Waar gaat mijn volgende reis naartoe?

Waar gaat mijn volgende reis naartoe?

Het liefst blijf ik mijn hele leven met plezier schrijven en nieuwe culturen ontdekken. Een mens mag dromen toch? Voor deze blogpost denken we al het geld en de tijd even weg en te kunnen dromen van een volgend reisje.

Australië

Wat bovenaan mijn lijstje staat, vertel ik al maanden aan mijn familie. ‘Ooit ben ik de derde generatie in Australië’, want mijn oma is er geweest en ook mijn moeder. Het is iets wat ik zou willen doen als mijn oma er niet meer is en ik me dichtbij haar wil voelen en om haar een soort van te eren en herdenken. Dan kan ik zeggen dat ik in mijn oma’s voetstappen heb getreden. Er hangt bij oma een fotolijst van de skyline met het Opera House op de voorgrond. Dat plaatje zal je altijd bijblijven. Alleen de gedachte al dat ik daar misschien ooit sta maakt me blij.

Amerika en Canada

New York City en Toronto of Vancouver staan ook op dit lijstje. Ik wilde eerst ook graag naar Schotland vanwege mijn eerste boek Civiel, om diezelfde reden wil ik naar New York en Egypte. Ik wil de plekken zien waarover ik schreef in AHEA – Times Square, de bruggen, kathedralen, Upper East Side, het strijkijzer gebouw met de gouden klok ervoor, de herenhuizen, ik wil alles zien. Ook wil ik naar Canada. Waar weet ik nog niet maar ergens bij bergen in de buurt vanwege de heldere meren en de watervallen. Ben Brown maakte ooit een hele mooie visual vibes en sindsdien ben ik verkocht.

(Zuid) Afrika

Cape Town en Egypte. Marokko misschien? Ik dacht altijd dat Thailand in Afrika lag. En ooit wil ik ook naar Kaapstad maar nu niet meer omdat het niet zo veilig is voor soloreizigers. Alleen Lionshead en het strand lijken me wel wat maar daarvoor wil ik niet per se gaan. Ik wil wel naar Egypte. Mijn favoriet hoofdstukken in mijn boek spelen zich hier af. De cultuur is mooi en de markten betoverend kleurrijk.

Italië

Rome en Venetië heb me altijd al geïnspireerd. De architectuur, de grote geschiedenis, het is allemaal zo mooi. Voor mij is het makkelijk om nieuwe verhaal te bedenken bij de gebouwen en de ruïnes. Vooral bij Venetië en hoe het ieder jaar een millimeter of centimeter in het water zakt vanwege klimaatverandering. Daar kan je bij het schrijven best een goed verhaal bedenken. Ik wil echt naar Rome en Venetië en Verona en Milaan en ga maar door haha.

Waar wil jij ooit nog naartoe?

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 19 juli 2018 / 10:04

  Wat een mooi lijstje aan bestemmingen! Ik wil nog heel graag eens naar Bonaire. Mijn vriend is daar geweest toen wij net een relatie kregen. Sindsdien wil ik er eigenlijk ook heen, want wat mooi is het daar! En mijn liefde voor Griekenland is nog niet genoeg gevuld, dus dat blijft altijd een wensenlijstje opzich, haha!

  • Femke
   Auteur
   19 juli 2018 / 10:06

   Het liefst zou ik ook nog eens terug willen naar Griekenland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: