Wereldwonderen voor schrijvers (+wereldkaart)!

Wereldwonderen voor schrijvers (+wereldkaart)!

Als je mij al een tijdje volgt, en mijn Pinterest kent, weet je dat mijn board Worldwide een van mijn grootste verzamelingen is. 730 plaatjes. De wereld is een oester, zeggen ze. Ik vind van wel. Het is mijn oester aan inspiratie. Vandaag deel ik mooie bezienswaardigheden die ik ooit hoop te bezoeken en laat ik zien wat voor moois ik van Wereldkaarten kreeg.

Niet te geloven dat ik nu zoveel bezig ben met de wereld en kaarten terwijl ik vroeger niet hoger dan een 4 scoorde voor topografie…

Afrika

Ik weet precies waar Egypte ligt, en Zuid-Afrika (duh!). Ooit wil ik een van de wereldwonderen bezoeken. Piramides blijven inspirerend. Ik kan wel tientallen websites doorspitten om meer te weten te komen over de geschiedenis achter piramides. Maar ik zou ook wel eens in de Saharawoestijn willen staan en kamelen kijken.

De markt in Cairo of Marrakesh zijn qua kleuren echt prachtplaatjes. In mijn boek AHEA heb ik daar een aantal scènes laten afspelen!

Amerika

Toen ik net fan was van de Jenner-Kardashians was ik verliefd op Wyoming. Ik schreef erover, droomde er ooit op paarden te rijden. Dat was namelijk een van hun vakantie adresjes. Een groot deel van mijn boek speelt zich af in Springfield Missouri en ook in New York. Op mijn bureau heb ik zelfs een moodboard staan met een foto van de skyline van NYC. Ik zou zo graag The Chrysler Building in het echt willen zien…

Australië

Als ik aan dit continent denk, zie ik het Opera House al voor me. Mijn oma heeft er een poster van. Ik hou echt vol: ooit zie ik die met mijn eigen ogen.

Al even geleden werd ik door Wereldkaarten.nl benaderd en mocht ik bij hen een poster op canvas uitzoeken. Die taak was niet gemakkelijk, maar wel super leuk! Ze hebben zoveel mooie wereldkaarten op hun website staan. De keus was eindeloos. Ze hebben zelfs de optie op de poster van verschillende maten en materiaal te maken. Zo heb ik er eentje op canvas, maar ze zijn er van hout, ijzer, aluminium en glas. Ik heb ‘m op mijn kamer gezet, en ik zoek nog een vrijwilliger die gaten in de muur wil boren haha, maar je kan hem ook als tuinposter gebruiken, of in de woonkamer, je wereldplek, noem maar op. De wereldkaart op canvas kleed mijn kamer een stuk beter aan en maakt het warmer en gezelliger. En het helpt nog mee aan topografie, haha! *

Azië

Op het moment wil iedereen door Thailand reizen. Het is inderdaad een mooi land. Van Azië weet ik een aantal plekken te liggen. Irak bijvoorbeeld, doordat mijn jeugdvriendinnetje er vandaan kwam. Ik ken India door Zoop in India, ken je die nog? India, het land van Bollywood, Jordanië en de tempel ruïnes, de volgeladen tuktuks, de tempels van Khajuraho en alle theeplantages – noem maar op. Er ligt hier zoveel cultuur verborgen.

Zuid-Amerika

Myanmar, my goodness. Ik zou hier zo een boek over kunnen schrijven. Ken je het spelletje Tomb Raider (en tevens film met Alicia Vikander)? Nou, daarom dus. Laat mij maar archeoloog spelen. Ik zou me helemaal kunnen vermaken door alle ruines te bewonderen.

Europa is heel andere koek. Misschien een verhaaltje voor de volgende keer?

En neem zeker een kijkje op wereldkaarten.nl, ze hebben veel moois!

Welke plek zou jij ook nog willen bezoeken?

Liefs,
Femke

 

*Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Dit beïnvloedt op geen enkele manier mijn mening. Iedere mening in deze blogpost is volkomen oprecht.

Volg:
0
Deel:

11 Reacties

 1. 11 augustus 2018 / 13:21

  Ja Australië is echt de moeite! Ik zou zelf heel graag eens naar Canada willen. 🙂

  • Femke
   Auteur
   14 augustus 2018 / 10:06

   O, Canada <3 Je zou de vlogs van Ben Brown eens moeten opzoeken op YouTube. Gewoon 'Ben Brown Canada' en dan zijn afspeellijsten 'in summer' en 'in winter'. En natuurijk zijn visual vibes!

 2. 13 augustus 2018 / 19:50

  Ik heb altijd al naar Australië willen gaan. Geen idee waarom, maar al van kinds af droom ik er van. Ook Londen staat bovenaan mijn TravelBucketList en er staan er nog heel veel te wachten om afgevinkt te worden 😉

  • Femke
   Auteur
   14 augustus 2018 / 10:04

   Londen is echt leuk, ik zou graag nog een keertje terugwillen en dan niet de toeristische dingen bezoeken, maar gewoon lekker local zijn 🙂

 3. 14 augustus 2018 / 10:01

  Ik hou van Azië! Ik zou ook heel graag een keer naar Amerika willen gaan! En nog weer eens naar China natuurlijk! Ik heb nog lang niet alles gezien, China is zo groot haha 🙂

  • Femke
   Auteur
   14 augustus 2018 / 10:03

   China is inderdaad echt mega. Ik kan me uren vertoeven met foto’s! 🙂

 4. 14 augustus 2018 / 16:50

  Ik blijf maar naar die wereldkaartposter staren; it’s so pretty! Ik heb de afgelopen maanden mijn vliegangst zo goed als overwonnen, en begin nu langzaam steeds meer te dromen van het bezoeken van bepaalde plekken. Australië en Nieuw-Zeeland lijken me ge-wel-dig, maar die stap is (nog) een beetje te groot voor mij. Als ik moest kiezen uit bovenstaand lijstje zou ik voor Amerika gaan. Daar ben ik al meerdere keren geweest en ik vind het zo interessant allemaal daar! (En de natuur is ook echt prachtig!). Ik hoop dat jij niet hoeft te kiezen en al deze landen een keer in je leven zal gaan bezoeken (: Liefs!

  • Femke
   Auteur
   14 augustus 2018 / 16:58

   Ahw, ik vind je reactie zo leuk 🙂 Wat goed van je dat het vliegen beter gaat! Hoe was Amerika? Australië is voor mij ook nog te ver, mijn moeder heeft er toen 28 uur over gedaan. Ai… Mijn verste vliegreis was naar Tenerife en dat was zo’n vier uur, als ik het me goed herinner. Amerika zou wel te doen zijn, NYC is acht uur vliegen. Boekje erbij, filmpje aan, beetje schrijven. Ooit, Amerika, ooit! Dat is lief! Ik hoop het ook <3

 5. 16 augustus 2018 / 18:45

  Wat een geweldige wereldkaart is dit! Hij staat ook prachtig boven je boekenkast. En wat een mooi plekken staan er op je lijstje! Ik ben twee keer in New York geweest en vond dat een geweldige stad. Ik hoop nog een keer naar Australië te gaan en zou ook wel een safari in bijvoorbeeld Kenia te kunnen meemaken. Maar ook in Europa heb ik nog genoeg te zien, waaronder een paar gebieden in Italië en de mooie bergen in Oostenrijk.

 6. 17 augustus 2018 / 12:21

  Ik wil ook ooit een keer naar Australië! Ik ben al in Amerika en Bali geweest en dat was al zo gaaf 🙂 Er is nog zoveel moois te ontdekken! En New York in het echt beleven is gewoon niet te beschrijven, zo geweldig!

 7. 20 augustus 2018 / 21:28

  Wat een mooie en inspirerende wereldkaart! En gave reisbestemmingen heb je op het oog.
  Ik wil dolgraag nog eens naar Amerika (Verenigde Staten) o.a. naar New York, maar ook de Niagara Falls lijken mij preachtig. Eigenlijk zo ik het liefst een paar maanden er rond willen trekken. Lijkt mij echt zo geweldig. Misschien ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights