Fotoportret: Nikki Pommer

Fotoportret: Nikki Pommer

De tweede ondernemer die ik graag voor mijn camera wilde hebben was Nikki Pommer. Nikki is indie auteur van een autobiografisch zelfhulpboek en is spreker. We leerden elkaar kennen op een evenement van de Bredase bibliotheek en een jaar later helpen we elkaar met allerlei business gerelateerde onderwerpen. Waaronder dus een nieuw portret én productfoto’s van haar boek.

Nikki is een gezellige onderneemster. Ze aarzelt niet om anderen op weg te helpen maar ik vond dat Nikki zelf nog wat meer in de spotlight kon staan: Nikki als persoon. En dat heb ik geprobeerd door haar op de foto te zetten. Nikki met de brede glimlach is de Nikki die ik ken, maar als je haar boek leest dan zul je er achterkomen dat ze hard heeft moeten knokken toen ze stopte met school. Dat is wat haar zo inspirerend maakt.

Nikki heeft zichzelf álles aangeleerd dat ze weet, en daardoor weet ze ook precies de valkuilen te benoemen waar ondernemers in kunnen vallen – maar ze vertelt je ook hoe je er weer uit kunt klimmen. Ondernemen kan behoorlijk angstaanjagend zijn als starter, maar Nikki ging vol vertrouwen met mij de sessie aan. Ik kreeg niet alleen tips voor het ondernemen, maar ook persoonlijke tips zoals het gezonder maken van mijn money mindset.

Nikki’s boek ‘De wijze lessen van een twintiger‘ gaat onder andere over haar burn out en het stoppen met school. Je leert o.a. hoe je verantwoordelijkheid neemt, je lichaam als kompas kan gebruiken, rust en tijd voor jezelf kan nemen, nee zegt zonder schuldgevoel, de relatie tussen lichaam en geest herkent, angsten accepteren en doorbreken, hoe je de kunst van het toelaten toepast en de essentie van zelfliefde. 

Of ik er echt iets van geleerd heb? Ja! Ik las bepaalde stukjes precies op het juiste moment en kalmeerde mezelf met wat ik op dat moment las.

Het kan eng zijn om alleen te ondernemen, en dat begrijp ik heel goed. Daarom is netwerken handig. En dat hoeft niet heel actief te zijn. Naar een leuk evenement gaan over boeken kan al genoeg zijn. Wie weet welke toffe mensen je tegenkomt?

Meer van Nikki en haar business initiatieven en tips? Check dan haar Instagram of website.

En hier koop je haar boek!

Wil je ook een fotoshoot boeken?


Bekijk hier de rest van mijn portfolio!

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: