Femke Meijboom - header

Ik ben Femke Meijboom, een drieëntwintigjarige auteur die van elk stukje tekst een klein kunstwerk maakt. Tien jaar geleden schreef ik mijn eerste verhaal en reeds gaf ik mijn eerste boek Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen uit. Een boek dat ik schreef om de verhalen en het leven van mijn sterke oma vast te leggen.

Deze keer liet ik me niet tegenhouden door perfectionisme en dat is precies wat ik wil overbrengen. De échte kant van schrijven en boeken uitbrengen. Op mijn computer staat een digitale boekenplank met zeven eigen boeken, waarvan mijn debuut mijn vijfde boek was. Geen van allen maakte voor deze ‘the cut’ omdat ik te perfectionistisch was. Maar perfect zijn bestaat niet, alleen ontwikkeling.

Daarom is het mijn missie als auteur en ondernemer om andere schrijvers te laten zien dat hun creatieve ideeën er ook mogen zijn. Zodat niemand zich laat tegenhouden en het boek schrijft dat nog niet in hun boekenkast staat.

“If there’s a book that you want to read, but it hasn’t been written yet, then you must write it.”
Toni Morrison
levensverhaal - header

Als kind zijnde zat ik altijd binnen. Ik speelde spelletjes op de computer van mijn ouders, las de Hitkrant en schreef wel eens wat. Spellen waarin ik naar andere werelden gevoerd werd vond ik geweldig, zoals Athur en de Minimoys. Het normale leven was niets voor mij. Daarom begon ik te schrijven. Het eerste stuk dat ik schreef ging over een rode vos, daarna over Harry Potter en ontdekte ik de wereld rondom Hogwarts in mijn eentje. Het schrijven van verhalen loodste me door de eerste twee jaar op de middelbare school, waarna ik het schrijven serieuzer aanpakte.

Zo’n zeven jaar geleden keerde ik terug naar mijn moeder op het eiland Goeree Overflakkee, omringd door mijn familiegeschiedenis. Daar begon ik samen met mijn nicht Joke aan een biografie over onze oma. Elke dag loop ik tussen gebouwen waar gedenkplaten en zoutwaterstrepen in gekerfd zijn, littekens van de Watersnoodramp in 1953. Overal zie ik inspiratie. En uit mijn oma, haalde ik het meest. Mijn oma is mijn drijfveer. Mijn innerlijke kracht en leergierigheid komt van haar, net als een van mijn doopnamen Johanna. Ik schreef niet alleen het boek over haar, maar ik liet ook iets van haar terugkomen in mijn logo.

Tien jaar aan schrijfervaring. Toch liet ik me regelmatig tegenhouden. Toen ik net twintig was, ging ik naar een netwerkborrel van een uitgeverij en kreeg ik voor het eerst de smaak van ondernemer te pakken en besloot ik door te zetten met mijn schrijversdroom. In november 2019 zette ik eindelijk echt door. Ik had net een boek afgemaakt, veranderde weer eens van mening (o, die gruwelijke perfectionisme), maar wat ik wel deed, was doorzetten. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en ondernam eindelijk actie.

Ik heb me te vaak laten tegenhouden door twijfels. Is dit wel interessant genoeg? Wie leest er nou iets van een ongepubliceerde schrijver? Ben ík wel goed genoeg?

Dat moet stoppen. Het knaagt je zelfvertrouwen weg tot er niets meer over is, ik ken het maar al te goed. Ik wil niet dat andere schrijvers zich laten tegenhouden door angst, twijfels of te weinig support in hun directe omgeving. Ik wil iets voor hen doen. En dat start nu.

missie - header

Ik wil andere schrijvers laten zien dat hun creatieve ideeën er ook mogen zijn zodat niemand zich laat tegenhouden en het boek schrijft dat nog niet in hun boekenkast staat.

Onderlinge support is nodig. Soms komt support in de gekste woorden of uitingen voorbij en zijn die niet altijd te ontcijferen. Hier op het internet ben ik er voor je. Je staat er niet alleen voor. Ik hoop dat je jezelf het podium durft te geven dat jij en je verhaal verdienen. Want je mag er zijn! Je verhaal mag er zijn! En hou je vooral niet in.

Bijna dagelijks deel ik inspiratie en motivatie via mijn blogs en op mijn Instagram, waar ik blog over mijn leven, avonturen en ontwikkelingen. Ik geef je een kijkje in het echte leven van een auteur, inclusief alle ups en downs, de geweldige highlights maar ook de sombere ‘ik heb geen zin meer’-dagen. Want die mogen er ook zijn.

Dankzij mijn inspiratiesessies kan ik jonge schrijvers op weg helpen wanneer het even tegenzit of met schrijvers die op het punt staan om hun boek uit te geven sparren over publicatiemogelijkheden. Neem een kijkje op de pagina om te zien of een inspiratiesessie ook de oplossing voor jou is. 

feiten en favorieten - header

Een paar feiten over mij:

  • Ik ben een Ravenclaw, hoe kan het ook anders?
  • Mijn ‘most valuable item’ is de sjaal die ik van oma heb gekregen.
  • Soms lijk ik op social media ontzettend productief, maar ook ik heb mijn luie dagen waarin ik niets liever doe dan door de Explore-page van Instagram scrol.
  • Ik ben geboren in de herfst maar mijn seizoen is de lente.
  • Januari is mijn schrijfjubileum, in januari van 2020 schreef ik dus al tien jaar lang.

Mijn all time favorieten:

  • Mijn favo boeken zijn de Red Queen-serie, de Schemering-serie en Big Magic.
  • Deze auteurs volg ik graag: Chinouk Thijssen, Daniëlle Bakhuis, Nikki Pommer, Sanne Hillemans, Valentijn Ringelberg, Rani de Vadder en de Engelstalige V.E. Schwab.
  • Harry Potter heeft een speciaal plekje in mijn hart, een goede thriller of action movie voldoen ook. Ik hou van ‘Deepwater Horizon’. 
in de media - header

Bekijk hier alle mediapublicaties

Steun mij door via mijn affiliatelink te bestellen

%d bloggers liken dit: