De schrijffabriek #7

Mijn rubriek ‘de schrijffabriek’ documenteert mijn voortgang tijdens het schrijven van een nieuw boek. Ik vertel je alles over de realiteit van schrijven van een fantasie boek. Dit is deel vier van de schrijffabriek waarin ik verder inga op mijn nieuwe project ‘zandkasteel’, deel eentweedrievier, vijf en zes lees je hier terug.

1 november

Ik kan het nog steeds nauwelijks bevatten, maar ik stuurde op de eerste dag van november ’20 mijn fantasy manuscript naar uitgeverijen. Maar een handvol groepje, zodat ik niet te veel uitgeverijen spam. Ik kan je wel vertellen dat dat ontzettend goed aanvoelde. Natuurlijk heb ik het gevlogd, zodat ik dat in de toekomst ooit weer kan gebruiken.

6 november

Eigenlijk is de hele schrijffabriek serie om het schrijfproces van deze fantasy te documenteren. Dat die naar uitgeverijen is opgestuurd, betekent dat niet dat ik stop met schrijven. Mijn huidige non-fictie boek moet ook geschreven worden en daar heb ik in november en december keihard aan gewerkt. Op 6 november stuurde ik de eerste twee interviews de deur uit. Ik verklap nog niet wie ik voor dit boek ga interviewen, dat komt volgend jaar!

11 november

Voor dit boek documenteer ik in de maanden oktober, november en december de werkzaamheden ik doe om een bepaald doel te bereiken. Ik schreef de maand oktober af, begon aan de eerste dagen van november en verwerkte een van de interviews. Die dag tikte ik 4070 woorden.

15 november

Ik plotte voor Zandkasteel 2. Ik lag op bed naar het plafond te staren maar daar kwam niet veel uit.

16 november

Hoe lang vol jij mij al? Volg jij mij al vanaf de tijd dat ik blogposts zoals ‘Het verlaten manuscript’ schreef? Die hele blogserie ging over het herschrijven van mijn eerste fantasy manuscript. Maar in oktober merkte ik al snel dat dit verhaal me nog steeds niet loslaat, dus heb ik AHEA er weer bij gepakt. Ik rommelde een beetje met de outline, in de hoop uit te vogelen wat ik kan veranderen om er toch ooit nog een goedlopende serie van te maken. (De eerste stap: een wereld bedenken, pfoe). 

20 november

Ik kan me niet meer herinneren waar ik aan schreef, maar met meer dan 1300 woorden heb ik wel de 30.000 woorden aangetikt. 

25 november

Zoals je misschien wel weet is het mijn missie om andere schrijvers te laten zien dat hun creatieve ideeën er ook mogen zijn zodat niemand zich laat tegenhouden. Schrijf dus het boek dat nog niet in je boekenkast staat. Daar kan ik je nu mee helpen. Ik heb een nieuwe dienst opgezet waarbij ik jou kan helpen om dit te realiseren. 

Nieuw aanbod: inspiratiesessies voor schrijvers.

27 november

Er kwam al heel snel een ander interview terug, dus die heb ik direct verwerkt. Dat leverde me iets meer dan 1750 woorden op. 

30 november 

Maandagochtend twijfelde ik nog een beetje of ik van dit boek een duologie of trilogie wilde maken, maar tijdens een voicememo naar Veroniques Boekenhoekje kwam ik al tot een oplossing. Het wordt een duologie. Dus ik plotte een uurtje.

1 december

De volgende dag wist ik dat ik er direct mee aan de slag wilde, dus nadat ik al mijn werk had gedaan, heb ik de adreskaartjes erbij gepakt en werkte ik aan de outline. Binnen het eerste uur had ik een hele goede basis staat en daarna zette ik het in een uurtje in Word, zodat ik daar de structuur verder kon bepalen. Ik werd hier erg enthousiast van om door te schrijven.

4 december 

Dit was een goede schrijfdag. Ik kreeg een interview terug, verwerkte deze en verstuurde naar twee personen een aantal vervolgvragen om andere stukken beter te kunnen verwoorden. In totaal heb ik 4130 woorden geschreven en daarmee de 36.000 aangetikt. Ook maakte ik een plan voor de laatste loodjes. Ik dacht dat ik nog maar vijf stukken moest, maar een ander deel bleek ineens heel klein te zijn vergeleken met de rest dus vroeg ik op Instagram tips om over te schrijven. Wat mag er niet missen in het loondienst gedeelte?

5 december

Ik sta nog steeds te stuiteren van deze brainstormsessie/outlinesessie. Ik heb 1,5 uur gewerkt aan het uitgebreider maken van mijn outline voor het tweede deel. Er komt een extra POV bij (zoals ik nu heb gepland) en ik heb er al 90% voor staan. De laatste hoofdstukken zijn de stukken die alles aan elkaar moeten connecten. Het skelet van het verhaal staat, maar dit zouden dan de pezen en spieren zijn die alles vervolgens mij elkaar houden. Een iets minder vies voorbeeld is dat de bakstenen er zijn, maar dat het cement er nog tussen moet, haha!

6 december

Op de zondag besloot ik toch voor een bepaalde titel voor dit boek te gaan! Ik had het stiekem de dag ervoor al op een verborgen productpagina op mijn website gezet om te kijken hoe het staat en eigenlijk ben ik er wel heel blij mee. Het is tof, het is in dezelfde stijl van oma’s biografie en het is een nieuw begrip. En in het dankwoord komt uiteraard een bedankje voor de topvrouw die ik geïnterviewd heb die de titel opperde. Ik schreef vandaag maar 33 woorden, een voorpagina waarin ik de betekenis van de titel kort uitlegde.

18 december

Met eerst zo’n 400 woorden erbij tikte ik eindelijk de 40.000 woorden aan voor mijn non-fictie boek. Ik ging er ook zo’n 1200 overheen, door het een na laatste interview uit te werken. Nu heb ik nog maar één interview te gaan en ook de introductie en het dankwoord moeten af. Dat krijg ik nog wel gedaan voor 2021.

En dat was de laatste schrijffabriek van dit jaar. Hoe de volgende schrijffabriek er uit gaat zien, durf ik niet te zeggen. Er gaan een aantal dingen veranderen, maar dat lees je woensdag wel. Tot snel!

Lees hier de andere delen terug:

Schrijffabriek #1

Schrijffabriek #2

Schrijffabriek #3

Schrijffabriek #4

Schrijffabriek #5

Schrijffabriek #6

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights