Over mij

Mijn naam is Femke Meijboom en ik schrijf young adult boeken. Waar mijn allereerste schrijfsel over een rode vos en zijn avonturen ging, is het genre van mijn boeken vooral contemporary – en toch ontbreekt een fantasieboek niet uit mijn lijstje.

Op de basisschool had ik een gruwelijke hekel aan mijn vulpen, het duurde zo lang voor mijn handschrift eindelijk werd goedgekeurd in groep 3 en ik mijzelf één van de gelukkigen kon noemen die zijn of haar vulpen had verdiend. Het was een lelijk ding, maar ik had me nooit kunnen bedenken dat ik hoe dan ook duizenden woorden zou gaan schrijven. Koste wat het kost, of het nou met de vulpen was of niet. Dankzij de rode letterdoos en mijn vulpen in groep drie ben ik echt een liefhebber van woorden geworden. Wat ik sinds geleerd heb, is dat het ene gereedschap niet ook altijd voor de ander werkt. Er zijn tientallen manieren om woorden mee op papier te krijgen, je moet het alleen vinden.

“If there’s a book that you want to read, but it hasn’t been written yet, then you must write it.” ― Toni Morrison

Foto gemaakt door Iris Zaagman

De quote hierboven is precies wat ik doe; verhalen vertellen over de dingen waar ik te weinig of niets over lees. Als een schrijver wil je lezers samenbrengen en situaties herkennen waar je van kan leren, niets is een beter gevoel dan van lezers horen dat je iets goeds heb neergezet. Ik wil jonge schrijvers laten zien dat hun creatieve ideeën er ook mogen wezen, zodat geen enkele schrijver zich laat tegenhouden en het boek schrijft dat nog niet in hun boekenkast staat!

Ik heb meer geschreven dan alleen het debuut waar ik nu mee bezig ben. Mijn eerste boek ging over de middeleeuwen en een gepland huwelijk, genaamd Civiel (2015). Achter Hemel en Aarde (2016-2017) is mijn eerste fantasy, een verhaal over de mythe Moirai, volgestopt met mythische wezens en natuurlijk fantasie. Boek drie is een contemporary, Zwemmen met lood (2017), waarin ik schreef over het omgaan met een verlies en het vinden van jezelf. En als laatste, Linguae in signum, een boek over de vriendschap tussen een jongen die van klassieke muziek houdt en een meisje dat het niet kan horen.

Als je meer van mijn schrijfavontuur wilt zien, op mijn YouTube-kanaal deel ik video’s over onder andere de weg naar publicatie en schrijftips en deel ik ook wel eens weekvlogs. Maar houd je het liever bij lezen, dan kan dat natuurlijk ook. Hier op deze website plaats ik minimaal één keer per week een blogpost, de ene keer is het iets persoonlijks of lifestyle-gerelateerd en soms ook een nieuwe schrijfupdate. Kort maar krachtig? Ik ben ook op social media te vinden. Hiernaast staan de buttons naar Twitter en Instagram. Spreek ik je snel?

FEMKE IN DE MEDIA

2017
Interview MustMag.nl
Schrijfportret door Nienkeslifestyle

2013
Columns in de PZC (Zeeuwse courant) tijdens stage

Youtube – http://www.youtube.com/femkemeijboom
Bloglovin’ – https://www.bloglovin.com/blogs/femke-meijboom-19203759
Twitter – https://twitter.com/femkemeijboom
Instagram – https://www.instagram.com/femmeijboom/
Pinterest – http://www.pinterest.com/femkemeijboom/

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *