Mijn december 2023 maandoverzicht

Mijn december 2023 maandoverzicht

Welkom bij december! De maand waar ik gek genoeg al een tijdje naar uit keek, de maand waarin ik realiseerde dat ik dingen anders wilde aanpakken en de enige maand waarin ik dan echt mijn persoonlijke doel aanpakte: per kwartaal een week vakantie plannen, haha! 

Mijn eerste kerstboom

Als dochter van de Grinch – hè, wat, ja echt – ben ik nooit echt veel bezig geweest. Mijn moeder houdt niet van feestdagen, deed daarom weinig speciaals (bij elke feestdag en verjaardag, overigens) en daardoor was ik nooit elk jaar “in the spirit of Christmas”. Tot mijn nicht Joke, met wie ik ‘Jo’ schreef, aanbood dat ik een van haar kerstbomen mocht hebben. Ze had door de jaren heen drie neppe kerstbomen verzameld en wilde nu graag een echte kerstboom. Zo kwam er eentje bij mij te staan! Mijn eerste kerstboom opzetten was erg leuk, een beetje karig qua decoratie, maar ik zit nog steeds met een krap budget zo in het eerste jaar op mezelf. Hoe dan ook, ik ben gewoon trots op mijn boom en laat ‘m voorlopig nog lekker staan tot eind januari.

Ik deed mee aan Vlogmas

De laatste keer dat ik meedeed aan Vlogmas studeerde ik nog. Toen maakte ik elke dag video’s, zoals Vlogmas is bedoeld, en plaatste ik die de dag erna om zo af te tellen tot kerst. Dit jaar wilde ik dat ook graag doen maar nu is mijn leven niet meer zo druk als toen. Daarom vlogde ik nu drie dagen lang en plaatste ik het op de vierde dag. Zo zijn er uiteindelijk zo’n acht video’s van Vlogmas verschenen. Wat ik daarvan leerde? Dat het vermoeiend is om 24 dagen achter elkaar te vloggen en het ook nog eens interessant te houden, maar het was wel leuk. Daarnaast is het nog leuker om er volgend jaar op terug te kijken. Omdat dit de eerste kerst op mezelf was, is het extra speciaal om erop terug te kijken. Wil je nog wat langer in de feestdagensfeer blijven? Bekijk dan nu alle vlogs op Femke is Ondernemend Onderweg

Boek één in de serie is af!

Het heeft even geduurd en ik dacht niet dat het me voor de kerstvakantie nog zou lukken, maar het eerste boek in de serie is nu officieel af. Ik schrijf al een tijdje aan een avontuurlijke YA-serie. Het eerste boek schreef ik als een standalone in april van 2021, maar dat stuk schrapte ik compleet en ik haalde het fantasy-element eruit. Pas in juli 2022 ging ik ermee verder, nadat ik het had uitgewerkt tot een vierdelige serie. Daar ben ik al die tijd al mee bezig geweest. Boek twee is inmiddels bij proeflezers, boek één is af en in januari staat deel drie me te wachten. 

‘Slashwerk’ zoekt recensenten

Deze maand leerde ik iets bijzonders: tijdens het (laten) opzetten van een advertentiecampagne kwam ik achter een belangrijk verkooppunt van ‘Slashwerk’. Mijn boek heeft drie inhakers per jaar: afstuderen start (feb), afstuderen klaar (mei/juni) en de start van het schooljaar (sep). Maar dankzij Jami Leigh, die mij hielp met de advertentie, kwam ik er ook achter dat ‘Slashwerk’ niet het beste boek is om te promoten tijdens de feestdagen maar juist in januari hoort vanwege de goede voornemens. Dat vond ik wel een goede! Het zorgde er ook voor dat ik eindelijk wilde doorpakken met het idee van meer recensies verzamelen voor het boek. Daarom zoekt ‘Slashwerk’ recensenten! Ik ben op zoek naar vijf Boekstagrammers en vijf Boektokkers die het boek willen ontvangen en lezen in ruil voor een recensie (op het platform IG/TikTok maar ook in woord op Goodreads). Ben jij die recensent die ik zoek? Stuur me even een mailtje naar info@femkemeijboom.nl (Alvast een sneakpeek voor mijn doelen voor volgend jaar, haha) 

Ik las… 

 • ‘Naar de noorderzon’ van Marijke Vos
 • ‘Woorden van glas’ van Pamela Sharon (dikke vijf sterren!)
 • ‘Wie ik ben zonder jou’ van Susan Muskee
 • ‘Tussen de regels’ van The Feelgood Five
 • ‘Een huis voor kerst’ van Annemieke Heller
 • (Wanneer ik dit schrijf, staan er nog twee boeken op me te wachten want ik wil er per se 50 halen dit jaar, haha. Nu alleen nog ‘Tien voor twaalf’ van Lisette Jonkman en dan zoek ik nog het laatste, dunne, boek…)

Ik keek…

 • De Variety Rachel Zegler en Halle Chloë interview, dat was gaaf!
 • ‘House of the Dragon’ seizoen één, nadat de trailer voor het tweede seizoen verscheen.  
 • Daarna begon ik voor de lol weer aan ‘Emily in Paris’ seizoen 3 voor achtergrondgeluid. 
 • Hetzelfde geldt voor ‘Cheer’, beide seizoenen, voor achtergrondgeluid, haha. 
 • ‘Billy The Kid’ seizoen 1 en 2 (al twee keer, oeps)
 • ‘Avatar: The Way of Water’, het vervolg van de Avatar van James Cameron

In januari

 • geniet ik nog van een laatste week kerstvakantie.
 • daarna ga ik aan de slag met de social media van opdrachtgevers voor het eerste kwartaal
 • komt de podcast terug!
 • én de belangrijkste: schrijf ik het begin van het derde boek in de serie.
 • OH, en schrijf ik een nieuwsbrief want ik heb belangrijk nieuws over de serie. Schrijf je snel in

Hoe was jouw december? 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights