Mijn november 2023 maandoverzicht

Mijn november 2023 maandoverzicht

Welkom in november, de feestmaand! Vier jaar ondernemer, jarig, mijn eerste verjaardag in mijn eigen huis. Het was volledig genieten!

Herschrijven in november

Deze maand had ik een groot schrijfdoel: zestien hoofdstukken herschrijven. Een paar maanden terug was ik hier al aan begonnen, maar het was niet te doen met mijn kleine scherm en iPad ernaast en er gebeurde een heleboel (kuch, een eigen huis, kuch). Daardoor stond schrijven even op een lager pitje en zo kwam ook mijn doel voor november en december tot stand. Deze maand zestien hoofdstukken, in december de andere zestien. Zin voor zin, woord voor woord, feedback van proeflezers toepassen en de woordvolgorde in een zin verbeteren. Het was een goede schrijfmaand, maar ik haalde het doel slechts op het nippertje. Door mijn verjaardag was ik iets drukker dan ik had verwacht. 

Mijn verjaardag vieren

Na vele jaren mijn verjaardag amper te hebben gevierd, maakte ik er vorig jaar al een leuke dag van, maar dit jaar vierde ik het officieel en groot. Dit keer was er feest in mijn eigen huis! Vrijdags werd in 26 en ging ik een dagje naar Breda, ging ik naar de bios en gingen we met het gezin uit eten bij Loetje. Op zaterdag poetste ik het huis en kreeg ik ‘s middags al mijn neef en zijn gezin op bezoek. Zondags was het grote feest! In de ochtend startte ik met hapjes en gebak maken op stream en ‘s middags zat mijn woonkamer helemaal vol met familie. Het was oprecht heel erg leuk om te hosten! Het was ook het eerste jaar dat ik niet emotioneel werd de avond van tevoren of de avond zelf. Ik groei en geniet!

Ik las… TIEN BOEKEN

 • ‘De ongetrouwde Hertog’ oftewel Bridgerton één
 • ‘De verliefde graaf’ oftewel het tweede Bridgerton boek
 • ‘Een vorstelijk aanbod’, het derde Bridgerton boek (in drie uur tijd!) 
 • ‘Een nobel streven’, het vierde Bridgerton boek
 • ‘Welkom in Smartpark’ van Mirjam Mous
 • ‘Vlucht 703’ van Chinouk Thijsen, gekocht op MAD BookTok
 • ‘De hand van de gravin’, het vijfde Bridgerton boek
 • ‘Een royale vergissing’, het zesde Bridgerton boek
 • ‘De edele opdracht’, het zevende Bridgerton boek
 • ‘Een man van stand’, het achtste Bridgerton boek

Ik keek…

 • ‘Bridgerton’, seizoen 1 én 2 – wat zeg je, voor de vierde keer? Nee, toch? 😉 Jawel, en dat was voordat ik aan de boeken begon!
 • ‘NYAD’ volgt de 64-jarige Diane Nyad die probeert de eerste persoon te zijn die van Cuba naar Florida zwemt. Het is een fictieve docu, maar wat deze docu anders maakt is dat het beelden van haar échte reizen gebruikt. Soms zit er dus wat kwaliteitsverschil in, maar dat maakte het veel mooier! 
 • ‘The boy who lived’, de docu over de stuntman die Harry Potter speelde en verlamd raakte.
 • ‘All the light we cannot see’. Deze begon heel sloom maar eindigde supermooi! 
 • ‘The Hunger Games,’ ‘Catching Fire’ en beide delen van ‘Mockingjay’
 • Als verjaardagscadeau aan mezelf ging ik ook naar ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’. 
 • Ik ben begonnen aan ‘Leo’ op Netflix, maar die was redelijk saai… 

In december…

 • ga ik aan de slag met de overige zestien hoofdstukken;
 • doe ik mee met Vlogmas, hou mijn YouTube-kanaal in de gaten;
 • ga ik met kerstvakantie. Ook nu heb ik een weekje vakantie vanuit mijn opdrachtgever, dus ik doe mijn best om alles af te ronden voor ook januari (en deels februari) zodat ik in mijn vakantie lekker kan uitrusten.

Hoe was jouw november? 

PS. Zoek je nog een leuk boek om cadeau te geven met kerst? Check ‘Slashwerk‘!

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights