Ik wil vegetariër worden

Sinds ik schrijfvriendin Nienke heb leren kennen, kijk ik steeds vaker op een andere manier naar recepten. Zij is namelijk veganistisch. Ook als we afspreken, dan zoeken we eerst naar vegan tentjes in de stad waardoor ik meer en meer veganistische gerechten eet, en het is gewoon lekker. Maar de laatste tijd valt vlees me steeds tegen. Het smaakt niet meer zo lekker… dus, hak ik dan eindelijk de knoop door?

Ik moet eerlijk zeggen dat in de week dat ik vegetarisch worden met mijn moeder besprak, ik gewoon nog een broodje kroket naar binnen werkte. Oeps.

Ik ben een ontzettende liefhebber van een frikandel speciaal maar de laatste paar keren smaakte het steeds minder lekker, hoe erg ik me er ook op verheugde. Net als bij de kipvingers. Wat het dan wel lekker maakt? Dat mengseltje van mayo, curry en ui! Maar dat kan ook op friet. En als zelfs de preischotel, oftewel mijn favoriete gerecht, niet zo lekker meer smaakt, dan weet je gewoon dat er verandering moet komen.

Ik heb al zo lang dat als ik iets eet en er iets hards in zit, dat ik het uitspuug. Net als met ossenhaaspuntjes. Dan blijf ik maar kauwen net als kauwgom. Ik krijg het gewoon niet weg. Maar ik moet ook zeggen dat ik altijd al een moeilijke eter ben geweest. Chinees is dus ook niets voor mij omdat het te veel glibberig ‘drel’ is dat ik niet weg krijg.

Het is ook niet dat ik meer ben gaan houden van dieren of het zielig vind. Mam en ik eten al zo weinig vlees, als je het dan ineens vaak eet dan valt het gewoon tegen. Ook al lijkt het in mijn hoofd nog zo lekker. Iedereens smaakpupillen veranderen: ik at vroeger ook nooit groente en look at me now.

Wanneer komt de verandering?

Dat weet ik nog niet zo goed? Ik las van de week iets over ovo-vegetarier en lactovegetariër maar ik eet al lang geen ei meer en drink geen melk meer omdat ik daar uitslag van krijg. In onze spaghetti en pretschotel zit zo’n halve kilo gehakt. Mijn tante zei ‘ik denk dat je beter vlees kan eten dan dat neppe vlees’. Of je vult het gerecht met groentes. Al moet je op die manier wel de schijf van vijf in de gaten houden. Ik wilde namelijk pretschotel vullen met rijst, bovenop de aardappelschijfjes en dat is dubbel zoveel koolhydraten. En in kant en klare lasagne, daar komt ook gehakt in. Misschien kan ik dat vervangen door tofu, of zo?

De blogpost van vandaag is een beetje kort, maar ik wilde graag een update met je delen. Ik vind het nu ook leuker om persoonlijkere blogposts te delen, zoals deze. Dus ja, wie weet zijn dit mijn laatste twee maanden als vleeseter!

Wat zijn jouw tips om vega te gaan?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

4 Reacties

 1. 14 oktober 2018 / 17:16

  Goed om hier over na te denken 🙂 Ik eet minder vlees dan normaal, en eet bv. regelmatig vleesvervangers. Soms neem ik nog wel een stukje vlees, maar dan wel als ik het echt lekker vind. Als je echt vegetariër wordt, leer je denk ik langzamerhand wel wat lekker is en wat niet. Het is in het begin een beetje uitvogelen hoe je gerechten anders kunt maken, maat tofu is inderdaad een goede vervanger. Of gewoon een compleet nieuw recept proberen. Wie weet wordt dat een nieuwe favoriet 🙂

  • Femke
   Auteur
   14 oktober 2018 / 17:46

   Ik heb in Schotland voor het eerst tempé op, dat was van bruine bonen volgens mij. Was wel apart! Ik ga lekker Pinterest afstruinen voor receptjes 😊

 2. Sam
  15 oktober 2018 / 12:18

  Ik zou de stap zeker zetten! Ik ben 2 jaar vegetarisch geweest en heb daarna een half jaar weer vlees gegeten. In die tijd had ik precies wat jij beschrijft: Ik kreeg het bijna niet meer weg. Nu ben ik weer 1 jaar vegetarisch without any trouble. Als ik toch weer wil eten dan is er niemand die me tegen houdt. Als je het op die manier bekijkt dan is de stap echt niet zo enorm😊

  • Femke
   Auteur
   15 oktober 2018 / 12:19

   Wat fijn zeg! Dat tegenhouden is wel iets wat ik heb met mijn moeder thuis, dus daar moet ik nog wel wat voor vinden. Gisteravond ook, ik at een schnitzel die normaal zo lekker is maar ik kreeg stukken gewoon nier meer weg! Bah bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: