Mijn augustus 2021 maandoverzicht

Mijn augustus 2021 maandoverzicht

Mijn augustus! Deze maand weer geen intro maar gewoon direct beginnen 🙂

De eerste week van augustus

Augustus begon in Friesland, waar we een paar nachten waren voor mijn moeders verjaardag. Het was regenachtig, maar we reden toch naar Sneek om de ochtend door te brengen en ’s middags zaten we voor de buis in het huisje, want het was Formule 1. ’s Maandags waren we nog een laatste keer in Leeuwarden, waar we eerst met een bootje een vaarroute door het platteland maakten voor we aan de rit van bijna drie uur naar huis begonnen. Waar ik op de heenweg productief bezig was met een content brainstorm en nadenken over mijn inkomstenbronnen voor de tweede helft van het jaar (lees juli maandoverzicht voor de ontslag-update), kon ik nu alleen maar slapen. 

Dinsdag pakte ik het werk en dus de lange to do lijsten wel weer op, want ik moest een transcript maken en vooral ook veel verzend- en promotiemateriaal voor Slashwerk bestellen. Woensdag stapten mam en ik in de auto naar Haarlem. Soms reis je in een heel jaar zo weinig en vervolgens haal je het in een dag weer in. Ik wilde namelijk naar het Teylers Museum, het oudste museum in Nederland. Het museum is namelijk een grote inspiratiebron voor mijn volgende fantasy project, dus wilde ik er graag research doen. Halverwege de middag besloten we door te rijden naar Scheveningen, iets dat we eigenlijk elk jaar doen voor mama’s verjaardag maar nu door het slechte weer uitgesteld was. Ook al kwamen we er wel aan met regen, hebben we daarna toch nog een fijne wandeling gemaakt over de boulevard en aten we heerlijke pannenkoeken bij het Pannenkoekenhuisje. 

Donderdag zou ik grotendeels alleen in de ochtend werken, maar ik was heel moe van woensdag, dus deed ik minder dan gepland. Eerst ruimde ik mijn hele kamer op, vervolgens schreef ik een persbericht voor Slashwerk, bewerkte ik een video en maakte ik highlights van de stream van dinsdag en werkte ik aan mijn TikTok content kalender. ’s Middags mocht ik eindelijk om mijn tweede vaccinatie, hoera!

De week sloot ik vervolgens af met nog een reisje. Dit keer reden we naar Breda, waar ik met mijn laptop in een koffietentje lekker aan de slag ging met drie nieuwsbrieven (ook rondom Slashwerk, haha (schrijf je nu in om het eerste hoofdstuk te lezen!) en daarna ging ik lunchen met Nikki Pommer, wat supergezellig was. 

In het weekend deed ik niet veel. Zaterdags kwam mijn zusje Anne naar het dorp, herinnerde Susan Muskee me eraan dat het zaterdag was (en dat ik eigenlijk niet hoefde te werken als ik dat niet wilde) en werkte ik ’s avonds aan een locatieschets voor mijn nieuwe boek. Zondag was chiller dan chill, hihi. 

De tweede week van augustus

Waar zal ik beginnen met deze week? Ik was super productief! Op maandag filmde ik de hele ochtend TikToks en video’s, maakte ik een transcript af, deed ik heel veel voorbereidingen voor de website en webshop en plande ik, met de boeklancering in mijn achterhoofd, al drie weken vooruit. Op deze manier kon ik laatste boekentaken niet vergeten. Die taken gingen vervolgens verder op dinsdag, waar ik aan de shopbio werkte, video’s bewerkte en ook aan mijn Discord (voor Twitch-streams) werkte. 

Woensdag was wel anders! Nadat ik in de ochtend minimaal voor mezelf werkte, sprak ik af met Sharon van ShareOn voor een contentstrategie coachingsessie. Wat een woord en wat een waarde heeft Sharon met mij gedeeld. We kletsen eerst even bij, want ik ken Sharon al vanaf de basisschool. Ik speelde vroeger maar met drie vrienden en haar broertje was daar eentje van. Tijdens de sessie hielp Sharon mij realiseren dat ik op het gebied van content totaal niet gestructureerd ben. Viel dat even tegen, haha. Maar dat was ook juist leuk om te zien, want Sharon hielp me ook inzien hoe het allemaal beter kon. En dat ik best nog meer mijn stoute schoenen aan mag trekken wat betreft boekmarketing of mijn spreek carrière, dus dat deed ik die avond ook door iemand een samenwerking te pitchen.

Donderdagochtend werkte ik aan de strategie, maar na een bepaald mailtje kon ik me niet meer focussen: mijn boek ‘Slashwerk’ was onderweg. De rest van de ochtend staarde ik uit het raam, in de hoop een vrachtwagen te zien. Ik maakte mijn zusje de belofte de boeken vrijdag samen met haar te openen, ze zou hierheen komen vanwege oma’s verjaardag. Maar toen we de dozen openden, was het niet de feestelijke unboxing die ik had gehoopt.

Alle boeken zijn een misdruk. Ik heb er acht stories over gemaakt op Instagram en ik denk dat ik nog een blogpost ga schrijven over de realiteit en hoe nu verder, maar eerlijk gezegd weet ik ook niet wat ik moet doen…

Gelukkig kon ik veel hiervan even loslaten, omdat we gewoon oma’s verjaardag vierden! Het was enorm gezellig! Zaterdag en zondag waren wel even wat anders, omdat ik niet goed wist hoe ik de tijd moest doorkomen zonder alle boek-gerelateerde taken die ik had opgeschreven (en ook voor de derde week). Vervolgens fietste ik onverwachts met oma naar Jokes boerderij waar we (niet oma, maar de kids en ik) in de boomgaard van de kabelbaan gingen, haha. 

De derde week van augustus

Als deze week iets was, dan was het wel productief. Om mezelf zoveel mogelijk af te leiden van de fouten aan Slashwerk, zette ik mezelf aan het werk. Op dat moment wist ik namelijk nog heel weinig over hoe nu verder en wachtte ik de hele week op een reactie van de tussenpersoon. 

Ik werkte aan een nieuwe homepagina, spendeerde tijd aan mijn nieuwe content strategie, werkte de lezing voor Slashwerk zowel tekstueel als visueel uit, deed een zoekwoordenonderzoek voor een klant, werkte ook nog eens aan een nieuwe schrijfworkshop als lezing en maakte uiteindelijk toch productfoto’s van Slashwerk. Hoewel die boeken niet correct zijn, moest ik wel iets doen. Als ik een te horen kreeg dat ik het toch moest doen met deze boeken en geen herdruk zou krijgen, dan zou de pre-order direct live kunnen maar dan zou ik geen fotomateriaal hebben. Eerst keek ik daar nog best wel tegen op. Maar eerlijk is eerlijk: het bracht zoveel plezier terug. Ik zag het sinds vorig weekend behoorlijk somber in allemaal, onwetendheid is niets voor mij, maar het liet me wel de beauty van het ontwerp inzien. 

Vrijdagavond chillde ik lekker met een kaas-ui-broodje en daarna lekkere chipjes en keek ik afleveringen van Chicago PD terug (nieuw seizoen eind september, yes baby!). Tegelijkertijd werkte ik ook alvast aan de aftelafbeeldingen voor op Instagram. 

Zaterdags moest ik nog één foto maken voor op de Slashwerk boekenpagina voordat deze live kon. Dus dat gebeurde! ’s Middags ging ik voor het eerst sinds 9 jaar weer eens naar de kermis. 

De vierde week van augustus

Ik was de hele week aan het springen. Ja, echt. Vorige week zaterdag ben ik nog even met mijn zusje naar de Decathlon gereden, vlak voordat we naar de kermis gingen. Ik wilde namelijk gaan beginnen met de jumprope challenge. Nu ik weer fulltime thuis werk, zit ik veel meer achter mijn bureau. Ga ik straks ook weer een boek schrijven, the first draft, dan zit ik echt veel stil. Dus ik wilde meer bewegen. Met elke ochtend tien minuutjes touwtjespringen, begin ik mijn dag goed en opgewekt. Ook probeer ik vaker 15 minuten te lopen. En eerlijk: ik heb direct gemerkt hoeveel meer productief ik was. Goed begin!

Deze week mailde ik nog steeds heen en weer met de drukkerij. Toch zette ik eindelijk nieuwe stappen. Ik besloot een nieuwe lanceerdatum voor Slashwerk te kiezen (die je nu al kan pre-orderen) in plaats van te blijven wachten. Sindsdien heb ik weer zoveel plezier. We gaan gewoon door! De lancering is nu op 15 september en eerlijk, die datum is zo ‘meant to be’. Toen ik vorig jaar op 14 september de breakdown had dat ik voor zoveel sollicitaties werd afgewezen en fulltime ging ondernemen, had ik niet verwacht 365 dagen later op precies dezelfde plek te staan. Nu komt er daar, 365 dagen later, een boek over uit. Bizar!

Heel de week was ik productief bezig. Nadat ik die knoop had doorgehakt, deed ik laatste voorbereidingen voor de lancering. Samen met mijn zusje Anne pakte ik donderdagavond de recensie-exemplaren in, maar maakten we ook alvast een paar pre-orderdoosjes in orde. Dat zie je binnenkort in de nieuwe redactievlog.

Omdat ik de hele week druk bezig ben geweest, wilde ik in het weekend wat meer tijd voor mezelf nemen. Ik bleef springtouwen en een paar kleine taken doen, zodat ik bijvoorbeeld week 35 doelgericht kon starten, maar ik nam ook tijd om te schrijven, te lezen en te genieten.  

De vijfde week van augustus

Dit was natuurlijk alleen maandag en dinsdag. Ik deed de allerlaatste grote voorbereidingen voor Slashwerk, zoals de redactievlog alvast bewerken, de laatste boodschappen bij de Hema of de laatste fotoshoot van het boek. Nu gaan we september alweer in. Heb jij al plannen voor deze maand?

Wist je dat je Slashwerk nu al kan pre-orderen?

Liefs,

Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights