Mijn oktober 2023 maandoverzicht

Mijn oktober 2023 maandoverzicht

Welkom in oktober! Of zoals ik het altijd beschrijf: het begin van het einde van het jaar. Omdat het dus de eerste maand van het laatste kwartaal is, haha. Terwijl ik dit typ zit ik met vingers als ijspegels op de bank, een kopje thee en een schaaltje chocolade naast me en de regen buiten want oktober heeft nog niets anders gedaan dan regenen, regenen en nog eens regenen. Maar ik heb wel wat andere dingen gedaan dan in september, lees je mee?

Het huishouden… 

Langzaam maar zeker raak ik gewend aan wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een eigen huis. Het is niet alleen koken waar je zelf zin in hebt (met bizarre hoeveelheden knoflook nu ik én mijn moeder er niet meer mee pest én een afzuigkap heb) of naar bed gaan zonder dat iemand je mist of drie keer dezelfde serie kijken. Er komt ook genoeg huishouden bij kijken. Ik heb al verschillende adviesvragen naar mijn zusje en beste vriendin gestuurd die lijken op “hoe poetst je je douche?” en “hoe vaak doe jij je afwas” en ook “hoeveel drinken haal je in huis voor een verjaardag?”. Dat laatste heeft te maken met mijn verjaardag in november, die ik voor het eerst in een lange tijd eindelijk weer vier. Met familie. In mijn huis. Ik heb er zin in.

Maar onder het huishouden valt vooral het schoonmaken. Het legen van je prullenbakken (met de nodige geuren), het poetsen van je douchecabine, het verschonen van je tweepersoonsbed in je eentje… noem maar op. Voor nu poets ik één keer per week de toiletten (boven en beneden, al gebruik ik die van beneden zelden omdat ik boven werk) en stofzuig ik twee tot drie keer per week. Waarom zo veel? Omdat er nog wat zand in de tuin ligt en ik een lichte vloer heb waar je mijn donkere haar veel op ziet. Ook heb ik al meerdere keren in de tuin gestaan om onkruid weg te halen en ook mijn vriezer begint langzamerhand een beetje vol te raken. Het is wennen allemaal maar het begint nu ook wel leuker en knusser te worden, nu het zoveel regent en vooral ook alle laatste klusjes langzamerhand minder worden. 

Schrijfster-Femke is back in town

Ja echt, ik ben weer begonnen met schrijven. Eerst dacht ik eraan om hieronder ook een “ik schreef” lijstje te maken maar deze mijlpaal verdient z’n eigen alinea. Deze maand was het mijn specifieke doel om Veronique’s Boekenhoekjes feedback voor het tweede boek in mijn serie af te maken. Ik was er nog steeds niet aan begonnen (vanwege de drukte) en dit was de meest logische manier om weer te beginnen met schrijven. Een rustige introductie terug in de wereld van de Beaudelaires, zal ik maar zeggen. Dat is gelukt! Dat is af, ik ben ook op mijn gemakje begonnen aan het contacteren van mijn proeflezers en ben nieuwe proeflezervragen aan het maken, zodat het boek vanaf 1 november naar proeflezers kan. Ik ben erg blij dat ik weer bezig ben! 

Het laatste kwartaal betekent… 2024 voorbereiden

De afgelopen jaren stond het laatste kwartaal van het jaar altijd in het teken van de voorbereiding voor het nieuwe jaar. Daar is nog niets aan veranderd. Hier en daar heb ik alvast wat doelen opgeschreven voor 2024, maar probeer ik ook mijn sportieve kant weer op te pakken zodat ik in 2024 niet vanaf 0 start. Zo ben ik nu vooral bezig met het afmaken van content voor mijn opdrachtgevers van dit jaar zodat ik niet alleen kerstvakantie kan houden, maar ook op tijd kan beginnen aan de nieuwe content. Maar ook voor mezelf wil ik weer meer (blog)content gaan maken, anders dan dit jaar. Een nieuwe content kalender hier, wat meer contact daar. Zoiets. Beetje bij beetje valt alles op z’n plek. Bereid jij je ook zo uitgebreid voor op het nieuwe jaar? 

Ik las…

 • ‘Voor de show’’ van Marijke Vos, het derde deel in haar zesdelige detectiveserie. 
 • Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, ik ben de lelijkste in het land’ (aff.) Een nieuw boek in de Hoofdzaken-serie van Blossom Books. Hoewel het altijd leerzame boeken zijn, zijn het ook boeken waar ik maar met moeite doorheen kom. Ze vallen erg zwaar! En ze beginnen steeds meer op elkaar te lijken.
 • Het lied van de zee’ (aff.), binnen één weekend. Ik heb een hele uitgebreide mening over dit boek, dus voor de recensie verwijs ik je naar Goodreads. 
 • ‘De schone schijn’ van Marijke Vos, het vierde deel! 
 • ‘Einstein’ van Torben Kuhlmann.
 • Nooit meer hetzelfde‘ (aff.) van Susan Muskee, ook in één weekend!
 • En stiekem heb ook de boeken van de show hieronder op mijn e-reader gezet… 

Ik keek…

 • ‘Bridgerton’, seizoen 1 én 2, inmiddels alweer voor de derde keer bezig – oeps. Ik geniet zoveel van deze serie! Er zit zo’n comfort-vibe in, regency en drama is altijd leuk en doordat er zoveel verschillende personages zijn blijf je nieuwe details ontdekken.

In november… 

 • IS HET FEEST
 • want ik ben jarig, vier mijn vierjarige jubileum als ondernemer, er staat een signeersessie (van een andere auteur) op de planning en MAD BookTok is weer in de Donner deze maand. Zin in!
 • Daarnaast hoop ik ook een paar leuke mensen uit te nodigen om op de koffie te komen, hihi.
 • Voor de langdurige opdrachtgevers wil ik aan de slag met januari/februari content, zodat ik ook na de kerstvakantie niet superdruk ben.
 • En voor mezelf wil ik in november en december de laatste hand leggen aan het eerste boek in de serie. Dat is nog een stukje feedback verwerken en herschrijven, maar ook enorme spelfouten eruit halen. Ik ben daar maanden geleden al aan begonnen, maar heb het nooit afgemaakt. Oeps.  

Hoe was jouw oktober? 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights