Mijn september-2018

Een maandreview beginnen wordt steeds lastiger. Daarom ben ik blij dat ik halverwege de maand al begin met al invullen zodat ik niets kan vergeten. Want ik vergeet nog wel eens wat, zeker nu school begonnen is. Ja, school… de eerste maand zit er gewoon alweer op. Het is bijna herfstvakantie. YES voor uitslapen, BLEGH voor de vele deadlines maar I’m on top of it. Denk ik…

Hoogtepunten

Voor dit onderdeel moet ik altijd mijn telefoonagenda erbij pakken want mijn geheugen is zo slecht. Nu met alle schooldingen in mijn hoofd is het lekker vol. September, september. School begon! Nee, echt? Ik was zo ontzettend zenuwachtig maar gelukkig is het enorm meegevallen. Mijn klasgenoten zijn grappig en zijn gemotiveerd dus het sfeertje zit wel goed. Aan het begin van de maand heb ik niet veel gedaan. Joke en ik hebben de datums in september moeten opschuiven en ik ben zelfs niet naar een verjaardag van een achternichtje gegaan vanwege huiswerk. Maar de verjaardag van de vriend van mijn zusje vierden we wel! Chinees, frikandel speciaal voor mij en pepernoten met stroopwafel-smaak! Het fijne aan iedere woensdag vrij zijn is dat ik op die dag mijn huiswerk kan doen, maar dat kan je hieronder lezen haha – voor ik in herhaling val. O, en de eerste keer stufi werd gestort. O! Ik zou het bijna vergeten! Ik heb een nieuwe laptop gekocht. Voor mijn opleiding moet ik veel Adobe programma’s gebruiken en mijn Macbook Air kan ze niet allemaal aan dus daarom heb ik een Macbook Pro aangeschaft. It’s so pretty! En de Beats koptelefoon die je er vanwege een actie gratis bijkreeg is helemaal geweldig! Draadloos kunnen luisteren is super fijn als je onderweg bent. Omdat ik dagelijks een uur heen en een uur terug reis ben ik hier enorm mee geholpen. Podcasts aan en gaan. Ik was ook nog een dinsdag vrij, sliep een hele nacht door (had het wel koud) en kookte twee gerechten. Prei schotel nu ik er nog van kan genieten, twee bakjes voor mam en mij en eentje voor oma. Diezelfde avond belde ze me nog op om te vertellen dat het ‘overheerlijk’ was. Hoe lief?! En ik maakte een one pot noodle-prut, het was best lekker alleen mag er voor de volgende keer meer groene groente in (ik gebruikte prei) en meer champignons maar minder rode ui. Ik scoorde dus lekker punten bij mama! En ik ben ook gestart met de pilot van Class on the Gram maar daarover binnenkort meer. Voor het eind van de maand heb ik maar één evenement staan: Makersbase Book-special met als thema Instagram waar Chinouk gaat spreken!

Schrijven

Big magic was happening in september. Ik weet niet of het lag aan de seizoenswisseling, maar het had vooral te maken met het terug naar school gaan. In mijn tussenjaar wilde ik nieuwe ideetjes te veel forceren. Ergens vorige maand kwam er een ideetje bij me binnen en ik wilde dat nu eens goed aanpakken. Natuurlijk gebeurd dat net op het moment dat school weer begint, natuurlijk… maar ik vond een manier waarop ik aan beide projecten kon werken. School komt natuurlijk voor. Maandagen zijn lange dagen, het huiswerk wat ik dan op krijg doe ik dinsdagmiddag/avond aangezien ik dan vroeg uit ben (soms zelfs een hele dag). Op de woensdag ben ik altijd vrij, en dat is wanneer ik blog of schrijfgerelateerde dingen in plan. Zo plande ik op de 19e de video’s en blogposts van oktober alvast uit, aangezien ik daar de meeste deadlines heb (want: einde periode 1). Dan kan ik donderdagmiddag ook huiswerk plannen en dan vrijdagochtend ook nog. En zaterdag en zondag staan dan weer in het teken van schrijven. Die dagen heb ik ook echt nodig want er moet flink wat world building gebeuren. Ja, het is weer fantasy! Ik ga er nu nog niet veel over vertellen want de video staat al online (;

Muziek

Ik luisterde deze maand niet zoveel muziek. Ik keek wel veel vlogs van Sanne Vloet en Romee Strijd, en luisterde onderweg naar school naar meerdere podcasts.

Ctrl Alt Delete – Emma Gannon
Hashtag Authentic – Sara Tasker
Letters From A Hopeful Creative – Sara Tasker & Jen Carrington
Make It Happen – Jen Carrington
The Creative Leap – Cat Byrne
The One Girl Band – Lola Hoad
You’re Not The Boss Of Me – Olivia Bossert

Ik schreef over…

Dit was eigenlijk niet zo veel. Doordat ik niet goed vooruit gepland had liep alles een beetje in de soep met school.

Een update over mijn augustus
Een hoe overleef ik – gids
Wat betekent creëren voor jou? 

Ik maakte video’s over…

Omdat ik besloten heb dat ik tijdens de eerste periode van school maar één video in de twee weken plaats, zijn dit er niet zo veel.

De voordelen van een tussenjaar
En de wegwerpcamera foto’s van Edinburgh
Een nieuwe serie met schrijf met mij’s!

Volg je me al op Instagram?

En, heb jij alweer helemaal ingeburgerd op school?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 30 september 2018 / 11:59

  Fijn dat je goed gestart bent op school! 🙂 Ik ben ook gestart deze maand en ik vind het zelf heel lastig om het bloggen en mijn andere hobby’s te combineren met studeren. ALs je tips hebt, hoor ik ze graag. 😉

  • Femke
   Auteur
   30 september 2018 / 12:05

   Ik vind het ook ontzettend lastig om een goed balans te vinden. Vorige week ging dat nog wel maar sinds woensdag of donderdag volgens mij ging het weer wat minder lekker. Dan bedenk je je ineens van ooooh dit moet ook allemaal nog en dan ga je door met schoolwerk en dan zit je er zo diep in dat je het leuk gaat vinden en dan kan je niet meer stoppen en gaat je planning naar de haaien haha. Als ik tips heb deel ik ze gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights