Mijn juli 2021 maandoverzicht

Mijn juli 2021 maandoverzicht

Geen intro deze week, laten we gewoon gaan beginnen!

De eerste week van juli

Omdat ik me nog steeds in wat rare tijden bevind, deel ik van de eerste week van juli alleen de leukste momenten. Zo mocht ik de kids van Joke wat vaker uit school halen, zagen achternichtje Elle en ik de eenden voor het eerst buiten hun hok wandelen (ze durfden eindelijk door de poort van het hok, haha) en bakte ik samen met Elle kaneelbroodjes voor haar verjaardagsfeestje van vrijdagavond. Dat was een fijne en gezellige avond. Zaterdagmiddag paste ik ook de hele middag op, maar was ik maar alleen met mijn achterneefje, dus kon ik wat werk voor mezelf doen. Ik zat heerlijk buiten met uitzicht op de schapen en brainstormde voor lezingen. Ik kwam al een heel eind, mede dankzij de geweldige tips die ik van Chinouk Thijssen had gekregen. Het was een heerlijke, relaxte zaterdag. 

In de eerste week maakte ik nog foto’s, daarna eigenlijk niet meer vanwege de omstandigheden

De tweede week van juli

Ik deed deze week iets super spannends, maar je moet eerst nog eventjes verder lezen voordat ik dat aankondig. Maandagavond las ik mijn boek nog een laatste keer door zodat Sanne, de ontwerper van het binnenwerk, het boek volledig kon aanleveren. Omdat ik wist dat ik volgende week een drukkere week zou hebben, bewerkte ik zowel de video van woensdag de 7e als woensdag de 14e, zodat ik nergens klem kwam te zitten. Dinsdagavond ging ik weer gezellige live op Twitch, maar ontving ik ook een rouwkaart. Woensdag belde ik gezellig met Nikki, vulde ik belangrijke informatie in voor mijn nieuwe boek, deed ik wat Twitch-tech-dingen, haha, en ’s middags ging ik weer naar de kapper. Het was niet alleen dringend nodig, maar het luchtte ook enorm op. Donderdags werkte en streamde ik niet vanwege een nieuwe begrafenis, dus ging ik vrijdagavond live, nadat ik die middag officieel mijn ontslag heb ingediend op werk. Ja, echt waar. Ik zal niet vertellen waarom, dat houd ik voor mezelf, maar ik kan je wel vertellen dat ik heel veel geleerd heb van het afgelopen jaar. 

Ik kies voor mezelf en mijn verhalen. 

Zaterdag was verder ook super productief! In de ochtend filmde ik twee video’s, bewerkte ik beide en maakte ik er ook alvast de thumbnails voor. Na de koffiepauze bij oma speelden we eindelijk ook weer wat Yahtzee, dat was echt lang geleden. Eenmaal thuis stond er een mailtje van Sanne op me te wachten, het boek was officieel klaar! Woohoo! Dus heb ik gelijk de drukkerij gemaild met de vraag om de laatste omslagformaten voor de omslagontwerpen, zodat we de week erop alles konden opsturen. 

De derde week van juli

Waar begin ik deze week? Ik kan je alleen maar vertellen dat de tornado die in juni kwam aanwaaien nog niet verdwenen is. Maandag was de dag dat ik aankondigde dat ik ontslag heb genomen. Ja, echt… Mijn directe omgeving merkte al wat langer dat er iets niet goed zat, dat de baan mij geen energie gaf, dat ik er veel irritaties ervaarde en dat ik mijn ei er nog volledig ik kwijt kon. Dus maakte ik in week 1 van juli de beslissingen en had ik in week twee hét gesprek met mijn teamleider. Vanaf 30 juli ben ik weer alleen ondernemer en sta ik open voor alles. 

Dat is gek om te zeggen, zeker na de omstandigheden de volgde in de rest van die week – zoals een coronageval in mijn directe familie. Ik was boos, verdrietig, bang, geïrriteerd, moe – vooral moe. Maar ik maakte ook mijn tweede boek af! Alles ging donderdagavond naar de drukker en zondagavond leverde ik nog eens de laatste onderdelen aan. Straks is het 1 september voordat ik het echt doorheb. En de reacties die ik krijg zijn zo leuk. Ik kan niet wachten om het met jullie te delen.

Ik maakte deze selfies toen ik aan het werk was. De eerste zou ik niet weten waneer, de middelste ‘s ochtends vroeg voordat ik naar mijn werk ging en die andere vlak nadat ik de titel aankondiging van boek 2 afmaakte!

De vierde week van juli

Gek genoeg ging deze week heel erg snel voorbij. Dat komt waarschijnlijk doordat ik alleen nog maar ochtenden werkte en ’s middags voor mijn eigen bedrijf zat. Zo deed ik maandag nog het een en ander voor de drukkerij, zodat het boek nu echt gedrukt kon worden (laatste proeven buitenlandse helft van de drukkerij) en schreef ik alvast een promotiemail. Dinsdag werkte ik aan de blogs van augustus en september, maar merkte ik dat ik niet tevreden was met de content die ik had geschreven. Ik ontdekte later deze week wel waarom en schreef daar een dagboekfragmentje over. Die zal binnenkort online komen.

Woensdag was heel erg productief. Ik pleegde een belangrijk belletje en verstuurde mails, betaalde facturen, plande de video van de titelreveal in, schreef alle overige boekmarketing van Slashwerk (ja, dat is de titel, woohoo!) tot aan de lancering en schreef een blogpost voor Monumentendag. ’s Middags had ik zelfs nog tijd om in de zon te zitten. Daar genoot ik van. Nu ik niet alles meer op alleen de woensdag hoeft te proppen, had ik tijd over. Dus in het zonnetje werkte ik aan mijn doelen voor mijn bedrijf, maar ook een zomerbucketlist. Zal ik daar binnenkort ook een blog over schrijven?

Donderdag stuurde ik alle nieuwsbrieflezers het allereerste hoofdstuk van Slashwerk toe. Die krijg jij ook als je je nu inschrijft. Psst, die campagne komt eigenlijk binnenkort live, maar jij weet het nu al, hihi. ’s Avonds wilde ik eigenlijk streamen, maar door een wereldwijde storing, had ik mooi tijd om aan mijn nieuwe fantasy te werken. Dus wie weet komen de Schrijffabriek blogs wel terug! Uiteindelijk ben ik 3,5 uur bezig geweest met achtergrondinformatie over een locatie en de personage die daarmee geassocieerd is. 

Ook was het weekend behoorlijk productief. Ik begon zaterdag met 1,5 uur TikToks filmen. Daarna kakte ik eerst helemaal in, tot ik snoepjes kocht en koffie deed bij oma. Vervolgens maakte ik thuis een nieuwe begroting wat betreft Slashwerk en alles dat ik nog moet investeren, maar daar werd ik best blij van. Mijn eerste berekening was namelijk fout, waardoor nu het bedrag kleiner was geworden, haha. En daarna typte ik een stukje over deze week!

De vijfde week van juli

Het was mijn allerlaatste werkweek! Drie ochtendjes, dat was het enige dat ik nog moest. Donderdags werd ik nog verrast met drie leuke cadeautjes voor mijn afscheid, dus bedankt daarvoor! Maar nu even terug naar het begin van de week. Maandagmiddag ruimde ik mijn computer op, alle bestanden op mijn laptop maar ook mijn iMac en het regelen van mails. Een onderdeel van mijn zomerbucketlist is dus een digitale schoonmaak, dus daar heb ik een mooi begin mee gemaakt.

Dinsdag was mijn moeder jarig. We gingen even naar de stad, maar daarna samen met mijn zusje en haar vriend uiteten bij Asuka in Oosterhout. Ik kreeg die avond ook een grote aanvraag voor een transcribeerklus, dus daar ben ik heel woensdag mee bezig geweest. Daarna zijn mam en ik even naar IKEA geracet, want ik was hoognodig toe aan een nieuwe bureaustoel (die zette ik donderdagavond tijdens de Twitch stream in elkaar, dat hoogtepunt bekijk je op Twitch!). Ook legde ik wat toiletspullen klaar voor het weekendje Friesland! Speciaal voor mijn moeders verjaardag boekten we een klein vakantietje in eigen land. We zaten in Akkrum op het park Tusken de Marren, de woonkamer had 3/4 ramen en binnen was het er heerlijk warm. We hadden behoorlijk wat regen en slecht weer. Maar wat heb ik genoten. Het was fijn om deze vreemde periode op deze positieve, warme manier af te sluiten!

Hoe was jouw juli?

Liefs,

Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights