Cadeau guide van Nederlandse schrijvers

Cadeau guide van Nederlandse schrijvers

Indie auteurs zijn on the come up! Wie nog niet weet wat indie-boeken zijn, mist in mijn ogen echt iets. Indie auteurs zijn schrijvers die hun boeken in eigen beheer uitgeven. Maar soms kan het moeilijk zijn om je boek op deze manier te marketen. Daarom deel ik vandaag een paar van mijn favoriete indie-auteurs en hun boeken, wie weet zit er wel een kerstcadeautje voor je tussen.  

Waarom cadeautips met allemaal Nederlandse schrijvers? 

Elke kunstenaar, elke maker, elke schrijver – elk creatief persoon begint klein. En elke kleine kunstenaar kan je support gebruiken, al is dat een euro op Patreon of het aanschaffen van hun boek. Zelfs een retweet kan helpen. Wat voor ons lezers een boek is van zo’n €15, is voor een schrijver de helft van hun maandelijkse boodschappen. Elk klein beetje helpt. 

Indie auteurs

De actrice in mij – Sanne Hillemans

Sanne’s boeken waren de eerste indie boeken die ik ooit las. Circus Cesaria wakkerde mijn liefde voor het circus weer aan. Elke zomer weer staat er bij ons in het dorp een circus, eentje die wel goed voor zijn dieren zorgt en geen olifanten en giraffen meer heeft, en doordat ik die herinneringen had kon ik me zo goed inleven in Sanne’s boeken. Haar meest recente boek, De actrice in mij (ja, die afkorting is DAIM, van die heerlijke snoepjes die je alleen bij IKEA kunt kopen, oef, lekker), gaat over een actrice die niemand dichtbij laat komen en een man die toch haar muren langzaam maar zeker weet af te breken. Super spannend dus! 

Alle boeken van Sanne vindt je in haar eigen webwinkel.

De wijze lessen van een twintiger – Nikki Pommer

Kijk, over dit boek heb ik niets anders dan goede woorden. DWLVET is ook haar eerste self pub boek. Nikki had met een aantal boekhandels in Breda afgesproken om daar een paar van haar boeken te verkopen. Dus in de eerste week dat ze er lagen, besloot ik daar haar boek te kopen! Dit deed ik vooral omdat het voor haar echt een mijlpaal was dat haar boeken daar verkocht zouden worden, maar het is voor een indie-auteur altijd beter om direct in hun eigen shop boeken aan te schaffen. Dan gaan alle kosten naar de auteur zelf. En het leuke is, Nikki is bezig om al haar indie avonturen, ervaringen en tips te bundelen in een nieuw boek! Nog heel even geduld hebben, maar dan komt ‘ie uit. Ik kan alvast zeggen dat ik geholpen heb met de titel!  

De wijze lessen van een twintiger kun je in Nikki’s shop kopen.

Schimmenlied – Lynn Robin

Lynn volg ik ook al zo lang! Afgelopen april heeft ze zelfs een prijs gewonnen bij The Indie Awards, toen ik foto’s mocht maken. Er is een hele serie van deze boeken. De cover en het verhaal doen me denken aan een oude video van Paramore. Vet spannend!

De zeventienjarige Lily rouwt na een half jaar nog steeds om haar vriendje, Mason, die is omgekomen in een auto-ongeluk. Ze deden alles samen. Met hem kon ze muziek maken als met geen ander. Ze wil hem terug. Door een ouijabord te gebruiken probeert ze contact met hem te leggen – maar in plaats daarvan opent ze een poort. De poort naar de Schimmenwereld; de wereld tussen leven en dood, het rijk van geesten, engelen en demonen. Een engel vertelt haar dat Mason gevangen zit in het Schimmenmeer en dat Lily de enige is die hem kan helpen te ontsnappen. Opgejaagd door een demon die hoe dan ook wil voorkomen dat ze Mason met zich mee terugneemt en haar herinneringen aan Mason haar enige leidraad, zoekt Lily zich een weg door de Schimmenwereld.

Lynn Robins boeken kun je op haar auteurswebsite terugvinden.

Op zoek naar nog meer indie auteurs?

Tjeerd Langstraat
Ilse Ooms
Bertina Mulder
Marienne Swinke

Andere toffe auteurs

Als de nacht eindigt – Laura Diane

Het nieuwste boek in YA-land! Ik denk dat ik zo’n twee of drie jaar geleden ooit het eerste hoofdstuk heb mogen lezen, en nu is Laura’s boek gewoon te koop. Vandaag mag ik zelfs bij de boeklancering aanwezig zijn. Het leukste is nog dat Laura nu ook bezig is met deel twee! Op haar Instagram laat ze af en toe een snippets voorbijkomen, en deelt ze hoe het is om een sequel te schrijven. Geloof me, dat is moeilijker dan het lijkt. Dit is mijn recensie!

Waar gaat Als de nacht eindigt over? 

Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Maar ze voelt dat ze móét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

Gewoon een heel tof boek dus! 

Welke Nederlandse schrijvers hou jij graag in de gaten?

Liefs,
Femke

Meer boekenblogs lezen? Ik heb ze allemaal verzamelend onder de tag ‘boeken‘. Veel leesplezier!

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: