Mijn oktober 2018

Mijn oktober 2018

En toen was daar oktober. De herfst. De tentamenweek. Het einde van de eerste periode. Een nieuwe schrijfdate. Een hele hoop drukte. Maar het was erg leerzaam, gezellig en vooral creatief. Zonder nog meer te verklappen, laten we maar verder lezen.

Hoogtepunten

In de eerste week van oktober had ik een sollicitatiegesprek met Jennie. Ik was super zenuwachtig, en ik zat daar met klotsende oksels en een mega glimlach op mijn gezicht. Ook al ben ik het niet geworden, heb ik wel een hele hoop uit ons gesprek gehaald. Ze motiveerde me zo enorm om lekker door te gaan met waarmee ik bezig ben. Diezelfde avond zocht ik nog alle legale dingen uit om pins te maken en ik maakte een opzetje voor een villain van mijn nieuwe boek. Er kwamen ook twee hoogtepunten voorbij qua schrijven, maar die benoem ik hieronder.

Schrijven

Zoals ik hierboven al schreef, ben ik ook een stuk verder gekomen met mijn nieuwe fantasy verhaal. En naarmate de maand vervolgde, nog veel verder! Aan het begin van de maand ging ik aan de slag met de slechterik van mijn boek. Ik wist haar naam, haar kinderen en that’s it. Nu weet ik gelukkig wat meer en dat is leuk, want op deze manier heb ik ook meer ideeën gekregen voor deel twee en hier en daar details voor boek een. Op de 23e was ik bij mijn oma. We dronken koffie, lazen samen boeken, en toen de mijne, Caraval uit was, pakte ik mijn groene notitieboekje erbij. Ik had namelijk nog wat moeite met de outline van mijn fantasy. Ik kletste er op los met Sam, @fancy_words op Insta, en zo volgde vanzelf een geraamte doordat ik er gewoon over praatte. Omdat outlinen niet iets is wat je dagelijks doet, ik als schrijver in elk geval niet, wist ik niet meer waar ik moest beginnen. Daarom begon ik met een andere methode: de vijf elementen die je nodig hebt voor een foolproof outline. Maar op de foto zie ik er toch echt zeven. Alle benodigdheden worden aangegeven met een %, dus besloot ik uit te rekenen hoeveel woorden ik wilde – en dus ook hoeveel hoofdstukken. Ik ben uiteindelijk gekomen op 25 hoofdstukken van ongeveer 2500 woorden. Dan kom je op 62.500 woorden, en daar maak ik dan 65.000 van omdat er altijd wel langere hoofdstukken zijn. Ik had al 1%, 10%, 25%, 37%, 50% en 90% – lekker duidelijk, maar dat is het begin, het inciting evenement, plot point 1, pinch point 1, midpoint (duh), en de climax. Ik wist wel duidelijk hoe het moest eindigen, maar niet hoe ik er wilde komen. Bij oma wilde ik die middag/avond de tussenhoofdstukken in tot en met 50%, en dat zijn de eerste twaalf hoofdstukken. Daar was ik superblij mee! Ook kreeg ik een idee voor het begin van hoofdstuk twee. En ik vulde 62% en 75% in (en een paar tussenhoofdstukken).

Maar dat was niet mijn enige schrijfhoogtepunt in oktober. Joke en ik spraken twee keer af om bij oma te gaan schrijven en haar biografie op papier te krijgen. Guess what! De fase van de Tweede Wereldoorlog is ‘af’ en ook de Watersnoodramp is ‘af’! Af tussen haakjes, want het is nog maar versie een. Daarbij hebben we ook de eerste mijlpaal bereikt. Er staan nu gewoon 10.000 woorden op papier… hoe gek is dat? Oktober was dus een hele goede schrijfmaand.

OP1

Tja, dat was OP1. Volgende week komt er een blogpost online waarin ik je in detail over de eerste periode van mijn opleiding vertel. Ik wil je wel even vertellen over de tentamenweek. Ik had mijn deadlines al voortijdig af en gehaald maar er stonden me nog wel twee grote theorie tentamens te wachten. Nederlands en Communicatie & Medialandschap. En voor die laatste slaagt meer dan de helft niet in het eerste jaar, zelfs niet met een herkansing. Dus, dan weet je het wel, hè? Van klasgenootje en vriendin Jill kreeg ik de tip om flashcards te maken om de termen te leren. Dat ging heel goed! Ik ging van 29 termen in totaal, naar 17 die ik wel kende en 12 nog niet helemaal, naar uiteindelijk 6 nog niet helemaal. Oefening baart kunst (en herkenning)!

Muziek

Ariana Grande – breathin’
Shawn Mendes ft. Zedd – Lost In Japan
The Chainsmokers – This Feeling
Lady Gaga & Bradley Cooper – Shallow
30 Seconds to Mars – This Is War
Ariana Grande – Into You (Kyle Meehan Remix)
Anne Marie – Ciao Adios (Welshy Remix)
En heel CAMILA – Camila Cabello

Ik schreef over…

mijn Class on the Gram ervaring
dat ik eindelijk vegetariër wil worden
mijn haat/liefde relatie met YouTube

Ik maakte video’s over…

mijn eerste afwijzing van een uitgeverij met mijn advies
een avondje in de boekhandel van Vos en van der Leer
een weekvlog van mijn vakantie

Volg je me al op Instagram?

Toen ik dit wilde invullen, schrok ik hoe weinig ik geplaatst heb. Maar ik ben de hele maand enorm productief geweest qua de Instagram Stories. Ik las Jennie’s ‘How to win the Gram?‘ e-book en haalde daar een hele goede tip uit (niet gesponsord trouwens, haha). Daardoor worden mijn stories al bijna 30x meer bekeken dan voorheen! Het is echt een aanrader 🙂

En hoe was jouw twee na laatste maand van 2018? 😉

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights