Mijn mei 2022 maandoverzicht

Mijn mei 2022 maandoverzicht

Tijd voor een nieuw maandoverzicht! Mei is inmiddels voorbij en we zijn in de zesde maand beland. Wat apart… we zijn bijna op de helft van het jaar. Maar voordat we doorgaan naar het volgende half jaar, kijken we eerst terug op mijn mei in 2022.

Hoe ging het schrijven in mei?

Het schrijven ging als een speer. Deze maand schreef ik niet alleen de outline voor de vierdelige serie (per plot/subplot én per gebeurtenis) maar ook de volledige outline voor het allereerste boek. Ik kan elk moment beginnen met schrijven en dat maak ik mijn doel voor juni.

Was mei de maand van het ondernemerschap?

Hoe vaak zeg ik in een maandoverzicht dat een maand een doorbraakmaand was? Het spijt me, maar ik ga weer in herhaling vallen. Ook in mei was dit weer het geval. Ik volgde de masterclass van Tessa de Vries, las nieuwe boeken, ontdekte nieuwe bloggers en Instagrammers en realiseerde (vorige maand) dankzij mijn lezing voor de Hogeschool Rotterdam dat mijn missie en waarom veranderd waren. Deze maand probeerde ik daarop verder te bouwen, maar het lukte niet helemaal. Daarom heb ik een nieuwe kennismaking geboekt bij Suzanne van Duijn, VrijeMeid. Ik heb meer ondersteuning nodig en ik denk dat Suzanne me daar heel goed bij kan helpen. 

Ik mailde deze maand meer dan dertig boekhandels en scholen voor de verkoop van ‘Slashwerk’, zes potentiele klanten en daarnaast was ik veel actiever op social media – maar nog niet genoeg met mijn kennis en aanbod. Toen ik daar geen resultaat uit haalde, voelde dat als een ‘set back’ maar het gaat niet per se slecht. Ik zie het als een dipje, een nieuwe hike naar het volgende hoogtepunt. 

Maar omdat ik wel wil blijven groeien, wil ik advies zoeken in hoe ik het beter kan aanpakken. 

Ik gaf in mei een lezing voor de Hogeschool Rotterdam

Op 12 mei gaf ik een lezing op de Hogeschool Rotterdam over ondernemerschap. De studenten stroomden binnen en bij de borrel maakte ik kennis met zoveel leuke studenten. 45 minuten lang was ik aan het woord over mijn reis als ondernemer en gaf ik aan de hand van zes situaties mijn tips om zelf te starten als ondernemer. 

Het was zo ontzettend spannend. Na twee online lessen was dit voor het eerst op locatie en dat bracht de nodige zenuwen met zich mee. ‘s Ochtends danste ik en zong (grapje, blèrde) ik mee met muziek en ‘s middags was ik ruim op tijd aanwezig om de zenuwen te laten zakken. 

Al met al ben ik trots op hoe de lezing is gegaan, blij met het enthousiasme van de studenten en de leuke vragen die ik kreeg tijdens de borrel, maar ook dankbaar naar de opleiding Crossmediale Communicatie voor deze kans. Bedankt dat ik opnieuw mocht komen spreken voor de opleiding! Een ding is zeker, dit wil ik vaker doen! Dus terug naar de tekentafel met mijn aanbod als spreker

Deze maand besloot ik door te zetten met mijn podcast

Na twee maanden achter de schermen te hebben gewerkt aan een nieuw project, lanceer ik op 16 juni mijn eigen podcast! De ‘Ondernemend Onderweg’ Podcast. In mijn podcast inspireer ik studenten om achter hun ideale loopbaan aan te gaan, in de vorm van ondernemersverhalen, tips om je eigen bedrijf te starten en meer. 

Ondernemend Onderweg is dé podcast voor studenten die na hun studie willen ondernemen of freelancen. De afleveringen zullen vooral gaan over de verschillende kanten van ondernemen, zoals geld verdienen en tarieven bepalen, het verschil tussen freelancen en ondernemen, maar ook je missie sterk formuleren en de juiste doelgroep vinden. Dat, afgewisseld met mijn persoonlijke ervaring en geleerde lessen, is hoe ik je ga leren hoe jij als ondernemer of freelancer aan de slag kan. Omdat ik zelf in de toekomst locatie-onafhankelijk werken wil uitproberen, zal een enkele aflevering ook over mijn eerste reis gaan.

De eerste afleveringen zijn opgenomen en staan klaar om live te gaan. Volg jij Ondernemend Onderweg al op Spotify, Apple Podcast of Google Podcast

Hoe zit met het Australië?

Als je mijn vorige maandoverzicht hebt gelezen of geabonneerd bent op mijn nieuwsbrief, weet je dat ik heel graag naar Australië wil. Ik heb nog niets geboekt maar heb wel al mijn plannen staan. Binnenkort deel ik hier meer over in de nieuwsbrief. 

Hoe ging het met mijn doelen van mei?

 • De lezing ging dus goed!
 • De outline van boek 1 van 4 is af
 • Ik heb de podcast aangekondigd
 • Hebben we de fotoshoot met de familie gehad
 • En heb ik zelfs drie boeken gelezen!

En in juni…

 • Wil ik minstens twee boeken lezen, ‘Je kan het (doen)’ van Lianne Keemink en daarna ‘Museumnacht’ van Chinouk Thijssen zodra deze uitkomt, aan het eind van de maand
 • Start ik met schrijven van de eerste versie van mijn nieuwe boek, toevallig ook over musea.
 • Ga ik een dag naar Vlissingen en daarna uit eten met mijn nichtje
 • Ga ik werken aan mijn discipline (met behulp van het boek van Lianne)

Mijn doelen voor juni:

 • Wat goed gaat, blijf ik doen (actief op social media, weekplanningen aanhouden etc)
 • Mijn podcast lanceren!
 • Het eerste ticket voor mijn Australië-reis boeken (en daarover binnenkort nog veel meer)

Hoe was jouw mei? Wat zijn jouw plannen voor juni? Laat het me weten!

Wil je meer op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

Een brief van Femke – nieuwsbrief

Wanneer #instagramdown en #facebookdown trending zijn, ben jij nog steeds up to date van alle ins en outs van mijn nieuwe projecten.

Ontvang twee keer per maand een digitale brief in je mailbox met updates zoals nieuw geleerde ondernemerslessen, behind the scenes van nieuwe projecten en krijg als eerste de nieuwe weggevers cadeau!

Deze blog maakt gebruik van affiliatie links

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights