Mijn juli 2018

Het maandoverzicht is in een nieuw jasje gestoken! Meer kleur, meer overzicht, meer onderwerpen. Dat vond ik wel zo leuk voor de helft van het jaar. Verder was ik erg productief qua schrijven en vooruit bloggen omdat ik deze maand twee per week plaatste. O, en ik binge watchte Game Of Thrones. In vier weken keek ik zeven seizoenen. Oeps. Sorry Not Sorry. En ik speelde heel vaak het Harry Potter Hogwarts spelletje. Tijd voor een overzichtje.

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten deze maand was zeker het varen naar Tiengemeten en rondrijden in een huifkar met oma, mijn nicht en achternichtje en neefje. Het was super warm, we zagen bizons en de mooie natuur deed me veel aan Arthur’s Seat in Edinburgh denken. Wat miste ik die plek ineens, zeg. Het voelde heerlijk om de wind door mijn haren te laten waaien en met mijn ogen dicht op de boot te zitten. Even helemaal niks doen. Aan het begin van de maand belandde ik samen met oma bij een restaurantje waar we heerlijke pannenkoeken aten. Ik ben zo blij als ik tijd met oma kan doorbrengen. De laatste tijd is dat sowieso al meer omdat ik werk aan een biografie over haar, waardoor ik vaker bij haar ben om meer over haar leven te leren. Zo gingen Joke en ik ook naar het streekarchief en vulden we oma’s stamboom aan. We kwamen zulke indrukwekkende dingen tegen. Dat zijn mijn voorouders. Hoe gek is dat? Op een woensdagmiddag besloten mam en ik door de rijden naar Breda, waar we uiteindelijk samen met Anne tot bijna half twaalf zijn gebleven. We zaten tot tien uur buiten en aten nacho’s, brood met dipjes en frikandelletjes. Dat was zeker het begin van een hele ongezonde week. Vrijdag vertrokken we namelijk naar Scheveningen voor mama’s verjaardag. Terrasje hier, terrasje daar. Weer even helemaal niks doen en genieten.

Schrijven

Begin deze maand besloot ik om mee te doen aan Camp NaNoWriMo. Ik koos twee projecten, waarvan een bestaand en de ander een experiment, en schreef iedere dag een stukje. Voor eentje zelfs maar één zin per dag. Ik noem het Alfabetum. Ik wilde deze hele maand iedere dag een zin schrijven dat begon met een letter van het alfabet, al zijn er 31 dagen en slechts 26 letters. Het lukte aardig. Soms liep ik een dag of twee achter omdat ik moest werken maar dat kon ik inhalen. Het andere project was mijn boek Linguae in signum. Ik zat er een beetje mee in de knoop en wist niet goed wat ik er mee aan moest. Daarom begon ik opnieuw. Eerste zin, eerste alinea, eerste hoofdstuk – alles overtypen. Zo kon ik de zinsvolgorde veranderen, meer beschrijving toevoegen, emoties beschrijven enzovoort. In het begin ging het super snel, maar ergens rond de 40 hoofdstukken raakte ik het gek genoeg weer zat. Helaas was dat niet het enige dat ik zat raakte, daar kom ik nog wel op terug. Ik mocht de eerste dertig hoofdstukken weer naar Melissa sturen en ik kijk nu al uit naar haar feedback. Op donderdag de 26e zat ik op 44 hoofdstukken, en moest ik er nog 15. Daarin zaten wel twee scenes die ik erbij moest verzinnen, waar ik gelukkig wel ideetjes voor had (na veel moeite) maar ik keek er een beetje tegenop om er aan te beginnen. Ik was ook steeds met mijn hoofd bij mijn nieuwe studie en wat ik daar allemaal voor nodig zal hebben. Dat hielp ook niet echt.

Muziek

Deze maand heb ik twee keer bij de Bagels & Beans in Rotterdam geschreven. Het liefst draai ik altijd muziek en ik pakte al twee keer de Vevo New This Week playlist erbij. Daar zaten echt een paar goede nummers tussen!

SHY Martin – Forget to Forget
Sheppard – Coming Home
Maroon 5 – Girls Like You
Clean Bandit – Solo ft. Demi Lovato
Cheat Codes & Little Mix – Only You
Beba Rexha – I’m A Mess
Kriss Kross Amsterdam – Whenever ft. Connor Maynard
James Arthur – You Deserve Better
Joe Blue – I See Love ft. Joe Jonas
OneRepublic – Start Again ft. Logic
Jazz Mino – Warriors

Ik schreef over…

Deze maand gooide ik twee dagen per week een blogpost online, gewoon omdat ik dat leuk vond.

Van 10 naar 1 om me beter te leren kennen
Een fotodagboek van Edinburgh
Van welke Engelse boeken ik graag een Nederlandse vertaling zou willen lezen
Plastic soep en wat ik eraan kan doen om het te verminderen
Waar gaat mijn volgende reis naartoe?Het verlaten manuscript, deel 11,
een nieuwe schrijfupdate van AHEA
Mijn persoonlijkste blogpost tot nu toe ‘een verbrande zoutkorrel

Volg je me al op Instagram?

Dit waren twee van mijn foto’s die ik deze maand maakte! Ik speel een beetje met de filters, soms A6 of A3, dan weer donker, dan weer licht. Het is leuk om zo te experimenteren.

Wat heb jij deze maand gedaan om te overleven met de zon?

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 28 juli 2018 / 20:01

  Tof zo je overzichtje! 🙂 Leuk om te lezen. Wat doe je eigenlijk met je boeken die af zijn? Zijn ze op internet te vinden? Te koop? Ben eigenlijk wel benieuwd! 😀

  • Femke
   Auteur
   28 juli 2018 / 22:16

   Hoi hoi! Dankjewel ? Ik wil graag mijn boek uitgeven, dus als LIS zover is wil ik ‘m opsturen naar uitgeverijen. Als ik nog hard werk deze maand en begin volgende, kan ik ze aan het eind van het jaar sturen. En met de andere twee weet ik nog niet zo goed wat ik wil doen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights