Mijn januari 2024 maandoverzicht

Mijn januari 2024 maandoverzicht

Welkom bij het allereerste maandoverzicht van het nieuwe jaar! De eerste maand begon redelijk hobbelig, kwam toen weer tot rust, tot de vierde week werd het weer net zo hobbelig als aan het begin van de maand, maar dan leuker. Lees je mee?

Ik startte het nieuwe jaar met een nieuwjaarsduik… en een verkoudheid

Het zal toch niet… ja hoor, ik werd na de nieuwsjaarsduik ziek. Ik keek er al een paar maanden naar uit om de duik te doen en ik merkte een paar dagen voor oud en nieuw dat ik ‘s nachts keelpijn kreeg. Natuurlijk liet ik die kleine keelpijn de pret niet verpesten en ging ik gewoon naar het Grevelingenmeer. Maar ja, dat had consequenties, dus lag ik de tweede week van de kerstvakantie (de eerste week van januari) ziek op de bank. Ik had geen stem, moest spugen en ik ben door een doos met 500 tissues gegaan, haha. Nu, richting de 22e van de maand, ben ik eindelijk van die snotneus af. Wat een begin van het nieuwe jaar. Hoewel dat een klein beetje tegenviel, heb ik voor het eerst in lange tijd écht rust kunnen nemen. Ik lag veel op de bank en deed even helemaal niets, erg lekker!

Ik stuurde mijn manuscript naar uitgeverijen!

I did it. Met zweethandjes en pijnlijke wangetjes van het grijnzen van blijdschap… maar het is gelukt: ik heb het eerste boek in de serie naar uitgeverijen gestuurd! Hè, wat, wie, sinds wanneer schrijf je aan nieuwe boeken? Vorig jaar deelde ik een blogpost waarin ik vertelde waaraan ik in 2022 heb geschreven en aan die vierdelige serie schreef ik heel 2023 verder. Boek één was nu compleet af en boek twee bijna, dus vond ik het tijd om de knoop door te hakken en mijn manuscript op te sturen naar uitgeverijen.

Het plan was eigenlijk om dit pas te doen als de eerste versie van het vierde boek stond. Ik startte nog maar net aan boek drie, dus qua planning klopt hier natuurlijk niets meer van. De laatste tijd heb ik goed nagedacht over hoe ik verder wil qua carrière en ik heb een publicatiedatum in mijn hoofd, mocht ik allemaal afwijzingen van uitgeverijen krijgen. Op basis daarvan, en het terugtellen tot het nu, heb ik besloten om toch mijn manuscript op te sturen. De eerste ronde bestond uit in totaal zeven uitgeverijen en in mei ga ik het boek naar nog eens acht of negen uitgevers sturen. En nu? Wanneer ik hier ongeveer reactie op heb gekregen (op alle verstuurde manuscripten) is het ongeveer november en kan ik je eindelijk vertellen hoe of wat! 

Mijn nieuwsbrief is weer live!

Eind 2022 besloot ik om mijn nieuwsbrief serieus aan te pakken. Dat lukte een lange tijd, maar door de immense drukte bij het klussen, huishouden en schrijven, was er al sinds september geen nieuwsbrief meer verstuurd. Daar bracht ik halverwege januari verandering in en ook in februari is er weer een nieuwsbrief verschenen. Wat je daar zoal in leest? Nieuwe content, boeklancering-data (want ja, er komt dit jaar nog een boek van mij uit – schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief want ik maak de rest voorlopig nog niet bekend) en ook sneak peeks van boeken. Dit wil je niet missen!

Het tweede seizoen van de ‘Ondernemend Onderweg’ podcast is ook live

Het heeft een tijdje geduurd – ook vanwege bovengenoemde drukte – zijn er ook eindelijk nieuwe afleveringen te beluisteren van de ‘Ondernemend Onderweg’ podcast. De eerste drie afleveringen zijn nu live en gaan over mijn doelen voor 2024, de druk van social media voor creatievelingen en over de watersnoodramp, ‘Jo’ en mijn nieuwe boek. Beluister op Spotify of een andere podcastapp. 

Ik las… 

 • ‘Dark and twisted souls’ de Nederlandse editie van Tamara Arts
 • ‘Big Magic’, een boek waar ik de rest van januari met moeite doorheen kwam. Dit was de eerste keer dat ik dit boek in het Nederlands las via Kobo en daar kwam ik moeilijker doorheen dan de Engelse versie jaren geleden.
 • Toen ik bij de laatste pagina’s van ‘Big Magic’ was, was m’n e-reader leeg en begon ik dus aan een plaatsvervangend boek genaamd ‘Wie adverteert een moord?’ van Agatha Christie. 
 • En ik ben begonnen aan ‘Kleine trauma’s’, tot nu toe erg leerzaam!

Ik keek…

 • ‘Saltburn’ met een paar Twitch vrienden in de Discord. Wat een… interessante film. 
 • ‘Poseidon’, mijn favoriete cruise schip tragedie film (i.p.v. Titanic).
 • Alle vijf seizoenen van ‘Good Trouble’ in 15 dagen. 
 • Daarna begon ik aan ‘The Fosters’, ja, dat is omgekeerde volgorde maar het is erg leuk. Inmiddels op de helft van seizoen 5, ook in twee weken, haha. 

In februari… 

 • wil ik de eerste 10.000 woorden van boek drie in de serie schrijven;
 • wil ik het watersnoodrampverhaal afmaken en naar de eerste lezer sturen; 
 • ga ik hopelijk een nieuwe plant kopen en mijn kerstboom aftuigen (ja, die staat nog, oeps). 

Hoe was jouw december? 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights