Een boeken verlanglijstje voor de herfst

Het leukste om te schrijven vind ik toch wel mijn boeken verlanglijstje. De helft staat op Bol gefavoriseerd en de rest op Goodreads. Vandaag licht ik er weer een paar uit!

Dance or Die (Truth or Dance 3) – Chinouk Thijssen

Het allerlaatste boek in de mega spannend thriller over de balletwereld. Ik kan er niet veel over zeggen zonder spoilers weg te geven, maar als je eenmaal wat van Chinouk hebt gelezen, MOET je de rest gewoon lezen. Ze trekt je er helemaal in! Ik moet het einde weten! Verwacht op 21 oktober. 

The Word for Woman is Wilderness – Abi Andrews

Het is alweer even geleden dat je mij gehoord hebt dat ik een Engels boek wil lezen. Dat klopt! Het komt niet vaak voor, zeker niet nu ik helemaal in het Nederlands schrijf. Dit boek gaat over Erin. Erin heeft Engeland nog nooit verlaten maar heeft genoeg Bear Grylls op de televisie gekeken dat ze zelf het avontuur aangaat: de wildernis van Alaska in. Wat mij zo leuk lijkt aan dit boek is dat het iedereen aanspreekt. Iedereen zou weleens willen verdwijnen en dat grote avontuur aangaan. Door dit boek te lezen kan je dat zelf doen, maar dan vanaf je eigen bank.  

Calm the F**k Down – Sarah Knight

Heuj, nog een Engels boek. Nu ik zo zit te kijken, zijn de meeste boeken in dit lijstje wel Engels, haha. Sarah Knight blijft geweldig. Ik heb al twee eerdere boeken van haar staan maar ik wil graag mijn verzameling aanvullen. CTFD geeft je praktische manieren om situaties aan te gaan, onder andere het omgaan met angsten. En natuurlijk weer met een heuse dosis humor van Knight.

You Do You – Sarah Knight

Met YDY geeft Knight ons de juiste handvatten om precies dat te doen – onszelf zijn. Ze laat ons graaien naar ons binnenste en helpt ons de verwachten over wie we zijn af te schudden. Weg met alles perfect doen! 

Update: ik heb dit boek gekocht! Maar, er komt een dikke maar, ik heb het boek weggelegd. Ik vond er niets aan. Dus, een tweede boek die ik ge-DNF’t heb, haha.

Merel – Sarah Moon

Dit boek zou ik alleen al voor de cover kopen, het is een prachtig boek. Ik kan niet wachten om de boekhandel binnen te lopen en met dit boek weg te lopen – als ik ‘m niet van Sam krijg tijdens onze boekenswap, hihi. Merel is een boek van uitgeverij Lemniscaat, het is ook een boek met een trigger warning (denk ik). Het gaat over de 14-jarige Merel die van het dak van haar school wordt gehaald, omdat anderen denken dat ze zelfmoord wil plegen. Merel moet zichzelf nog leren kennen, en dat is eng. Het Engelse boek heeft op Goodreads 4 sterren. 

De kleuren van schaduw – V.E. Schwab

Boek een stond al een hele tijd op mijn to read lijstje, nu ook deel twee!

‘De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.’ 

Alexander McQueen

Een van mijn favoriete designers is Alexander McQueen – ja, de persoon die Gaga’s vleesjurk heeft gemaakt. Als we even om dat ene deisng heen kijken, maakt hij wel hele toffe designs. Ik twijfel nog tussen het boek Unseen (van €44) en Fashion Visionary (van €23,99). Ik kan uren weg zwijmelen bij de kledingstukken van mijn favoriete designers. Elie Saab staat daar bijvoorbeeld ook tussen, en Iris van Herpen ook. Beide McQueen boeken zijn perfecte boeken voor op de koffietafel. 

Welke boeken staan er bij jou op je verlanglijstje voor het najaar? 

Liefs, Femke

Volg:
0
Deel:

4 Reacties

 1. 26 oktober 2019 / 18:40

  Dat boek over de wildernis van Alaska lijkt me heel tof! Ik kijk zelf heel erg uit naar “Lady Smoke” van Laura Sebastian. Ik heb erg genoten van het eerste deel, dus ik kijk er naar uit om verder te lezen!

  • Femke
   Auteur
   28 oktober 2019 / 09:41

   De titel Lady Smoke klinkt ontzettend gaaf, ik ga ‘m opzoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: