Mijn september 2021 maandoverzicht

Mijn september 2021 maandoverzicht

Mijn september… een gekke maand, dat kan ik je wel vertellen. Mijn lichaam wende aan de kou en de warmte, ik lanceerde mijn boek, dacht na over 2022 en maakte en rommeltje van mijn kamer, haha.

De eerste week van september

Een nieuwe maand met nieuwe kansen! Zo voelde de eerste week van september wel. Eindelijk kwam de doorslag dat ik mijn boeken mocht gaan gebruiken en ook de pre-order van Slashwerk ging online. Binnen 24 uur had ik al acht bestellingen, dus dat was heel tof om mee te maken. Ook zette ik een lijntje uit voor een droomlezing. Donderdag kon ik dus eindelijk de recensie-exemplaren van Slashwerk op de post doen, daar maakte ik een Reels voor Instagram van. Het voelde zo goed om te kunnen doorzetten. 

Vrijdags was mijn langste takenlijst van de week. Doordat ik donderdags eindelijk de boeken op de post kon doen, vergat ik mijn to do-lijst compleet door de opluchting die ik voelde. Dus schoof ik een paar taken door, waardoor ik uiteindelijk ’s middags, met een ijsje in mijn hand bij oma, nog steeds wat zat te werken, haha. Die dag deed ik in totaal drie uurtjes administratie, in de ochtend die van augustus, ’s middags eerst het betalen van de factuur van de drukkerij en ’s avonds ook nog inhoudelijk dingen voor het e-book van Slashwerk en deze betalen. 

Vorige maand kwam ik erachter dat het soms heel goed lijkt dat mijn to do-lijst heel vol is, terwijl ik het bijna allemaal voor de lunch gedaan krijg. Echt grote taken heb ik nog niet gehad, dus ging ik ook op zoek naar manieren om mezelf te verkopen. Ik heb m’n marketing wel op orde, maar m’n sales minder. Als ik ooit vaker als spreker aan de slag wil, moet ik dat bekendmaken en scholen en docenten benaderen.  

Het weekend was gelukkig chill, chiller, chillst. Ik keek films, las wat, snoozete wat, haha. Dat was fijn!

Ik trakteerde mezelf op een lekkere lunch, maakte gekke foto’s met mijn boek en op zondag gingen mam en ik uit eten.

De tweede week van september

Deze week was #productief. Maandag begon met een business/friendship lunch met Nikki Pommer in Breda. Daar gaf ik haar exemplaar van Slashwerk en ook haar bestelde exemplaar, waarna we al kletsend allerlei zakelijke ideetjes bespraken. Met Nikki sparren is een van de leukste dingen, want 9/10 keer ben je zo gemotiveerd om direct te starten. We zaten bij Sowieso Bar, waar ik ook een mini fotoshoot had. Dus ik rennen naar de toiletten om mijn jumpsuit aan te trekken en vervolgens na de shoot direct mijn high neck Star Wars shirt weer aan. Ik was zondags namelijk goed verbrand en had dat shirt wel nodig om alles te bedekken, haha. Daarna werkte ik nog twee uur bij Koffie bij Teun, waar ik brainstormde voor mijn nieuwe fantasy en LinkedIn connecties maakte. 

Dinsdag verstuurde ik veertien persberichten voor Slashwerk, maar later in de week kwam ik erachter dat daar de verkeerde datum ook nog in stond. Gelukkig is dat niet heel erg, want de verkoop is gewoon op 1 september begonnen (de pre-orderactie. Woensdag deed ik een transcriptklus voor een klant en ’s middags las ik een boek in het zonnetje (althans, het laatste beetje zon dat er was in onze achtertuin nu de zon lager aan de hemel staat). Donderdag filmde ik wat TikToks, bewerkte een video en streamde ik weer. Dat was een hele leuke stream! Elke dinsdag en donderdag ben ik live op Twitch, kom ook eens kijken (:

Vrijdag had ik eindelijk eindelijk eindelijk een doorbraak in mijn nieuwe fantasy. Dat kwam stiekem maandag al bij Koffie bij Teun, maar het plotten/structureren ging op vrijdag zo ontzettend goed. Twee uurtjes later had ik 75% staan. 

Op zaterdag was het Open Monumentendag en ik wilde speciaal voor oma’s boek alle locaties bezoeken (lees hier de Monumentenblog). Zo bezocht ik de kerk in de Kerkring, de Rooms-Katholieke kerk (waar ik moest huilen van hoe prachtig het orgel klonk hihi) en ik klom ook in de molen helemaal naar boven. Wauwie, heb jij de blogpost of de Reels al bekeken?

Zondag was #chilldag. Ik was om acht uur wakker maar scrolde een hoop op mijn telefoon. Rond half tien ging ik lezen in List & Leugens, waar ik steeds maar kleine stukjes in lees, en rond half twaalf schreef ik dit stukje over mijn week terwijl ik een kookstream van Lululuvely terugkeek. Dat was niet alles wat ik zondags moet doen. Ik moest mijn content voor de week erop nog inplannen, de monumentenblog afmaken en ook nadenken over mijn doelen voor week 37. Wat denk jij dat ik daarop heb gezet?

De derde week van september

De boeklanceringweek! Maar dat niet alleen. Ik kreeg namelijk ook mijn allereerste Twitch-uitbetaling, hoera! Dat was wel heel bijzonder. Maandag deed ik langzaam werk, maar dinsdag was vooral een lange dag. Ik uploadde de video voor woensdag, besprak het plan van aanpak met de moderators voor de Twitch boeklancering afterparty, maakte bestellingen in orde en tijdens het oppassen schreef ik alle Instagram berichten voor september af. ’s Avonds ging ik natuurlijk weer live en dat was gezellig. 

Woensdag genoot ik enorm van de boeklancering. Ik heb zo genoten van de digitale boeklancering. Dit hele proces is zo anders dan mijn eerste boek en dat maakt het ook zo speciaal. Hoe was mijn dag? Geweldig. Toen ik wakker werd had ik al een feestelijk berichtje van Veronique, daarna kwamen drie geweldige recensies online bij BooksAndDreams, Veronique’s Boekenhoekje en BookBreak. Niet veel later stond de postbezorger voor de deur met het verrassingspakketje van mijn allereerste schrijfvriendin Lieke, haha (bekijk hier de unboxing). Daar ben ik gelijk van gaan snoepen toen ik de rest van de dag serie keek.

’s Middags dronk ik lekker koffie bij oma en aan het eind van de middag gingen mam en ik lekker uiteten, zodat ik ’s avonds op tijd live op Instagram en Twitch kon. Waar Sanne Hillemans nog als een topper spontaan bijsprong om mij nog een beetje te interviewen! Tijdens de afterparty gaf Lieke vijf subs cadeau en een moderatorvriend zelfs een niveau drie sub aan zichzelf, wauw! 

De dag erna moest ik wel echt bijkomen, voor mijn gevoel. Ik deed niet zoveel, lekker chill, en ’s middags paste ik op. Daar schreef ik scripts voor een stuk of tien Reels en ook een scènelijst voor mijn nieuwe fantasyproject. Maar vrijdagavond kreeg ik ook een nieuw idee voor een non-fictie boek, terwijl ik eigenlijk aan dat fantasy project wilde zitten. Ik schreef een stukje introductie met de hand en daarna was ik weer zo moe, dat ik aan een serie ben begonnen. 

In het weekend deed ik het weer lekker rustig aan en vierde ik de verjaardag van mijn achternichtje.

De vierde week van september

De drukste week van de hele maand. Op maandag gingen we naar de Efteling, samen met de schoonfamilie van mijn zusje. Zij hadden ons uitgenodigd en dat was supergezellig. We kwamen zelfs vast te zitten in de Vliegende Hollander! Tien minuten lang hingen we half op de helling, haha. Ik heb in geen tijden zo hard gelachen. 

Dinsdag, woensdag en donderdagmiddag moest ik oppassen. Veel werk kreeg ik tijdens deze middagen niet gedaan, maar ik ben toch best blij met de kleine taakjes die ik heb kunnen verrichten. Zo kreeg ik een tof mailtje voor een opdracht binnen, werkte ik dingen voor Twitch uit en deed ik alvast wat administratie. Vrijdag had ik de kans om wat meer te werken, maar het lukte me niet. Ik heb sinds de boeklancering dat het me allemaal niet zo goed lukt. Productief zijn was een woord dat ik niet meer kende. Ik zat in een funk.

’s Avonds gingen we uiteindelijk naar de diploma-uitreiking van mijn zusje en de volgende ochtend moest ik supervroeg op want ik ging naar Brabant voor neven- en nichtendag! Dit was het eerste jaar dat ik mee ging en dat was heel erg leuk. Op de dikke enkel door het steppen na, haha. Zondag lag ik de hele dag in bed, muahaha. 

De vijfde week van september

Toen ik zondagavond naar bed ging, voelde ik me eindelijk weer anders. Ik had namelijk zin om de volgende ochtend aan het werk te gaan. Mijn to do lijst stond wel vol, allemaal taakjes om dingen voor te bereiden de komende periode. Ik had zin om te werken, dus dat lukte maandag ook wel. Dinsdag was ik veel minder productief en ’s middags moest ik oppassen. Woensdag regende het zo hard, maar mam en ik moesten er wel doorheen om boodschappen te doen. Dus kocht ik maar iets lekkers voor mezelf. Ik had al zo lang zin in Maltesers, haha, dus die nam ik mee. Ook deed ik alvast wat administratie, want anders kon ik een rekening niet betalen (oeps, #eerlijkoverondernemen) en maakte ik zeven nieuwe TikToks, zodat ik er heel oktober tegenaan kan!

Ik had stiekem wel gehoopt dat de productiviteits-zin wat langer zou duren, maar helaas. Uiteindelijk was ik in kleine hoopjes toch nog productief. Zoals een uurtje dinsdagmiddag of op de woensdagochtend, of een uurtje van donderdag voor een klus. Kleine beetjes, dan komen we er ook. 

Hoe was jouw september?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights