Mijn februari 2024 maandoverzicht

Mijn februari 2024 maandoverzicht

Welkom bij de tweede maand van het jaar. In februari pakte ik het schrijven op, keek ik veel tv, kon ik eindelijk in het zonnetje zitten, maar werd ik ook ziek. Op de 28e werd ik ziek en uiteindelijk heb ik een week lang ziek op de bank gelegen. Maandag 4 maart voelde ik me pas weer een beetje menselijk genoeg om mijn laptop te openen. Op de andere dagen heb ik veel geslapen, weinig gegeten en mezelf vooral veel zielig gevoeld 😉 Daarom is dit maandoverzicht ook een week later dan gepland, sorry!

Ik begon met schrijven aan boek 3 in de serie!

Eindelijk kan ik weer een schrijfupdate met je delen. Ik wilde eigenlijk vorige maand aan dit boek beginnen maar hey, life happend, en dat kwam er uiteindelijk niet van. Hierdoor schoof ik het door naar februari en vanaf dat moment ging het als een tierelier. Tien scènes in de eerste week, tien in de tweede week, toen maar drie in de derde week (ik was oververmoeid) en in de vierde week van februari schreef ik er weer zo’n vijf. De eerste dertig staan op papier!

Het is fijn om mezelf eindelijk weer onder te dompelen in mijn eigen wereld. Ik leer van elk boek, elk stukje proeflezerfeedback, en ik ben mijn proeflezers dankbaar dat ze blijven lezen en me bij elk deel van het boek bijstaan. Mijn plan voor maart is om de overige dertig scènes te schrijven, daarna ga ik óf weer terug naar boek twee (proeflezerfeedback verwerken, denk ik) óf ga ik boek vier plotten.

Twee weken Frans leren via Duolingo

Vroeger — kuch, veertien jaar geleden kuch – had ik in de brugklas Frans. Het was niet mijn favoriete vak (dat was trouwens Engels) en ik was er ook niet goed in. Omdat ik lager dan een 5,5 haalde, mocht ik niet op havo blijven en moest ik naar mavo. Daar kreeg ik Duits. Daarna heb ik nooit meer iets met Frans gedaan. Tot nu! Ik wil namelijk op vakantie, even een paar dagen weg. Dit was mijn plan al voor vorig jaar juli, maar toen kreeg ik de sleutel van mijn huis en heb ik dit laten schieten. Toch spookte het deze maand weer door mijn hoofd (óf alleen óf met iemand samen). Dus besloot ik mezelf uit te dagen en eerst flink wat Frans te leren via Duolingo voordat ik op reis ga. Zo heb ik niet alleen wat meer tijd om te sparen (wat erg nodig is, haha) maar ik heb straks ook de kennis om mezelf wegwijs te kunnen maken in het geval van nood. Bovendien kom je al heel ver met alleen merci beaucoup, bonjour/bonsoir, un thé et un croissant s’il vous plaït etcetera. 

Ik las… 

 • ‘Kleine trauma’s’ – een ontzettend sterk boek!
 • ‘Edison’ van Torben Kuhlmann, het vierde prentenboek in deze muizenserie. 
 • ‘Dans van de Maanroos’ van Jami Leigh voor haar boektour! Ik heb vier hoofdstukken kunnen lezen voordat ik ziek werd. Toen had ik geen energie om verder te lezen. 

Ik keek…

 • Alle afleveringen van ‘The Artfull Dodger’
 • ‘Heart of Stone’ met Gal Gadot
 • ‘Missing: The Lucy Blackman Case’. In deze docu voelde je echt de spanning van het onderzoek. 
 • ‘Who killed Jill Dando?’ Deze mini docuserie was echt langzaam, vergeleken met degene hiervoor. Ik twijfelde zelfs of ik de derde aflevering wel zou willen kijken, totdat de cliffhanger van aflevering twee kwam en ik hardop HUH zei. Als hij de enige verdachte was, waarom zit hij dan daar voor een interview? 
 • Ik was begonnen aan ‘Sophie’ maar die docu maar die begon zo all over the place, dat ik gestopt ben in de eerste aflevering. 
 • ‘White Lotus’ beide seizoenen, omdat iemand zei dat het tweede seizoen beter was… Nou, wat in de frick track was dit voor een gare, rare show? Ik snapte er niets van, er was geen goede storyline, geen climax. Niets. En toch bleef ik kijken, het was betoverend raar.
 • ‘Chicago Med, Fire & PD’ zijn weer teruggekeerd! Elke donderdag, woohoo!
 • ‘9-1-1’ seizoen 5 en 6, om mezelf voor te bereiden op het zevende seizoen dat eind maart begint. 
 • ‘Take Care of Maya’. Het was heel bijzonder hoe dit neergezet is, omdat je eerst gaat denken dat de moeder de slechterik is maar eigenlijk het hele gezin slachtoffer is van de geneeskunde in Amerika.  
 • ‘The Last Airbender’, de live action versie van de tekenfilmserie. Het was… slechts. In de eerste aflevering kon je alles letterlijk karaoke-stijl napraten qua dialogen, aflevering twee was best leuk en mooi gemaakt. Maar toen kwam aflevering drie, en verder werd het met de aflevering slechter qua plot, storyline, personages etc. Het was enorm “gerushed”, waardoor je geen band met de personages kon opbouwen, er is te veel uit andere verhaallijnen geplukt om deze eerste lopend te maken en uiteindelijk heb ik heel wat scènes doorgespoeld. De graphics waren dan wel weer heel erg mooi!

In maart… 

 • schrijf ik de andere dertig scènes van mijn boek;
 • gaat het watersnoodverhaal dan echt naar de eerste lezer;
 • ga ik proberen om meer balans te zoeken tussen werk, rust en leuke dingen doen. 

Hoe was jouw februari? 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights