Samenwerken als spreker

Spreker voor ambitieuze studenten

Als jonge vrouw van het 'eiland', uit een familie van allemaal harde werkers met hun handen, kwam mijn droom om boeken te schrijven en daarvan te leven uit de lucht vallen. Een creatief beroep was niet iets dat ze gewend waren of veel vanaf wisten. Toch liet ik dat me niet tegenhouden. Als spreker vertel ik jou hoe jij hetzelfde kan doen!

Mag ik jou en de andere young professionals in de zaal meenemen in mijn avontuur als ondernemer?

Dit zijn mijn keynotes

Zo ging ik van een 3 op mijn diploma naar 300 boeken

Geschiedenis was mijn minst favoriete vak op school. Het lukte me niet om de jaartallen, plaatsen, belangrijke gebeurtenissen en de mensen in mijn hoofd te stampen.

Tot het me wel nieuwsgierig maakte en ík vragen stelde. 

Mijn oma is in 1932 geboren. Ze was zeven toen de Tweede Wereldoorlog begon, dertien toen die eindige. Maar in 1953 moest ze weer evacueren vanwege de Watersnoodramp. Het schrijven van oma levensverhaal was mijn manier om geschiedenis te ontdekken en erover te willen leren. 

Deze keynote is gebaseerd op mijn debuut ‘Jo: Hier heb je een schrepel en daar kan je beginnen’, een biografie over mijn oma. Hoe ik van een 3 op mijn diploma naar 300 boeken ging is een laagdrempelige manier om geschiedenis te leren door het persoonlijke tintje van oma Jo. 

Je eigen maatbeker van succes: Hoe ziet leven na studie eruit?

Als jonge vrouw van het ‘eiland’, uit een familie van allemaal harde werkers, kwam mijn motivatie voor een tussenjaar best uit de lucht vallen. Die onzekerheid waren ze niet gewend, niet op die manier. Maar ik luisterde niet naar hen en nam alsnog mijn tussenjaar. Ik werkte wel, maar ontwikkelde mijzelf ook. Ik ontdekte wat ik het allerliefst deed en dat – dat niet was wat zij ook allemaal deden: in loondienst werken. Toen ik als ondernemer startte en carrière wilde maken met schrijven, werd ik door mijn omgeving tegengehouden. Dat was voor hen niet normaal. Toch zette ik door en schreef ik een boek over mijn mening, mijn werkervaring en ontdekkingen als ondernemer.

Mijn boek Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren? inspireerde deze lezing.

Een boek schrijven doe je zo: van A tot Z, van plot tot slot

Schrijf het boek dat nog niet in je boekenkast staat. ‘Een boek schrijven doe je zo: van A tot Z, van plot tot slot’ vertelt je de onderdelen die een boek kloppend maken.

Deze keynote is beschikbaar voor zowel fantasyboeken als non-fictie projecten zoals biografieën en zelf hulp boeken.

Iedereen kan een boek schrijven. Dat laat ik zien met deze lezing. We bespreken elke stap die je nodig hebt om een verhaal te schrijven. We beginnen met inspiratie, om vervolgens door te gaan met structuur, personages bedenken, locaties tot leven brengen en ook tips om je motivatie vast te houden.

Korte informatie over de lezingen

De duur van de lezing is verschillend, afhankelijk van jullie wensen. De minimale duur is 45 minuten. De meeste talks zijn tussen de 45 min en 60 min.

Mijn voorkeur gaat uit naar het laten zien van slides tijdens mijn keynote, maar als dat niet mogelijk is kunnen we de alternatieven uiteraard bespreken.

Het tarief voor een lezing van 45 tot 60 minuten is €199 exclusief btw. Bij behoefte aan een lezing die langer dan 60 minuten is, dan ontwerp ik graag een training op maat.

Reviews van docenten

"Kortgeleden gaf Femke als spreker haar tweede Happy Hour-les voor de opleiding Crossmediale Communicatie aan de RAC Hogeschool Rotterdam. Ze vertelde over haar nieuwe boek ‘Slashwerk’, waarmee ze studenten motiveert om hun eigen pad te ontdekken na het studeren. Ook vertelde ze over het schrijven van boeken, het bereiken van je doelen met SMART-goalsetting en wat het betekent om af te studeren. Ik vond haar presentatieslides ook heel tof! De studenten (en ook geïnteresseerde docenten) namen deel aan de les. Het was relevant, inspirerend en geweldig om te zien hoe een oud-student groeit in haar vak. Zeker een aanrader! Ik werk graag nog eens met haar samen!"
Mandy van Rossum
Docent CMC & Founder The Hum Company
"Wekelijks nodigt de opleiding Crossmediale Communicatie experts uit het werkveld uit om de studenten kennis te laten maken met aspecten uit hun mogelijk toekomstige beroep. Femke heeft onlangs onze studenten meegenomen op haar reis als pas afgestudeerde CMC'er; de weg die zij volgde in haar zoektocht naar een baan, haar start als zelfstandig ondernemer, de publicatie van haar nieuwe boek en haar succes als auteur en tekstschrijver. Femke wist met haar openheid, enthousiasme en praktische tips de student te raken en betrekken. Zij gaf hen als spreker een eerlijke blik op haar situatie en de benodigde tips om je eigen keuze te maken als jongvolwassene. Maar ook deelde zij haar twijfels en vertelde zij over haar writer's blocks. Een waardevolle bijdrage die positief werd beoordeeld door de deelnemende studenten!"

Scholen waar ik eerder mee samenwerkte als spreker:

%d bloggers liken dit: