Mijn augustus 2023 maandoverzicht

Mijn augustus 2023 maandoverzicht

Het kortste maandoverzicht in de geschiedenis van maandoverzichten; dat is deze augustus update. We vierden oma’s 91e verjaardag, ‘Jo’s’ driejarige verjaardag, ik kocht tickets voor MAD BookTok 4.0 in november en kluste heel. erg. veel. Lees je mee?

Een korte klus-update

Omdat ik heel veel aan het werk was in mijn huis, heb ik vrij weinig meegemaakt deze maand. Oma’s verjaardag was de highlight in augustus, maar daarnaast (en zelfs op de dag van haar verjaardag) kluste ik in mijn huis. Alle dakramen zijn vervangen, de vloeren zijn af, de bovenverdieping is van plinten voorzien en de meubels staan! Mijn bed staat, inclusief matras, mijn boekenkast en kledingkast staan (en zijn deels gevuld) en mijn bank staat ook – en zit overheerlijk. Het is erg veel geweest de afgelopen 6,5 week maar het eind is gelukkig in zicht.

Dit weekend (2 en 3 september) wil ik het plakken van de plinten afmaken en nog wat meubels verhuizen, maar op het moment dat ik dit schrijf hangt er een dichte mist en kan ik even helemaal niets. Ik wil namelijk niet met boeken, meubels of elektronica door deze mist… stel je voor dat iets vochtig wordt en ik het niet meer kan gebruiken of verkopen… dus vandaar dat ik aan mijn maandoverzicht schrijf en zo nog wat ga werken. 

Ik las…

 • De Nederlandse ‘People we meet on vacation’ van Emily Henry. Ik ben al bekend met deze auteur sinds het moment dat Shadow & Bone uitkwam en de acteur Calahan Skogman als dé Alex Nilsen werd gefancast. Nu het eindelijk te lezen was via Kobo Plus, was het aan mij en ik heb genoten. Het was ge-wel-dig!
 • Toen raadde Veronique’s Boekenhoekje ook de Nederlandse versie van ‘Beach Read’ aan, dat is Het Stranddagboek. Die… vind ik iets minder, maar ik geniet nog steeds. 

Ik keek…

 • ‘Found’, drie geadopteerde meiden komen erachter dat ze nichtjes zijn van elkaar en gaan daarna op zoek naar hun geschiedenis en hun familie. 
 • ‘Into the Deep: The Submarine Murder Case’. Een documentaire die al ver voor de gebeurtenissen van de Titan onderzeeër op mijn kijklijst stond in Netflix. In deze docu wordt een uitvinder gevolgd, als een journalist aan boord van zijn onderzeeboot stapt, vermist raakt en vermoord wordt. Dit was echt… bizar. Je ziet een uitvinder aan het werk, terwijl de documentaire eigenlijk per ongeluk vastlegt hoe hij iemand gaat vermoorden. Maar wat ik nóg bizarder vond, was hoe manipulatief die man was… krijg er weer helemaal kriebels van. 
 • ‘The Deepest Breath’. Een duiker genaamd Alessia traint om een wereldrecord te verbreken met de hulp van een deskundige veiligheidsduiker, Steve. Deze documentaire volgt de paden die ze volgden om elkaar te ontmoeten op het hoogtepunt van de freediving-wereld. Het is een indrukwekkend verhaal en je moet vooral geen claustrofobie hebben, want je voelt hoe claustrofobisch het aanvoelt onder water. 
 • ‘Brave’ en ‘Frozen 2’ als entertainment op avonden met een korte aandachtsspanne. Dat kwam regelmatig voor na een dag klussen. 

In september… 

 • kan ik eindelijk echt gaan verhuizen. 
 • vier ik feest want ‘Slashwerk’ is twee jaar uit! (Pssst, er loopt een gratis verzending-actie!) 
 • wil ik eindelijk weer de draad oppakken qua social aanwezigheid, podcasts, blogs en TikToks.
 • wil ik weer routine vinden tussen werk/leven en zorgen dat alles weer op rolletjes loopt.
 • sluiten we het derde kwartaal alweer af! 

Hoe was jouw augustus? 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights