Mijn oktober 2019

Het is weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. Dat betekent ook dat mijn verjaardagsmaand is aangebroken! Ik blik met plezier terug op de maand oktober want er gingen een hoop leuke dingen van start en ik hakte een aantal knopen door. Benieuwd naar mijn leuke dagen?

Hoogtepunten

Peer coaching

Op 2 en 3 oktober had ik mijn eerste peer coach klassen. Ik mocht hen helpen door onder andere feedback te geven op de presentaties. Dat was ontzettend leuk, maar ik heb er ook van geleerd dat mijn feedback soms wat direct is. Als tip kreeg ik te horen dat ik van tevoren de klas eerst een beetje moet aanvoelen, en achteraf snap ik precies wat de lerares bedoelde. Maar wat kreeg ik er ontzettend veel energie van! Zeker toen een leerling achteraf nog bedankt kwam zeggen voor een stukje feedback en tips die ik had gegeven, die hij tijdens zijn presentatie gelijk toepaste. 

Toen ik twee jaar geleden mijn mbo-diploma haalde, twijfelde ik nog of ik de lerarenopleiding zou volgen, en ik was er destijds heel zeker van dat voor de klas staan niets voor mij was. Het eerste wat mijn moeder achteraf zei was ‘misschien is de lerarenopleiding dan toch iets voor je’. Ik moet zeggen, ik denk dat ze gelijk heet, want ik vind presenteren en spreken voor een groep ontzettend leuk. Misschien moet ik er toch eens wat mee gaan doen. 

Deadlines

De eerste deadlines kwamen ook om de hoek kijken. Ik had er twee van de vakken zelf en eentje voor Profielen, het platform van school waar ik voor blog. Soms ga je automatisch al voor de herkansing, en dat is best slecht om te zeggen – dat is bij lange na niet mijn mentaliteit. Ik wil altijd alles pietje precies. Maar dat kan niet altijd. Niet alle leraren geven op dezelfde duidelijke manier les en soms kom je er dan nog niet uit als je de studiehandleiding hebt gelezen of het beoordelingsformulier hebt bestudeerd. Dan ga ik voor de feedback die je na de eerste ronde krijgt. Gelukkig heb ik nu nog niet het gevoel gehad dat mijn werken zo slecht zijn dat het een definitieve herkansing wordt.

De derde week – de spannendste ooit

De derde week van oktober was een spannende. Maandag moest ik de deadline voor Profielen inleveren (had ik gelukkig al gedaan), ’s woensdags had ik een afspraak voor ons schoolevenement (waar je nog steeds voor kunt doneren) maar kreeg ik helaas ook slecht nieuws, en toen kwam vrijdag, o, leuke vrijdag… IK MOCHT EEN BRUILOFT FOTOGRAFEREN. Ik werd twee dagen ervoor toch wel ontzettend nerveus, maar maandag had ik alles al uitgestald en mezelf getrakteerd op een stukje Red Velvet cake. Ik wist dat ik het kan, het waren gewoon de zenuwen. En het was gelukkig voor familie. 

Binnenkort meer over mijn eerste bruiloftshoot, hihi, denk aan media november. 

Oh! En ik verfde mijn haar! Ik wilde dat het er iets frisser uitzag, iets minder dof. Het is mooi geworden (:

De herfstvakantie

Ik zorgde ervoor dat deze productief was, maar dat ik tussendoor ook gewoon kon genieten van het vrij zijn. Maandag plande ik een huiswerkochtend in en ’s middags bewerkte ik alle foto’s van de bruiloft, en nog iets extra’s. Dinsdag plande ik ’s ochtends blogjes in, die ik laatst onder het genot van red velvet cake had geschreven. Het was de bedoeling dat ik ook aan die van december zou beginnen, maar dat is er niet van gekomen. Ik wilde ’s middags namelijk verder met schrijven en ook spaghettisaus in batch koken – met knoflook deze keer, dus basically stond ik half naakt in de keuken want alles ging ernaar stinken! Maar, mijn zusje had besloten om nog langs te komen voor ze op vakantie zou gaan. Dus deed ik van alles een beetje. 

En toen…

Mijn tweede blog voor Profielen kwam online! Deze blog ging moeilijker dan de eerste. De eerste poging had al vier versies toen we besloten dat ik hem opnieuw moest schrijven, en toen had die versie ook nog eens twee of drie versies. Ik stuur de link steeds mee in een nieuwsbrief dus als je volgende maand ook gelijk de link wilt ontvangen, meld je dan even aan voor mijn nieuwsbrief.

De rest van oktober was nogal rommelig. In november kun je lezen waarom.

Schrijven

Het gaat lekker! Alles loopt gewoon lekker gesmeerd en ik ben gemotiveerd. Dat klop ik wel even af op hout, want ik hoop dat alles zo doorgaat. Ik heb de eerste paar hoofdstukken al omgezet van de eerste persoon en tegenwoordige tijd naar precies het tegenovergestelde: derde persoon en verledentijd. En jongens, ik ben toch zo ontzettend blij dat ik dit toch aandurf! Ik merk nu al zoveel verbetering en de vrijheid komt terug. Ik ga deze fout ook nooit meer maken. Thanks lieve Nienke voor de feedback!

Ik blogde over…

Mijn september
Anne’s fotoportret
Sporten in de ochtend
Deel twee in mijn branding avontuur
Sanne Hillemans’ fotoportret
Mijn boekenverlanglijstje

Ik las de boeken…

Nocturna – Maya Motayne (ik ben niet heel snel maar hij leest heerlijk)

Ik wil mezelf beloven dat ik in deze laatste twee maanden de volledige 80.000 woorden herschrijf. Dat moet lukken. Ik heb er alle vertrouwen in! Het wordt eens tijd dat ik harder achter mijn dromen aanga, en geen zijweggetjes meer neem. Mijn boek wordt mijn prioriteit.

Hoe was jouw herfstachtige oktober?

Liefs,
Femke

Voor mijn opleiding zamel ik geld in voor Stichting Jarige Job. Wil je ook een donatie achterlaten om kinderen in armoede een feestelijke verjaardag te geven? Dat kan al vanaf €5. Alle kleine beetjes helpen. Op onze donatiepagina staat alle informatie.

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights