Mijn november 2018

Mijn november 2018

Het is mijn verjaardagmaand! Maar daarover later meer. November is voor mij net als januari – een maand om terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat heb ik gave dingen gedaan. Ik durfde vaker uit mijn comfortzone te stappen en ik heb mezelf beter leren kennen. Maar deze maand gingen er ook twee verstandskiezen uit. Ach, dat verstand heb ik toch niet nodig, haha! Daarnaast zat ook het jubileum van FemkeMeijboom.nl er aan te komen. Ja, daar is dit nieuwe thema voor: om dat te vieren.

Hoogtepunten

De maand begon met het aftellen tot mijn verjaardag, zoals ieder ander jaar. Op de derde dag had ik weer een deadline, maar doordat ik die al had ingeleverd, voelde ik geen enkel beetje stress. De zevende dag was… geen hel, maar allesbehalve fijn. De tandarts besloot er niet een, zoals aan de telefoon afgesproken omdat er geen plek was, maar toch twee verstandskiezen uit te trekken. Ik sprong zo uit de stoel toen ik dat hoorde. Ik heb een beetje tandartsangst. Toch zat ik twintig minuten later weer in de auto. De dag er na viel er zelfs al een hechting uit! De elfde stond iets op de planning wat we vorig jaar al hadden moeten doen; we hadden eindelijk de familie fotoshoot. De broers en zussen foto’s zijn heel leuk geworden, maar op de groepsfoto’s kijkt er altijd wel eentje weg. Het wordt nog lastiger om er een goede uit te plukken. Het weekend daarna was het schrijfweekend samen met Nienke en Ismay! Vrijdag moest ik nog wel naar school, dus probeerde ik onderweg wat te schrijven, maar mijn groepje mocht gelukkig twee uur eerder weg, waardoor ik ook de trein van twee uur eerder kon pakken. Die avond keken we Me Before You en zaterdags The Death Cure. Zaterdag hebben we allemaal wel wat geschreven. Ik belandde net onder de drieduizend woorden. Die avond gingen we gourmetten! Dat had ik zo lang niet meer gedaan. En dat bleek ook wel toen ik mijn vinger lelijk verbrandde aan de hete plaat. Beetje onhandig. Met de wond gaat het al een stukje beter, haha. Tijdens het gourmetten heb ik wel nieuwe dingen uitgeprobeerd. Zo wist ik namelijk niet hoe lekker ui en courgette samen smaakten! Ook had ik de smaak van slavinkjes gemist, ook al probeer ik mijn best te doen met vegetarisch eten. Dit wordt een doel voor 2019: zo veel mogelijk minderen met vlees. Tja, en die week daarna moest ik ook weer naar school. Gelukkig kwamen er wel goede cijfers binnen van de deadlines. Ook heb ik besloten om volgende maand met Vlogmas mee te doen. Hou mijn YouTube-kanaal in de gaten voor dagelijkse video’s tot de kerst!

Schrijven

NaNoWriMo is begonnen! Zoals je vorige maand kon lezen, had ik net op tijd mijn outline af. Het schrijven zelf ging ontiegelijk langzaam in het begin. De dertiende schreef ik gewoon 3958 woorden op een dag! Dat heb ik al een lange tijd niet meer gehad, dus daar was ik mega trots op. Zo behaalde ik ook de 12.500 woorden. Hallo 1/4 van NaNo (ook al liep ik zo’n tienduizend woorden achter)!

21

Eind oktober begon ik met aftellen, maar toen het nog maar een week was, was ik helemaal vergeten dat ik bijna jarig was! Op de dag zelf had ik geen wekker gezet omdat ik de laatste tijd toch wel rond negen uur wakker werd. Nou, dat was vorige week zaterdag niet het geval. Om tien uur werd ik gewekt door een stuk of tien verjaardagsberichtjes en vlak daarna belde mijn zusje me op. Dit jaar kon mijn oom wel komen en al snel zat het huisje vol – en ik op de grond. Nu waren mijn zusje en haar vriend er nog niet eens. Anne had haar laatste werkdag, dus hadden ze voor de zondag iets leuks geregeld. Maar eerst Formule 1, hè Mitch? Haha. Dus werd het ‘s ochtends huiswerk en bloggen.

Sinterklaasennieuw

Is that still a thing? Well, the Powerpuffgirls are bringing it back. De vrijdag voor mijn verjaardag trokken we super spontaan lootjes voor Secret Santa en we planden gelijk een meidenavondje. Ik kan me niet heugen dat ik zo’n gezellige vriendengroep heb gehad.

Vlogmas

Op 1 december komt de allereerste vlog van Vlogmas online! Vlogmas staat in het tegen van het aftellen tot kerstavond en met vlog ervoor, betekent dat – dat ik dat ga doen met elke dag een video. Vandaag komt de eerste zelfs al online. Ik heb een goede lijst gemaakt met onderwerpen die ik wil bespreken, maar het zullen vooral dagelijkse vlogs zijn. Zie ik je op mijn kanaal terug?

Muziek

Woman like me – Little Mix
Breathin’ – Ariana Grande
Told You So – Little Mix
Level Up – Baltimore Drummers (on Ellen)
When the party’s over – Billie Eillish
Access – Martin Garrix

Ik schreef over…

Hoe periode 1 op school ging
Een kennismakingsrondje met herfstachtige vragen
De voortgang van mijn manuscript
Mijn verjaardag

Ik maakte video’s over…

Mijn laatst gelezen boeken
De nadelen van een tussenjaar
En nog een laatst gelezen boekenstapel – maar dan een Nederlandse special!

Volg je me al op Instagram?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 1 december 2018 / 10:48

  Dat klinkt als een super maand! Behalve die tandarts dan 😉 Ik ben blij dat ik er geen verstandskiezen uit hoef! Liefs

  • Femke
   Auteur
   1 december 2018 / 10:49

   Als dan ook nog eens de rekening binnen komt, ai haha. Maar ik ben nu drie weken verder en het doet al lang geen pijn meer. Ik heb nog maar drie van de vijf hechtingen zitten en ze zitten ook niet inde weg haha. Fijn weekend, Anna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights