Hoe gaat het schrijven? Schrijfupdate deel 2

Hoe gaat het schrijven? Schrijfupdate deel 2

En toen was het tijd voor deel twee. Vorige week verscheen de blogpost met een grote schrijfupdate: ‘Hoe gaat het schrijven?’ was de eerste update, dit is de tweede. Hierin vertel ik je waar ik het afgelopen kwartaal aan gewerkt heb – alles dat met deze serie te maken heeft. Ben je er klaar voor?

Januari 2023

Deze maand schreef ik alleen aan de eerste versie van boek twee. 

Woordaantal: 60.262 woorden

Schrijfuren: 29,5 uur 

Doordat ik al een outline had gemaakt, ging dit heel erg snel. Wat het lastig maakte, was dat het om een ingewikkelde verhaallijn met veel puzzels ging. Daardoor raakte ik af en toe de draad kwijt.

Februari 2023

In februari werkte ik aan meerdere projecten binnen deze serie.

De boeken van de serie

Boek één: +667 woorden. Ik ging namelijk aan de slag met proeflezerfeedback van Veronique Janssen (Veronique’s Boekenhoekje) en door haar feedback toe te passen, schreef ik er ruim 600 woorden bij.

Boek twee: 0 woorden. In de hele maand februari lag dit boek op de digitale boekenplank om te rusten, zodat ik er later met een frisse blik naar kan kijken. 

Boek drie: De grote lijnen van het verhaal. 

Boek vier: De grote lijnen van het verhaal. 

Extra projecten

Boekvoorstel boek één: 1.000 woorden voor de synopsis 

Mini samenvatting alle verhaallijnen in de serie: 411 woorden

Auteursbio: Zeven verschillende series om uit te kiezen. 

Maart 2023

Deze maand schreef ik alleen aan de tweede versie van boek twee. 

Woordaantal: 71.148 woorden

Verschil met versie één: 10.913 woorden extra. 

Schrijfuren: 23,5 uur

In de eerste week van maart besloot ik om alvast te beginnen met het herschrijven van boek twee. Het eerste boek in de serie was namelijk net naar proeflezers gegaan en ik had moeite met stilzitten. Daar komt het eigenlijk op neer, haha. Dat ging eerst wat langzaam, maar daarna als een tierelier. Zeker toen ik rond 15 maart besloot dat ik een deadline voor versie twee wilde hebben. Als ik alles voor 1 april kan afronden, heb ik geen grote deadlines in april rond de tijd dat mijn zusje gaat bevallen. En dat lukte!

Hoe ziet het volgende kwartaal eruit? 

Zoals je in mijn blog over mijn schrijfplan voor 2023 al kon lezen, heb ik per maand uitgestippeld wat ik dit jaar wil schrijven. Het blijft bij boek 1 en boek 2 in deze serie, maar die wil ik dan ook helemaal afronden. Proeflezerfeedback en laatste spellingscontrole en al. 

Ook wil ik alvast plotten voor boek 3 en 4 in de serie. De grote lijnen hiervan heb ik dus al in februari gedaan. In april ben ik begonnen aan de scènelijst, die maakte ik in hetzelfde weekend alweer af. Verder staat er kwartaal ook op de planning: proeflezer feedback boek 1 verwerken en boek 2 naar eerste lezer (vanaf mei). 

De conclusie

Het gaat supergoed met schrijven! Daar ben ik echt heel trots op. Ik plaats ook wat meer behind the scenes op mijn TikTok-pagina als auteur en maak daar ook promotie voor mijn andere boeken, en tegelijkertijd betrek ik mijn Instagram er weer wat meer bij. Dat zodat ik daar ook wat actiever ben. 

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. Veronique Janssen
  22 april 2023 / 08:05

  Veel succes Fem! Ik ben benieuwd naar boek 2 🙏❤️

  • Femke
   Auteur
   22 april 2023 / 12:38

   Dankjewel Veer! Ik kan niet wachten om het boek naar je te sturen 😀 <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights