Femke Meijboom - header

Femke Meijboom (1997) werd geboren op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee en leerde al jong wat voor een ware inspiratiebron het dorpse leven is. In de verhalen die zij al vanaf haar twaalfde levensjaar schrijft, komen de dorpselementen terug. Eerst in haar fantasy verhalen, daarna in haar boeken als indie auteur.

Al vanaf jongs af aan is Femkes grootste vriendin haar grootmoeder. Samen koffiedrinken, spelletjes spelen en boeken lezen leidde tot bijzondere gesprekken over het leven. In 2017 begon Femke samen met haar nicht Joke dan ook aan de biografie van hun grootmoeder. De verhalen over familiegeheimen en de ondeugende streken in tijden van de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp bundelden de twee in het boek ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’ (2020). ‘Jo’ won een prestigieuze Indie Award en draagt de titel ‘Meest leerzame boek van 2020’.

Met haar tweede boek ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ (2021) vertelt Femke over haar reis als pasafgestudeerde student op zoek naar de volgende stap in haar leven. Hoe is het om binnen de huidige tijdgeest een baan te zoeken of een eigen bedrijf op te starten? Femke geeft je een eerlijke blik op haar situatie en de benodigde tips om jouw eigen keuze te maken als jongvolwassene.

In haar leven heeft Femke verschillende baantjes gehad, van assistent-winkelmanager tot copywriter, maar nu trekt ze als zelfstandige ondernemer haar eigen plan. Want waar ze voorheen haar creativiteit en eigen wil niet kwijt kon, doet ze nu wel wat goed voelt. Als spreker inspireert Femke jong publiek door het hele land om je eigen droom te volgen, je creativiteit te ontwikkelen en activiteit ze jong publiek om weer een boek op te pakken. Als schrijfcoach blijft Femke in het boekenvak actief, maar dan op het begeleidende gebied. Het is haar missie geworden om jonge schrijvers op weg te helpen met het schrijven en uitgeven van hun boeken.

En wanneer Femke niet aan het schrijven of lezen is, is ze ook op Twitch te vinden. Drie keer per week streamt Femke de leukste content vanachter haar PlayStation. Het uitzenden van gameplay of livestreams over schrijven en schilderen onder de categorie van Just Chatting is wat Femke het liefst doet. Het helpt met het loslaten van moeilijke scènes tijdens het schrijven en het contact houden met haar kijkers zorgt voor heel gezellige gesprekken. Ondanks dat Femke vrij nieuw is op Twitch, heeft ze veel ideetjes en kijkt ze uit naar het allereerste community event: TwitchCon Amsterdam 2022.

“If there’s a book that you want to read, but it hasn’t been written yet, then you must write it.”
Toni Morrison
feiten en favorieten - header

Een paar feiten over mij:

  • Geboren in de herfst maar mijn favoriete seizoen is de lente.
  • Ik ben gek op Maltesers, honingdrop en Haribo kikkers. 
  • Ik schreef al tien verhalen, waarvan twee nu uitgegeven.
  • Ik heb Directiesecretaresse en Crossmediale Communicatie gestudeerd.
  • Januari is mijn schrijfjubileum, in januari van 2022 schrijf ik dus al twaalf jaar lang.

Mijn all time favorieten:

  • Mijn favoriete boeken: de Schemering-trilogie, de Grisha-trilogie, Big Magic.
  • Deze auteurs volg ik graag: Chinouk Thijssen, Valentijn Ringelberg, Rani de Vadder en de Engelstalige V.E. Schwab.
  • Deze film of serie is altijd goed: Chicago P.D., Deepwater Horizon of Shadow & Bone.
in de media - header

Bekijk hier alle mediapublicaties

Geverifieerd door MonsterInsights