Mijn juni 2024 maandoverzicht

Mijn juni 2024 maandoverzicht

We zijn over de helft! Het is bijna niet te geloven, maar de eerste week van juli zit er bijna op. Juni was een maand vol met nieuwe avonturen, dus laat ik je maar zo snel mogelijk bijkletsen.

Femke in haar running era

Je gelooft het nooit, maar ja, het is echt waar: ik ben begonnen met hardlopen. Heel juni volgde in het schema van Runnersworld richting de 5 kilometer. Het is echt heel erg leuk om te doen. Het gaat ook erg goed! Ik was zo enthousiast dat ik er zelfs twee hardloopvlogs van heb gemaakt. Ik zag een tijdje terug een hardloopstream van StreamwithLien en het leek me tof om ooit zelf voor een goed doel te hardlopen. Diezelfde dag kwamen er allemaal Rotterdam Marathon vlogs op mijn YouTube voorbij. Toen was het zaadje gepland. Drie keer per week, vier weken lang… en toen raakte ik geblesseerd. Zondag de 23e voelde ik voor het eerst iets in mijn knie. Het was niet per se irritant, het was wel aanwezig, maar het trok niet weg. Tussen de 24e en 30e heb ik gewoon nog drie keer getraind. Maar na de training van zondag deed het zoveel pijn, dat ik niet eens meer fatsoenlijk mijn broek uit kon trekken aan het eind van de dag. Buigen en erop leunen is te pijnlijk. Het is een echte runners’ knee. Met veel tegenzin sloeg ik daarom mijn training op woensdag 3 juli over en terwijl ik dit schrijf, op vrijdag 5 juli, besluit ik dat het beter is om ook vandaag nog maar over te slaan. Het voelt al stukken beter, met zoveel rust nemen. Volgende week zien we wel weer hoe het gaat. 

De tweede druk van ‘Jo’

Ik ben de laatste tijd heel druk bezig met de herdruk van ‘Jo’. Ik kan me niet herinneren hoeveel ik hierover al op mijn blog heb verteld. De tweede druk van ‘Jo’ zal uit 20 exemplaren bestaan. Dat is minder dan 10% van wat de eerste druk was. Die twintig wil ik namelijk signeren, mooi inpakken en zelf opsturen naar nieuwe lezers. De overige exemplaren zullen allemaal via POD (print on demand) gaan. Wanneer je het boek dan bestelt, gaat het rechtstreeks naar het CB die het boek per direct drukken en versturen. Ik heb het boek halverwege vorige week officieel aangemeld en wacht nog even mijn drukproef af, maar dan kan ik je op de hoogte brengen over de officiële “lanceringsdag”. Ik heb vanochtend de voorraadverplaatsing aangevraagd, dus ik ben benieuwd wanneer de boeken binnenkomen!

Tuin upgrades

In juni heb ik ook druk in de tuin gewerkt. Sowieso de laatste klusjes in huis (plinthoekjes plakken, per ongeluk een mierennest onder de mat én losse laminaat bij het kruipgat vinden, jakkes), die moesten ook nog. Maar de tuin… tja, dat was een doorn in het oog. Er lag namelijk een oude fundering in de tuin. Twee bewoners voor mij heeft iemand een extra schuurtje aan de bestaande schuur gebouwd. Die hebben ze toen wel gesloopt, maar de fundering lag nog in de grond. Daar waren tegels overheen gelegd, schots en scheef en met een heuvel erin, en toen zijn ze vertrokken. De vorige bewoonster heeft er nooit iets mee gedaan, sowieso met de tuin niet en al helemaal nooit iets met het huis (het was echt goor). Ik dacht, ‘dat ga ik er eens even uithalen’… niet dus. Het lag zo diep, het beton was zo dik… dat ging me nooit in mijn eentje lukken.

De buurvrouw raadde aan om de woningbouw te bellen. Lang verhaal kort; er is iemand geweest om de fundering te slopen, maar ik moest zelf alles egaal maken én de tegels terugplaatsen. Het was best grappig om te doen. ‘s Avonds na het werk op de blote voeten ploegen in mijn eigen zandbak! Het was toen al 20+ graden, ook met die 29 graden stond ik in de tuin (‘s avonds dan haha). Inmiddels is het een mooi hoekje met mijn lounge set geworden. Alleen nu nog inrichten! Binnenkort komt er weer een tuinvlog op mijn YouTube-kanaal.

Herschrijven oftewel veel lezen

Afgelopen april kreeg ik een afwijzing van een uitgeverij. Het was er niet zomaar een, het was er een met feedback en een misschien. Daar ben ik de laatste tijd ook veel mee bezig. In mei was ik zó overrompelt door het drukke werk bij Palmslag (iemand inwerken), dat ik er amper aan toe kwam, maar ik wist ook niet waar ik wilde beginnen. Ik vroeg Lotte van den Noort, Annemieke Heller en ook Chinouk Thijssen om advies. Toen begon ik. Hoofdstuk na hoofdstuk lezen, markeren wat ik anders wil doen met de feedback in mijn achterhoofd, en maar weer lezen. Inmiddels ben ik op ⅔ en heb ik nog twaalf hoofdstukken te gaan. En daarna nog het computerwerk en herschrijven… 

Ik las… 

  • Langzaamaan kom ik door ‘Het Huis in de Gouden Bocht’. Toen ik op zondag 23 juni lekker buiten kon zitten, heb ik wel een flinke leessessie gehad.
  • ‘To Kill For’ van Chinouk Thijssen, binnen twee uurtjes op de eerste zaterdag van de maand.
  • ‘Nice girls don’t get the corner office’, de Nederlandse variant. Die kocht ik diezelfde week als de 23e toen ik wat zakelijke twijfels had, en toen ontdekte ik dat de paperback er was. Die was nu maar een tientje i.p.v. meer dan €20, dus meenemen dat ding. 

Ik keek…

  • ‘Teen Mom: The Next Chapter’ seizoen 1, de volle 34 afleveringen in vier dagen tijd. 
  • ‘America’s Sweethearts: Dallas Cowboys Cheerleaders’, een dikke aanrader!
  • ‘Quarterback’ om dan maar gelijk in dezelfde sferen – footballvelden – te blijven. 

In juli

  • maak ik het leeswerk af
  • begint mijn vier weken vakantie (vanaf de 12e!) 

Hoe was jouw mei?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights