Cadeau guide van Nederlandse makers

Cadeau guide van Nederlandse makers

Een cadeautje onder de kerstboom, of gewoon voor de kachel als het geen chocolade is, is natuurlijk hartstikke leuk. Zoek je nog een cadeautje voor je creatieve vriendin? Of een motiverende poster voor thuis? Dan heb ik een paar leuke aanraders voor je. Van borduursels tot potjes, er is voor ieder wat wils. 

Cadeautips van kunstenaars? 

Elke kunstenaar, elke maker, elke schrijver – elk creatief persoon begint klein. En elke kleine kunstenaar kan je support gebruiken, al is dat een euro op Patreon, het kopen van een art print of stickers. Of zelfs een retweet. Wat voor ons lezers een boek is van zo’n €15, is voor een kunstenaar soms de helft van hun maandelijkse boodschappen. Elk klein beetje helpt. 

IrisBorduurt

Iris heeft in mijn ogen borduren weer helemaal hip gemaakt. Ze deelt niet alleen haar kunstwerken, maar ook benodigdheden wanneer je zelf aan de slag wilt. En ze heeft sinds kort haar eerste echte IrisBorduurt-producten gelanceerd: een naaldmagneet en draadhouder, beide in de vorm van cactusjes! Iris laat in haar Insta Stories zien hoe haar werkplek eruit ziet, maar vertelt ook eerlijk hoeveel uren er in een borduursel kunnen zitten. Borduren is een hobby die langzaam moet gebeuren, want voor je het weet sla je per ongeluk een steek over. Maar borduren is wel echt bezigheid waarbij je je hoofd goed kan leegmaken.

@IrisBorduurt

Iris Borduurt Instagram feed

Estee Janssens

Estées kleuren combinaties zijn om bij weg te zwijmelen – warm, cosy en aesthetically pleasing. Het leukste aan haar art prints zijn haar quotes zoals ‘Unsubscribe me from your drama’. In haar Insta Stories laat Estée zien hoe ze met potlood en papier een beginschets maakt en hoe ze deze vervolgens in Adobe Sketch omtovert in iets moois. Want een print van Estée aan de muur is echt niet lelijk! Ugh, en vooral die kleurencombinaties, hè – die zijn to die for.

@esteejanssens

Estee Janssens Instagram feed

Marloes de Vries

Ik kan zo genieten van Marloes’ illustraties. Ze zijn zo lekker echt. In haar illustraties kaart ze de normaalste zaken van de dag aan en legt ze haar reis avonturen vast. Het belangrijkste? Ze inspireert jonge meiden het boek dat ze maakte ‘Volwassen worden is optioneel’. En Marloes maakt ook nog eens de mooiste nieuwsbrief e-mails, waar soms wel vier uur werk in zit! Marloes heeft nu ook een toffe kalender gemaakt voor 2020, met de leukste comics om de maand mee te beginnen. Ze maakt ook kaartjes, waaronder een aantal voor de kerst, en zo maakte ze ook laatst een travel journal van haar meest recente trip naar Schotland. Kijk, een kunstenaar naar mijn hart, want oef, wat verlang in terug naar Edinburgh.

De credits van het kerstkaartje in de uitgelichte afbeelding is ook van Marloes!

@marloesdevee

Marloes de Vries Instagram feed

Daphneinthetrees

Daphne ken ik al vanaf de YouTube-days, zo’n twee of drie jaar geleden. Haar liefde voor de herfst is verwarmend en haar plezier in het maken van kunstwerkjes is aanstekend. En voor Daphne is het altijd spooky season! Daphne heeft zoveel liefde voor haar shop, dat het overal te voelen is. Je zou alleen al iets bij haar bestellen voor de manier waarop ze haar kunstwerkjes verstuurt, het is gewoon te cute.

@daphneinthetreesart

Daphneinthetreesart Instagram feed

Florainthegarden

Fleurs potjes zijn wellicht niet voor iedereen, maar als je houdt van taboe verbreken op menstruatie gebied en het vrouwelijke lichaam – dan zijn haar potjes right up your alley. Fleur verkoopt namelijk stenen potjes in de vorm van het vrouwelijke lichaam. Ze maakt boobcups en mooie ‘meisjes’. Mooie potjes die absoluut mooi staan met een stekje van de pannenkoekplant! Haar kunstwerken zijn echte statement pieces voor in huis, maar ze zijn ontzettend gaaf.

@florainthegarden

Florainthegarden Instagram feed

Ik hoop dat er iets leuks voor je tussen zit, en hou vooral deze dames in de gaten – ze maken mooie dingen! Ik heb in elk geval al wel een verlanglijstje.

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: