ik voor iemand aan het proeflezen ben. Dat zorgt ervoor dat ik ‘in the mood’ kom en dat ik er een sfeer bij kan creëren. De laatste zet ik ook weleens op in de winter tijdens het schrijven van blogs of brainstormen van nieuwe jaarplannen. Het duurt niet lang voor het alweer december is en ik een 2021-versie kan maken van mijn ‘een brief aan 2020‘-blog.

Geweldige nummers met cello

Zoals je merkt zit er in geen enkele video meer tekst. Daardoor word je ook niet verleid om mee te zingen. Althans, als je net als mij een die-hard fan bent van Brooklyn Duo en dus de laatste twee video’s, dan kan je de tekst van die covers wel keihard mee blèren. Oeps.

Luister jij muziek of ambiance tijdens het schrijven of zet je alleen een koptelefoon op om het geluid buiten te houden?

Liefs,
Femke

Dit is de koptelefoon waarmee ik al deze video’s afspeel:

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights