Class on the Gram: hoe was het?

Class on the Gram: hoe was het?

Ik volg Elsa van de Confetti Collective al een tijdje op Instagram. Haar foto’s hebben zachte en rustige kleuren waar je met plezier doorheen scrolt. Drie weken geleden startte zij een nieuw project: Class on the Gram, een Instaclass voor (beginnende) ondernemers. Waarom ik beginnende tussen haakjes zet? Omdat de opdrachten zich vooral op beginners richt, hoe je je onderneming van de grond kan lichten, maar ervaren ondernemers kunnen net zo goed meedoen om eens te kijken of zij zich nog steeds aan hun merk houden. Ik meldde me aan en wachtte tot op de volgende dag. Maar was ik wel echt klaar om een authentiek en persoonlijk merk te creëren?

Elsa kreeg het idee toen ze op het punt stond om te gaan sporten. Het was voor haar gelijk eenbig magicmomentje want diezelfde avond nog was het plan realiteit geworden. Het is het ook wel even waard om te benoemen dat er meer dan honderd creativesen andere ondernemers zich hebben aangemeld voor de pilot. Tien dagen lang met iedere dag persoonlijke om een zo’n authentiek, eerlijk en persoonlijk merk te maken. Was het moeilijk? In het begin niet, maar richting het einde gingen we steeds dieper op het onderwerp in en dat was wel een beetje pittig.

Het leuke was dat je bij een privé account samenkomt om te leren en je ervaringen te delen, en hoeveel fotograferen er tussen de aanmeldingen zaten. Als ik weer door de eerste post scrol en alle voorstelrondjes bekijk, zitten er gelukkig ook wel wat tekstschrijvers tussen. Ik was dus niet helemaal alleen in mijn ‘vak’. Ik had wel verwacht (en gehoopt) dat er onderling een band zou vormen met alle boss babes, dus dat mistte ik een beetje.

Ik ga natuurlijk niet alle opdrachten van de pilot verklappen, maar ik wil er wel eentje uitlichten. Terwijl ik dit schrijf zitten er al zeven dagen van de tien erop. Vanaf dag twee kwamen er ook werkboeken bij, zo kon je alles goed organiseren en het was ook nog eens een mooie vormgeving. Tijdens dag twee moest je alle eigenschappen noteren die jou omschrijven. Ik plaatste een oproepje voor mijn Instagram volgers om me te helpen en gelukkig kwam mijn visie overeen. Enthousiast, hardwerkend, persoonlijk, sociaal, gezellig en ook ondernemend. Hoe tof! Vanuit daar moesten we verder. Het moeilijkste vond ik een manifest schrijven waarin je echt diep op je onderwerp moet ingaan. Van alles tot nu toe vond ik de boodschap schrijven echt het allerleukste. Ik heb zelfs een zinnetje gedeeld op mijn ‘over mij’ pagina omdat ik er zo trots op was! Heb jij ‘m al gespot?

De pilot leert je anders kijken naar je onderneming en hoe je je boodschap wilt overbrengen. Doordat Elsa zo persoonlijk is en haar eigen ervaringen deelt, heb je het gevoel dat je je dichter bij de cursus voelt en beter in staat bent om ervan te leren. Ja, je moet wel goed nadenken maar je wilt toch de beste versie van jezelf en je bedrijf laten zien? Zo kwam ik nog een stukje tegen waar ik nog helemaal niet over nagedacht had, en dat nog steeds moet toevoegen aan mijn Instagrampagina. O, en week acht is ook superleuk! 😀 Ik moet die nog wel doen, maar ik heb er zo’n zin in.

Tegelijkertijd met deze cursus las ik het boek Instaproof dat echt net uit is en ik moet zeggen dat de twee elkaar heel fijn aansloten! Over dat boek binnenkort meer in een laatst gelezen video, maar voor nu kan ik je de pilot echt aanraden. Wanneer het weer gehouden wordt? Dan moet je Elsa’s Instagram even in de gaten houden. Of die van Class on the Gram natuurlijk!

Bedankt Elsa voor al je tips!

Liefs,
Femke

 

PS. Ik moet binnenkort voor school een onderzoek op mijn website uitvoeren voor mijn online portfolio opdracht. Daardoor gaan er wat dingetjes veranderen – waaronder waarschijnlijk een statische pagina. Maar dit komt goed! Ik wilde het je wel eventjes laten weten. Tot snel 🙂

View this post on Instagram

ZONDER TELEFOON // Ik merk dat ik het de laatste tijds steeds fijner vind om de telefoon weg te leggen. Gewoon even niet. Geen meldingen, geen afleiding. Heerlijk. Focussen op het hier en nu. Spelen met Joah, op de bank een serie kijken of een boek lezen of geconcentreerd werken. 📱 Het lukt me nog lang niet altijd, ik betrap mezelf er regelmatig op ‘even snel wat te willen checken’ (wat in theorie ook echt prima later zou kunnen 😁), en natuurlijk zijn er ook gewoon momenten dat ik er juist wel bewust even mee bezig ben. Omdat ik het leuk vind om met jullie in contact te zijn! ✨ Maar ik probeer het te minderen. Genieten van de echte momenten. Bewust omgaan met mijn tijd. Echt er te zijn; of dat nou het moment is dat ik mijn post vol liefde en enthousiasme aan het typen ben of op jullie PB’s reageer óf juist het moment dat mijn telefoon ergens boven ligt. Daar waar mijn aandacht en prioriteit ligt op dat moment, daar wil ik echt zijn. ⚡️ Baby stapjes, soms lukt het even niet, maar je bewust zijn van wat je wilt en waarom je dit wil is al een hele grote stap in de goede richting. 🌸 Gaat het jou dagelijks goed af om je telefoon even te laten voor wat het is? Of kies je er misschien juist bewust voor om hem wel steeds bij je te hebben? Ik ben benieuwd: hoe ga jij om met je telefoon en werkt dat goed voor je? 👇🏻 Ik ben benieuwd! • Foto: @raisazwart #elsaschaddelee #cultivateyourbrand #confetticollectivenl #businessbabesnl #creativelifenl #ondernemen #eigenbaas #zzper #creativemeisjes #ambitieuzevrouwen #ambitieuzemeisjes #merkontwikkeling #spreker #lezing #ondernemersvrouwen #viva400 #passievoorhetvak #tcc #ondernemenmetfocus #communityovercompetition #dromen #ambities

A post shared by Elsa Schaddelee (@elsaschaddelee) on

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: