Aan de slag als peercoach + schoolcolumnist

Zoals je misschien wel gezien hebt op social media of LinkedIn, heb ik goed nieuws! Ik mag na de zomer aan de slag als Peer Coach én start ik als nieuw lid in het blog-team van het HR-platform. Hoe geweldig? Beiden zijn kansen om mezelf meer te ontwikkelen en ik pak ze zeker met beide handen aan!

Hoe, wat, waar, wanneer?

Ik had mezelf eind juni al aangemeld voor de blogpositie. Ik zag een oproepje voorbijkomen op het blogplatform Profielen en kreeg zelfs nog een mailtje van mijn Journalistiek leraar. Daar stond sowieso al een groot compliment in: “Jullie behoren tot een select groepje CMC-studenten die inmiddels hebben bewezen over schrijftalent te beschikken.” Hartstikke cool! Dit is trouwens dezelfde leraar die mijn column had opgehangen in de lerarenkamer omdat hij hem zo goed vond. Wauw, zeg. 

Nog geen twee weken later kreeg ik al een mailtje van de hoofdredacteur van Profielen, zowel online als de papierenversie die in alle HR-scholen ligt, dat ze me graag aan het blog-team toevoegt. Ik kon wel dansen! Natuurlijk leek mij dat nog steeds leuk! 

En toen kreeg ik op 16 juli een anoniem telefoontje. Ik had mijn mond nog vol met beschuit, bleek het een lerares van school te zijn. Of ik het leuk zou vinden om volgend jaar als Peer Coach aan de slag te gaan, met als specialiteit alle Talen-vakken. Geloof me maar, na dat telefoontje heb ik als een malle staan dansen en gek doen in de woonkamer. Ik had dit zó niet verwacht. Ik heb gelijk ja gezegd! 

Als Peer Coach steun je alle eerstejaars van jouw opleiding in de vakken waar jij goed in bent. Ze kunnen bij jou terecht als ze iets niet snappen, ergens moeite mee hebben of meer inzicht over de hele opleiding willen. 

Mijn eerste week als Peer Coach

De introductie bij mijn Peer Coach groep was gezellig. Een uur van te voren kreeg ik informatie over hoe peer coaching werkt en hoe ik het kan aanpakken en daarna spendeerde ik de rest van de dag met 1A. Dat zal ook mijn klas blijven, het komende half jaar. We lieten ze zien hoe de school app werkt, net als Netschool en Osiris. Het zijn vage programma’s, maar als je uitleg krijgt van medestudenten blijft het naar eigen mening langer hangen dan als de leraar er even gauw doorheen gaat. Ik heb er wel veel zin in! Verder werkt het peer coachen ook een op een. Zo heb ik binnenkort een afspraak met een tweedejaars student om het vak Tekst aan te pakken.

Wil je mijn blogs lezen op Profielen? Dat kan hier. Ongeveer één keer per maand komt er een blogpost van mij op te staan. De eerste op 24 september. Dus houd je ogen open, haha. 

En dit alles staat ook nog eens leuk op mijn CV! 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

4 Reacties

  • Femke
   Auteur
   14 september 2019 / 12:02

   Jaa het was echt supertof! Ik heb nu al zin in de komende twee weken want dan staan er genoeg peer coach dingen op de planning ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights