Mijn juli 2023 maandoverzicht

Mijn juli 2023 maandoverzicht

We zijn officieel over de helft van het jaar! Het voelt altijd pas officieel zodra juli voorbij is en wat voor een maand is het geweest. Van verbranden op een bootje op het Grevelingenmeer tot kletsnat regenen tijdens het klussen – want ja! Ik heb veel geklust. Lees je mee? 

Ik heb een huis en ik heb er al drie weken klussen opzitten!

Vorige maand maakte ik het eindelijk bekend: ik ga uit huis! Mijn leven staat eigenlijk al sinds 30 mei op z’n kop, omdat ik sindsdien al weet dat ik kans maak op een huis. Wekelijkse reisjes naar de IKEA én dagelijkse tripjes naar de Action en bouwmarkt verder, heb ik alweer drie weken klussen achter de rug. De eerste week stond vooral in het teken van schuren en de gestucte muren in de woonkamer voorstrijken, maar toen kwamen Anne en Mitch op de zaterdagochtend en hebben we het plafond geverfd. Ik maak zoveel ‘firsts’ mee tijdens het klussen en ik geniet met volle teugen. Op mijn Instagram @ondernemendonderweg leg ik het volledige proces vast, maar er komen ook nog verhuisvlogs op het gelijknamige YouTube-kanaal

Deze maand focus ik op het lakken van de kozijnen en deurposten, kunnen we hopelijk de vloer leggen en kan ik aan het eind van augustus hopelijk het eerste nachtje slapen *duimt hard*

Een ‘uitstapje’ naar feelgood

Tja, dat zou je mij niet snel horen zeggen. Ik dacht altijd dat ik feelgood heel klef vond, maar dankzij Susan Muskee en haar podcast Liefteratuur is mijn mening daarover veranderd (en zijn 7 van de 18 boeken die ik dit jaar al las allemaal feelgood, oeps). Maar ik had al meer dan een maand niet geschreven en ik voelde het weer kriebelen. Dus schreef ik op 15 juli in een avond zo’n 2.000 woorden en daar bleef het bij. Het was een smakelijke feelgood, over een chefkok! Of ik er ooit nog mee verder ga, weet ik niet, maar dan laat ik het zeker weten. 

Een echt uitstapje naar Scheveningen

Op 27 juli was mijn moeder jarig! Eerst was er een idee dat Anne een dag bij mij zou komen klussen, tot ze op een dag zei ‘ik ga niet klussen, maar jij ook niet want…’ en toen was het idee om naar Scheveningen te gaan geboren. Iets wat we eigenlijk elk jaar doen met mams verjaardag, haha. Ondanks dat het de hele dag gemiezerd heeft, hebben we een hele fijne dag gehad. Geluncht bij Miss Maui (heerlijke gyozas), shoppen in de Promenade en ‘s avonds een iets te sterke margaritha… oeps. 

Ik las…

 • ‘Gevangen in papier’ van Femke Struijs
 • ‘Slipperdagen & zomerjurken’ van onder andere Lisanne Stam en Paula Heeger
 • Daarna begon ik in het ‘Bestsellerboek’ van Charlotte Meindersma (nog niet uit)

Ik keek…

 • ‘The Bear’, seizoen twee! 
 • ‘Dopesick’
 • ‘Why didn’t they ask Evans?’, dit is een kleine Britse serie die gebaseerd is op een fictief werk van Agatha Christie. Het was echt geweldig! 
 • ‘Heatwave’ met Kat Grahams. Zij speelt Claire. Ze heeft net een nieuwe baan, maar haar leven neemt een nieuwe wending wanneer ze de vrouw van haar baas ontmoet. 
 • ‘Gifted’ over een hoogbegaafd meisje dat heel goed is in wiskunde! 
 • ‘Ratatouille’, dit blijft een klassieker. 
 • Heel veel clips van Teen Mom Reunion, Jersey Shore: Family Vacation en Outdaughtered (korte content kijken was fijner na het klussen)

De best beluisterde podcast aflevering is: 

Aflevering 32! De aflevering over een jaar van de podcast met mijn favoriete afleveringen en highlights. 

In augustus…

 • is oma jarig! Ze wordt 91 jaar.
 • en is ook mijn debuut ‘Jo’ officieel drie jaar uit. 
 • maak ik een speciale september actie voor ‘Slashwerk’ bekend
 • ga ik verhuizennnn! (Hoop ik, als ik op schema blijf lopen, haha) 

Hoe was jouw juli?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights