Mijn oktober 2021 maandoverzicht

Mijn oktober 2021 maandoverzicht

De herfst is echt begonnen, dat merkte ik wel in oktober. De regen, de kou, knus binnen zitten en vaker thee drinken. Het was een fijne maand maar ook een drukke maand. Lees je mee?

De eerste week van oktober

Het is Spooky Season! Deze week begon op een vrijdag en het eerste dat ik wilde doen was mijn administratie. Helaas duurde dat een tijdje, want niet al het geld was nog gestort, oeps. Ik wilde te snel zijn. ’s Middags gebeurde wel iets supergaafs. Ik werd namelijk geïnterviewd door een redacteur van het AD! Ik mocht vertellen over mijn boek ‘Slashwerk’ en mijn ondernemersavontuur voor een wekelijkse rubriek, dus dat was heel bijzonder. Nu is het wachten tot half november voor de rubiek. Hou de maandagkrant (van de Rotterdamse editie) in de gaten! 

Zaterdag kwam er een superlieve brief binnen. Een tijdje terug leerde ik Sarah kennen via een Engelse streamer en we raakten aan de praat. Zij bestelde uiteindelijk ook oma’s biografie. De eerste internationale bestelling, haha. Nu had ze een hele lieve brief geschreven om me te complimenteren over oma’s boek, te vertellen over het leven en hoe het met haar gaat. Dat iemand de tijd heeft genomen om zoiets liefs te doen, wauw, dat verwarmt mijn hart. Dankjewel <3 

De tweede week van oktober

Dit is even een dankbaar stukje: deze week krijg ik twee ontzettende lieve berichtjes. Fems, een geweldige streamer op Twitch, stuurde mij zo’n lief compliment over mijn content en dat maakte echt mijn dag. En zaterdag kreeg ik gewoon op de stream van Madestout ook een shout out voor hoe cool ze het vindt dat ik een auteur ben. Wauwie. Ze zei ineens ‘Er zit een Femke Meijboom’ in chat en mijn hart maakte een sprongetje haha. Echt, wat een geweldige dames! 

Deze week begon met het mailen van 44 scholen om slashwerk onder de aandacht te brengen en het werken aan een klus voor The Indie Awards. Dat vond ik allebei heel cool om te doen. Aan het begin van de week kwam er ook een leuk Amazon pakketje binnen. Ik had namelijk een microfoon en een lichtstrip gekocht voor de stream. Het klinkt zo goed en het het licht ziet er heel tof uit op stream. 

De derde week van oktober

Wat ik deze week vooral leerde? Dat ik op de maandagen het meest productief ben. Dan heb ik zin om aan een schone lei te beginnen, ben ik gemotiveerd en werk ik de grotere taken uit de weg. Zo heb ik een uur gewerkt aan Twitch-instellingen, een uur voor de marketing van Slashwerk, ’s middags twee uur voor een nieuwe over mij-paginatekst en ’s avonds nog een paar uur live op Twitch. Op de achtergrond deed ik ook nog kleine taakjes, zoals twee bestellingen in orde maken en wegbrengen, Twitch VODS handmatig exporteren en bellen met Lieke. 

Dinsdagmiddag mocht ik weer oppassen en ook daar was ik productief. Ik deed wat urenregistratie, maakte stream highlights, werkte een uur aan de november brainstorm (to do’s), brainstormde een uur voor kerstcontent en daarna zat ik ook nog een uur aan mijn weekplanningen van november. Ik had zin om vooruit te werken en dat ging goed.

Woensdagochtend had ik weer een transcript, donderdag was ik wat luier en probeerde ik nog meer Twitch-techniek uit te voeren (mislukte, haha) en vrijdag werkte ik ’s ochtends de kerstcontent al uit. ’s Middags was ik heel gemotiveerd om aan de blogs van 2022 te beginnen. De bedoeling was om de blogs van het eerste en tweede kwartaal een soort outline te geven, maar uiteindelijk schreef ik al de blogs van januari en februari, haha! Met een goed muziekje op kom je al een heel eind. 

Vrijdagavond was mijn zusje Anne de special guest in de stream. Nou! Ik heb een record aan kijkcijfers, hoor, haha! Dat niet alleen, er was zoveel liefde voor de komst van Anne, we hebben heel hard gelachen (en ik had een beetje game rage later), ik werd uitgedaagd door een van mijn kijkers en uiteindelijk ging ik bijna vijf uur live. Ik ben nog nooit zo lang live geweest! Er kwam zelfs een hypetrein. Dat betekent wanneer er veel bits (munten) gegeven worden, mensen hun abonnement verlengen of zelfs andere mensen een abonnement cadeau geven, het feestje zeg maar begint. En dat gebeurde toen ik naar Annes auto liep om chocolade te halen, haha! Aan het eind van de avond was ik op, maar ook zo weggeblazen door de gezelligheid. Het was een geweldige avond. 

De vierde week van oktober

Het was een fijne week, en stiekem vind ik het een beetje jammer dat de week alweer voorbij is. Ik was namelijk veel productiever dan ik in tijden ben geweest. Dat komt de laatste weken steeds in vlagen. Maandag filmde ik allerlei nieuwe TikToks en schreef ik 20 scenes uit, dinsdag paste ik op en werkte ik aan de blogs van april en mei 2021 en ’s avonds ging ik live. Dat was mijn half jaar stream! Mijn moderators hadden een bingo georganiseerd en het was enorm gezellig.

Woensdag heb ik vier uur gewerkt aan een zzp-klus. Daar moest ik wel even van bijkomen, dus heb ik een uurtje op bed gelegen, waarna ik om 15.00 uur alweer ging streamen. Dat was mijn woensdag, haha. De rest van de week ging ik ook verder met de blogs van 2022. Donderdag voor drie maanden en vrijdag voor nog eens vier. Het grootste werk voor de content van 2022 zit erop. Vrijdagavond ging ik weer live en ik eindigde de stream met een arena win, woohoo! 

Soms heb ik weleens dat ik vroeg wakker ben op de zaterdag maar dan een tijd blijf liggen. Deze zaterdag was niet anders. Maar toen ik ineens de deur hoorde opengaan en mijn zusje haar stem hoorde, was ik klaar wakker. Ik schoof mijn takenlijst op zij om samen met haar te shoppen – een rondje tuincentrum (geen pompoen kunnen scoren), de Action en de Jumbo. Daarna zijn we ook nog bij een neef en nicht en bij oma op bezoek geweest. We speelden met oma nog een paar potjes Rummikub. Van de negen won oma er vijf, ik drie en Anne eentje. Het was lekker spontaan en daarom heel fijn. 

De vijfde week van oktober

Een week met verrassingen! Het waren meer spontane dingen dan verrassingen haha, maar het was wel geinig. Deze week ben ik het meest bezig geweest met de blogs voor 2022. Alle blogs die ik kon schrijven, staan klaar en ingepland. Blogs zoals die over mijn doelen en updates natuurlijk niet, die kan ik niet vooruit schrijven. Ik hoefde dinsdag niet meer op te passen, dus kon ik het eerste half jaar allemaal al klaar zetten.

Woensdag moest ik wel weer oppassen. Het was een fijne middag werken. Ik deed namelijk drie lessen gebarentaal (ik heb eindelijk tijd ingepland om dit weer op te pakken) en daarna werkte ik aan nieuwe alerts voor mijn Twitch. Eerst in Canva, toen in StreamElements, toen ook weer aanpassen en een geluidje opzoeken. Tijdens de stream van die avond kwamen er heel wat leuke nieuwe mensen bij. Maar ook een van de verrassingen van die week: een donatie van €20, ik stond echt versteld! Wat ik met donaties ga doen? Elke donatie die ik vanwege mijn streams krijg, gaan direct weer terug in de stream. Nieuwe apparatuur of branding, zo wil ik in 2022 gaan sparen voor een game pc (aangezien mijn iMac het niet echt goed aankan), maar het eerste dat ik ga doen met donaties is een klein kerstcadeautje kopen voor mijn moderators om ze te bedanken voor het afgelopen jaar. Als ik groei, groeien zij ook en als ik iets moois meemaak, deel ik dat met ze!

Donderdags werkte ik aan het tweede half jaar van de blogs. En verdomd, precies op het moment dat mijn nicht aan kwam rijden wat betekende dat mijn oppastijd erop zat, was ik klaar met de allerlaatste blog. Mooie timing!

Vrijdag was een spontane reis. Mijn moeder mocht niet rijden vanwege bepaalde medicijnen, dus moest ik naar mijn zusje rijden. Ik heb twee keer eerder van haar naar huis gereden, maar de heenweg nog nooit. Dat ging goed! Maar de rit van haar woonplaats naar Breda centrum was afschuwelijk, dat vond ik echt te druk, haha. En ’s avonds ging ik weer gezellig live! 

En toen, na een chille zaterdag, was het tijd voor Halloween op Twitch. Ik had mijn set up al klaar staan voor de avond, mijn outfit lag klaar en ik had een idee voor de schmink. Het zag er geweldig uit! Ik heb echt genoten!

Hoe was jouw oktober?

We gaan nu een hele leuke maand in: november! De maand waarin ik mijn bedrijf opzette, de maand van de vijf familieverjaardagen (alleen al aan mijn moeders kant) en uiteraard ook mijn verjaardag. Dat ga ik natuurlijk ook wel vieren op Twitch! Ben jij erbij? 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights