Mijn augustus 2019

Maand acht. De laatste maand van de zomervakantie. De tweede maand waarin ik heb geknald met schrijven. De maand van de verjaardagen. De maand van nieuwe gezichten ontmoeten. De fitnessmaand. Ben je er klaar voor?

Hoogtepunten

Augustus is altijd al een feestmaand geweest. Op de dertiende is mijn oma jarig! Het is voor mij een hoogtepunt van de zomer, en niet omdat we het groots vieren, maar omdat ik blij ben dat we het nog steeds kunnen vieren. Ik was er ’s ochtends al om te helpen, maar er kwam alleen een vriendin van oma. Mijn tante had lekkere vega salades gemaakt. Het is zo fijn dat mijn familie zo supportive is van het vega gaan, ze houden er altijd rekening mee. 

Dit was ook een maand van afsluiten en nieuwe beginnetjes. Zo schreef ik mijn manuscript af, solliciteerde ik voor een baantje en op een stage vacature, en bereidde ik me alvast voor op het nieuw schooljaar. Het is over met de vakantie.

Shoots & YouTube

Ik had twee shoots gepland. Sanne Hillemans kwam naar Rotterdam en we lunchten bij de Bagels & Beans. Wat een heerlijke ijskoffie hebben ze daar! Verder kletsten we over het uitgeven, over school en werk en over vriendschappen gemaakt door social media. Ik was zo tevreden met de foto’s die ik van Sanne gemaakt had! Een halve week later sprak ik met Sophie af in Utrecht, zij had gereageerd op een insta-post. Het onweerde bij ons al in de ochtend, dus trok ik een jurk met lange mouwen aan, maar daar heb ik wel spijt van gehad. In Utrecht scheen de zon nog! 

Deze zomer heb ik mijn portfolio opgezet en mogen vullen met toffe dames. Ik word ook echt blij als ik naar mijn foto’s kijk, en als ik ze dan eindelijk verstuur en reacties terugkrijg, dan vier ik echt een minifeestje.

Zoals je misschien wel gezien hebt, is het wat stiller op YouTube. Ik zit nog steeds in mijn film-slump maar ik weet ondertussen wel waarom: ik legde de lat te hoog door te editen met Premiere Pro. Daarom vlogde ik meer op Instagram! Soms verlies je dan the groove, maar ik wilde wel blijven oefenen. Meer lezen over mijn haat/liefde relatie met YouTube? Dat kan hier. 

Productief zijn

O! Ik bestelde ook een sample box voor mijn toekomstige webshop, ik ging voor twee uurtjes naar Scheveningen en reisde in totaal het dubbele, ik kookte vaker met oma, ik pakte het lezen weer op omdat mijn boek nu af is, ik won een boek bij Blossom Books, ik ging naar de Flipjes met drie van mijn achternichtjes, achternichtje Sanne was jarig, en het werd ineens herfst. Ja, herfst. En toen maakte de zomer weer een comeback. Talk about climate change.

Hoe dan ook, verder ben ik ook productief bezig geweest. Ik schreef een nieuwe tekst voor mijn Over mij-pagina en maakte mijn columns voor school af. En ik vond mijn eigen columns van de PZC terug! Ga gauw naar mijn Insta, daar kan je het verhaal terugluisteren in een highlight. 

Schrijven

Het is af: versie een van mijn nieuwe fantasie manuscript is af! Met nog een laatste flinke eindsprint in de eerste helft van augustus kreeg ik het voor elkaar. Het grappige is dat die eindsprint einde met precies 5000 woorden. Ik heb hier ook al het een en ander over gedeeld op mijn Instagram, dus ik wil niet te veel in herhaling vallen.

Wat is nu mijn plan? Ik wil sowieso een tijdje wachten voor ik weer doorga. Ik voel nog steeds de motivatie om nu door te gaan, maar het is beter als ik het even laat liggen om er daarna met een frisse blik naar te kijken. Misschien tegen de tijd van de herfstvakantie, wanneer ik al mijn deadlines af heb en wat vooruit gewerkt heb.

Er moet sowieso wat veranderen in het begin. Zo ben ik er pas halverwege het boek achter gekomen dat mijn hoofdpersonage biseksueel is. Waarom toen pas? Omdat ik mijn personage nog niet goed genoeg kende en ze tot leven is gekomen tijdens het schrijven. Daarop moet ik ook de wereld aanpassen, maar dat komt nog. En het is wel handig als ik de uiterlijke beschrijvingen van twee personages even per keer opschrijf, zodat ik kan checken of ik er consistent in ben geweest. Volgens mij niet, haha.

Maar het voelt wel weer goed. Ik heb gewoon weer een boek geschreven!

Ik blogde over…

Mijn juli
Het opzetten van een webshop
5 Spaartips voor het nieuwe schooljaar
Mijn nichtje Sanne’s foto’s 

Ik las de boeken… 

Let’s Focus van Marit Hilarius
You Do You van Sarah Knight

En nu gaat school weer beginnen, bizar. Maar er starten ook hele leuke school gerelateerde dingen! Er verschijnt binnenkort een blogpost over Peer Coaching en schoolcolumnist, maar ik ben ook begonnen aan mijn Fotografie keuzevak. Supertof. Nu kan ik nog meer oefenen.

Hoe was jouw zomer? Ben je er klaar voor om weer te beginnen? 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights