Mijn december 2019

In elk maandoverzicht deel ik met je hoe mijn maand eruitzag, wat ik voor school moest doen en wat ik als schrijver en ondernemer tegenkwam dat mijn aandacht trok. December had meer vrije dagen dan lesdagen en daarin heb ik veel ondernomen. 

Hoogtepunten

December begon ook weer met een deadline. Op 1 december moest ik mijn pretest voor Onderzoek inleveren, waar ik later een 6.7 voor haalde. Het spande er nog om of ik deze periode dit vak zou halen, omdat ik een onvoldoende had voor het officiële onderzoek en de pretest was nog niet nagekeken en ik moest nog presenteren. Doordat ik een 8 scoorde voor de presentatie, haalde dat de onvoldoende weer op en haalde ik de studiepunten binnen.

Woensdag 4 november had ik samen met Nikki afgesproken in Breda. Mijn zusje vroeg een uur voor mijn vertrek van joh, heb je zin om samen foto’s te maken? Ze wilde het liefst vandaag nog, dus vertrok ik eerder naar Breda om plaatjes te schieten en uiteindelijk hadden we gezellig met z’n drietjes geluncht. Deze plaatjes kun je onder andere op mijn Instagram en Facebookpagina vinden.

In week 50 stond ik op donderdagochtend een paar uurtjes op school en gaf ik een soort peercoach proefstudeerochtend aan studenten van dezelfde opleiding die ik gedaan heb. Deze Directiesecretaresse dames leerden de DESTEP-analyse kennen en toepassen op een casus van een automerk.

Die zaterdag reisde ik af naar Schiedam – dat trouwens veel dichter bij Rotterdam lag dan ik dacht – voor Laura’s boeklancering! Het was heel tof om mee te maken, vooral omdat Laura zo’n geweldig team aan familie en vrienden om zich heen heeft. Laura had me ook gevraagd of ik van de middag een aftermovie wilde maken, wat uiteindelijk mijn tweede zzp’er klus was! Ik kan natuurlijk niet vergeten dat ik eerder met Sam had afgesproken om samen te lunchen, omdat we elkaar al sinds de zomer niet meer gezien hadden. Het was echt gezellig.

’s Maandags reisde ik naar het midden oosten van Nederland (het ligt helemaal niet zo noordelijk dan ik dacht). Zo’n drie uur nadat ik thuis in het net-niet-Zeeland vertrokken was, stond ik in Nijmegen! Ik zou ’s avonds bij Sophies theatervoorstelling kijken, bleef slapen en ging de volgende ochtend mee naar de universiteit. Het was een hele hoop fietsen, en het was een beetje jammer dat ik van maandag op dinsdag behoorlijke buikpijn kreeg, dus we moeten snel weer een keer goed afspreken. En dan komt Soof naar mij, waar we niet kilometers hoeven te fietsen over gekke heuvels, haha.

Ik sla eigenlijk bewust kerst over met dit maandoverzicht, want wij vieren het thuis niet. Op eerste kerstdag zijn mam en ik wel naar oma geweest. Helaas zijn we dit jaar weer niet naar de Nachtmis geweest, het was op een te laat tijdstip voor oma en bovendien had ze al een leuk etentje. 

Wij vieren eigenlijk geen kerst meer. Vooral omdat mama vaak moet werken en nu de Nachtmis weer wegviel, zou ik in m’n up frietjes eten. Maar toen kreeg ik een berichtje van mijn tante of ik samen met oma op tweede kerstdag bij haar, met haar kids en kleinkids, wilde gourmetten. Dat was echt heel gezellig!

Wél kwam ik erachter dat mijn kerstversiering ‘Fijne kerst oma’ deze kerst TIEN JAAR OUD IS. Hoe bizar? Tien jaar geleden schilderde ik dit schilderij met mijn eeuwige kerstwens voor oma. 

Schrijven

December was een hele goede schrijfmaand. Ik had mezelf een doel gegeven: mijn manuscript compleet herschrijven voor 2020. Daar gingen heel wat schrijfuurtjes in zitten, maar vooral meer woorden. Je kunt mijn hele schrijfupdate teruglezen in het laatste schrijfoverzicht van het jaar.

Ik schreef over…

6 Tips voor de beste sollicitatiemail voor stage
Een guide met cadeautjes van Nederlandse makers
Eenzelfde guide maar dan met Nederlandse schrijvers
Mijn favoriete boeken van 2019
Mijn eerste maand als zelfstandig ondernemer
De drie geleerde lessen van 2019
Het laatste schrijfupdate van het jaar

Ik luisterde naar…

The Chainsmokers – The Reaper
Ambient Cello en Ambient Dystopian
Harry Styles – Watermelon Suger
Ed Sheeran – I Don’t Care (live at Abbey Road)

Deze maand zette ik vooral veel stappen voor mijn eigen onderneming. FemkeMeijboom.nl verandert langzaam echt in mijn bedrijfje. Heb je de extra pagina’s al gezien bovenaan?

Ik wens je een gezellige en feestelijke jaarwisseling. Ik eet nog een oliebol, hihi.

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights