Dit was alweer OP1

Dit was alweer OP1

Dat de tijd zo ongelofelijk snel gaat, hebben we allemaal wel door. Maar dat deze negen weken school alweer voorbij zijn… daar schrok ik van. Ineens was daar de toetsweek van de eerste periode. Een achtste van mijn opleiding. Hoe gek is dat? Het is tijd een terugblik. Lees je mee?

De eerste week leek me een drama, maar het viel allemaal zo erg mee. We konden de klaslokalen snel vinden, het was nog niet zo druk bij de liften (want nu ga ik gewoon met de trap, zo druk is het) en ik moest juist lachen. Het mbo had me zo ‘bang’ gemaakt voor het hbo, dat het zo verschrikkelijk moeilijk en veel zou zijn. Ik ben gewoon heel eerlijk: dat was de eerste periode niet. Wie weet komt dat er nog aan, dus ik klop het nog even af, maar ik vloog door deze periode heen. Ik had mijn huiswerk op tijd af, ging zelfs vooruitwerken en pakte er zelfs nog twee projecten bij waaronder een nieuw boek!

Maar doordat de tijd zo snel ging en ik het doorhad, waren er op het laatste moment wel twee vakken waarvoor ik dacht: o, ik moet nog harder gaan leren voor deze twee theorievakken. Er kwam namelijk een grote toets aan van Nederlands en een theoretisch tentamen voor Communicatie en Medialandschap.

Ik kreeg voor het eerst te maken met de Adobe programma’s. Ik had hier zo naar uit gekeken. Tijdens de eerste periode hadden we voor Beeld twee fotografielessen, drie lessen voor Photoshop en twee voor InDesign, maar tijdens de tweede week vak Photoshop kwam er een vacature voorbij die ik niet kon laten schieten. Ik heb Photoshop aan de kant gelegd en me intens gefocust op InDesign. Wat zeggen ze ook alweer? Dat werpt zijn vruchten af?

Voor Beeld en Professionele Vaardigheden moesten we een competentieboekje bijhouden, die ik in InDesign maakte. Het was erg interessant om je eigen mediastijl op die manier te ontdekken. Het boekje voor Beeld, ‘Campagne IK’, had zes onderdelen en ik ging gewoon los.

Een van de twee verplichte vakken was Beroepsproductcampagne. Een mondvol, en een goeie voor Scrabble en galgje. Wij kregen een casus van Jantje Beton en moesten aan de slag met een mediaplan voor hun case. Samen met mijn groepje zette ik FRED op, ja, de letters van onze voornamen – en veel minder professioneel dan de namen van de andere groepjes in de klas. Hierbij kwamen de interne en externe analyses aanbod, net zoals de SWOT en DESTEP-analyse. Het fijne hieraan is wel dat we al dit leren bij Communicatie & Medialandschap. De ene week krijgen we het uitgelegd, die daarna gaan we het toepassen. Van alle casussen in onze klas, vind ik die van ons toch het leukst, maar SOAIDS zou ook interessant zijn geweest.

Tekst stond in het teken van 1500 woorden over het probleem van Jantje Beton in verhaalvorm en Engels ging over ‘I love Rotterdam’. We moesten onze lerares overtuigen van mooie dingen in Rotterdam en samen met mijn groepje kozen wij voor de street art in de stad.

En dan heb ik ook nog Online Skills. Ik weet nog niet zo goed wat ik van het vak vind. Ik had iets anders in gedachten, denk ik. We moesten ons voornamelijk bezighouden met onze eigen doelgroep en het schetsen van een portfoliowebsite. Dat is hier! Een tijdje terug liet ik aan het einde van een blogpost weten dat er wat zou veranderen aan de website voor een pretest, zodat ik er met iemand uit mijn doelgroep achter kon komen of wat ik bedacht had werkt.

Ik heb dus maar acht vakken. Als ik Nederlands haal, heb ik dat de volgende periode niet meer, en in OP2 verandert Tekst naar Creatief Schrijven. Er hoort ook een keuzevak bij te komen, maar ik sta voor OP2 op plaats 27 in de wachtlijst van Nederlands met gebaren en voor OP3 op plaatst 5 voor Release your stress. We zullen wel zien wat er gaat gebeuren. Op het moment dat ik deze blogpost schrijf, heb ik nog twee weken te gaan. Er is nog helemaal niets bekend voor OP2 qua rooster, en als je mij een beetje kent, weet je dat ik hier niet zo goed tegen kan, haha. Maar ja, Femke, release your stress maar lekker in het schrijven.

Ik ben benieuwd wat periode twee gaat brengen. Hoe was jouw eerste periode op school?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 3 november 2018 / 12:06

  Wat fijn dat de eerste periode je zo goed is bevallen! Ik ben trouwens ook zo iemand die het heel verveeld vind, wanneer je nog niets weet over je rooster. Maar dat komt vast wel goed! 🙂

  • Femke
   Auteur
   3 november 2018 / 12:27

   Als het zo leuk blijft, plak ik er ook nog de twee jaar van de bachelor achteraan. Gelukkig heb ik nu wel mijn rooster. Doordat mijn keuzevak op dinsdag middag is, heb ik donderdag niets en ben ik de komende acht weken elke woensdag en donderdag vrij 🎉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: