Oma’s boek ‘Jo’ bestaat 1 jaar! (+ jubileumactie!)

Oma’s boek ‘Jo’ bestaat 1 jaar! (+ jubileumactie!)

Een jaar geleden vierden we dubbel feest. Oma werd 88 jaar en we vierden de lancering van haar biografie Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen. Nu zijn we precies 365 dagen verder. Hoe is het dat mijn debuut alweer een jaar oud is?

Er is zoveel gebeurd sinds de lancering van oma’s biografie. Ik stond voor klassen om over de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp te vertellen. Het boek won ‘Meest leerzame boek van 2020‘ bij The Indie Awards. Ik maakte nieuwe vrienden door het bereik van het boek en misschien nog wel het leukst: we hebben met ‘Jo’ ons eiland Goeree-Overflakkee op de kaart gezet (dat stond het al wel, maar dan als Zeeland en wij zijn nog Zuid-Holland, haha). 

Eer doen aan oma

We schreven het boek om oma’s verhalen te bundelen. Oma zal er niet altijd meer zijn. In de afgelopen decennia heeft zij zoveel meegemaakt, dat het een wonder dat ze er nog is. Dat wilden we eren, door haar mooie verhalen voor alle kleinkinderen en achterkleinkinderen te bundelen. Iedereen mag weten waar ze vandaan komen. Dat het boek uitgroeide naar zoiets moois, dat we 2021 mochten beginnen met de laatste 100 boeken en na 1 jaar nog maar 50 boeken over hadden, is bizar. 

Ik wilde zo graag schrijver worden

Een van de belangrijkste lessen die ik leerde was dat ik al die tijd al een schrijver was. Bij elk woord dat je schrijft, ben je een schrijver. Ik bedoelde auteur, gepubliceerd auteur. Ik schreeuwde van de daken dat ik boeken wilde schrijven en uitgegeven. Een jaar geleden maakte ik die droom werkelijkheid. Om het dan met zoiets speciaals als oma’s legacy te doen, dat is prachtig. 

Laat nooit iemand je vertellen dat je iets niet kan doen of dat het te hoog gegrepen is. Dat is aan jou om te bepalen, dat is het plafond voor jou om te doorbreken – the sky is the limit.  

De speciale jubileumactie!

Om samen met jou te vieren dat oma’s biografie een jaar op de markt is, hebben Joke en ik een speciale actie bedacht. Bestel je in de maand augustus de paperback van ‘Jo’? Dan krijg je er DRIE handtekeningen bij én superleuk confetti. Joke en ik zullen het boek signeren, maar oma Jo natuurlijk ook! En de confetti is natuurlijk om het feestelijk te vieren. Dat wil je toch niet missen?! Er zijn er nog maar 49, dus wees er snel bij!

Heb jij oma’s biografie al gelezen? 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights