Mijn september 2019

Een maand van nieuwe deadlines, nieuwe gezichten, hele mooie herfstzonsopgangen en gezellige lunchmomentjes met de meiden – september was een goede maand. Ik ben blij met mijn voortgang en de mooie dingen die ik heb mogen waarmaken! Lees je mee? 

Hoogtepunten

De maand september begon met een hele hoop aan deadlines voor school, maar ook met introductiedagen zowel voor mijn eigen jaar als die van de eerstejaars als peer coach. Het was leuk om al die gemotiveerde leerlingen te zien. Het leuke is dat ik de klas van die dag ook mag ‘houden’, zo sta ik de komende tijd af en toe een lesje bij hen in de klas om ze te helpen. 

Ik bestelde een koelkast voor oma. Die van haar was al een tijdje stuk, alleen kon ze hem niet meer kon gebruiken. De hendel was er af en in de deur werkten twee van de drie bakken niet meer. Het was tijd voor een nieuwe. Ik spendeerde de hele dag bij haar. Van ’s ochtends huiswerk maken toen zij ging zwemmen tot boodschappen doen en samen lunchen en ’s middags koffie en samen koken. De koelkast kwam uiteindelijk pas om zes uur. Maar het was wel heel gezellig!

School

Met mijn keuzevak bezochten we ook de doka! Dat was een spannend moment. Zoiets heb ik alleen nog maar voorbij zien komen in onder andere Pretty Little Liars, maar het was supertof om dit een keer met eigen ogen te mogen zien. Ik heb een van mijn eigen foto’s ontwikkeld. 

In totaal werkte ik zo’n zes uur aan een schoolopdracht. Ja, echt… ik kon gewoon makkelijk iconen downloaden maar ik wilde opvallen en tekende alle plaatjes zelfs. Dedicatie, of niet soms. 

Blogacademy

Op de vierde maandag had ik blogacademy. Wie zich heeft ingeschreven voor mijn nieuwsbrief weet al hoe tof dat was. Ik kon ook maar niet van de snoepjes afblijven, ze stonden echt voor mijn neus, haha. Gelijk de dag er na kwam mijn eerste blog online! Dat was een geweldig, maar heel nerveus gevoel. Ik zat constant de webpagina te refreshen. Daarna had ik zo’n drie uur tussenuur voordat mijn keuzevak begon liepen Lotte en ik nog even over de markt. Daar scoorde ik gewoon voor 4 euro een hele week aan groenten! Dus op de woensdag sneed ik het allemaal in stukken voor in de vriezer.

Verrassinkjes & genieten

Diezelfde dinsdag lag er ineens een pakketje in de schuur. Ik had niets besteld, mama had niets besteld, maar toch stond mijn naam erop. Vreemd… tot ik hem openmaakte en er een boek in zat! Ik heb gewoon een cadeautje gekregen van Uitgeverij Moon. Echt heel erg bedankt, ik was – en ben nog steeds – reuzeblij met deze verrassing. Het boek heet trouwens Nocturna

Omdat ik echt moest wennen aan weer naar school gaan ben ik niet veel buiten de deur geweest, op school na dan. En op de valreep zijn Marle en ik nog bij de nieuwe Tea Lab langs geweest. Ze moesten verhuizen en de nieuwe locatie is ontzettend gaaf. En het nieuwe menu ook. Na mijn pannenkoekjes en Marle’s dubbeldekker sandwich deelden we ook nog een stuk red velvet cake. Wist je dat ik dat nog nooit geproefd had? En dat was me daar toch lekker!

Schrijven

Om dit onderdeel zo kort mogelijk te houden, hou mijn YouTube-kanaal in de gaten. Ik ga een drastische verandering maken in mijn fantasiemanuscript en dus gaan er weer een hoop ‘Schrijf met me’-video’s verschijnen. 

Ik besloot ook een aantal van mijn boeken op Marktplaats te zetten. Eerlijk is eerlijk, ik heb er al iets te veel en van deze week ik dat ik ze niet nog een keer ga lezen. Wie weet zit er nog een leuk boek voor je tussen! Everless en Evermore staan er ook bij.

Ik blogde over…

Mijn eerste afwijzing
Fotoportret: Nikki Pommer
Het begin van mijn ondernemersavontuur
Aan de slag als peer coach + schoolcolumnist
Fotoportret: Sam Ashton

Ik las de boeken…

De kleuren van magie – V.E. Schwab (geweldig!)
You Do You – Sarah Knight (DNF, ik kon er niet doorheen komen)
Nocturna – Maya Motayne (wow voor die cover en flaptekst)

Voor oktober hoop ik op nog meer creativiteit, meer discipline en vertrouwen. Ik moet hard aan de slag om mijn projecten af te maken voor de deadlines, ik wil mijn fantasiemanuscript herschrijven en ik wil graag in mezelf vertrouwen voor de bruiloft die ik mag vastleggen over twee weken. Het komt goed!

Hoe was jouw terug naar school-maand?

Liefs,
Femke

Voor mijn opleiding zamel ik geld in voor Stichting Jarige Job. Wil je ook een donatie achterlaten om kinderen in armoede een feestelijke verjaardag te geven? Dat kan al vanaf €5. Alle kleine beetjes helpen. Op onze donatiepagina staat alle informatie.

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 5 oktober 2019 / 11:13

  Zo te zien een leuke maand en een goede start van het nieuwe schooljaar. Fijn om te lezen! 🙂 Voor mij is het best nog wel wennen aan het schoolleven, ondanks dat ik er erg naar uitkeek om terug te gaan. Er zijn dit jaar veel dingen veranderd in mijn opleiding en ik heb nog wat tijd nodig om mij weer thuis te voelen in deze nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Maar dat komt vast wel goed. 🙂

  • Femke
   Auteur
   5 oktober 2019 / 12:05

   Hoi Laurine! Zie het maar zo, verandering zijn (meestal) verbeteringen. Heel veel succes op je opleiding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights