Mijn juli 2019

De eerste maand van mijn zomervakantie zit er alweer op! Ik heb het gevoel dat ik elk maandoverzicht hetzelfde begin. Misschien is het tijd om dat te veranderen… hoe dan ook! Juli zat vol leuke dingen; meer shoots, meer sporturen, meer afgesproken met leuke mensen en meer eten want mama was jarig! 

Hoogtepunten 

Op 1 juli was de deadline om je aan te melden voor het blogteam van school. Super spannend, maar ik had twee weken daarvoor mijn mailtje al gestuurd, dus ik had het gevoel nog langer te moeten wachten. Ik werkte lekker door, schreef meer vanwege Camp NaNoWriMo – daarover zometeen meer – en op 6 juli had ik het eerste feestje van de maand. Mama’s zus was jarig en dat hebben we gevierd met een etentje met heel de familie. Ik heb veel kunnen knuffelen met mijn nichtje Sanne! 

Op dinsdag 9 juli ging ik naar Spider-Man: Far From Home! Holy cow! Wat een geweldige film. Doctor Strange is mijn favoriet in de hele Marvel universe, en Endgame kwam al dichtbij maar Spider-Man staat nu denk ik op een gedeelde eerste plaats. Aan het einde van de derde week van juli kregen alle Marvel fans nog meer goed nieuws: fase 4 is aangekondigd. Supertof! Al moet ik wel zeggen dat ik geen fan ben van de filmtitels van Thor 4 en Doctor Strange 2; Thor Love and Thunder en Doctor Strange Madness in the Multiverse of zoiets. Het zijn ‘meh’ titels. Maar er kwam nog meer goed nieuws. Er komen een paar bekende gezichten terug én Valkyrie wordt de eerste LGTBQ+ hero!

Businesstalk + lancering

Op de tiende sprak ik weer met Nikki af. Het was sowieso een spannende dag, maar ik ging vooral naar Breda om Nikki te fotograferen. Ik maakte toffe foto’s van haar en productfoto’s van haar boek. Dat was het leukste om te doen. We hebben goed gebrainstormd en lekker gegeten. Thanks to het interieur van de Inspire voor de achtergrondjes haha. 

Maar die woensdag lanceerde ik mijn eerste wallpaper freebies! Allemaal schrijfachtige achtergronden voor op je telefoon of iPad. Ik wil al een tijdje een webshop openen en zo is dit een goed begin. Het is zo leuk om je eigen achtergronden voorbij te zien komen bij anderen, ik werd er echt mega blij van!

Verder had ik een productiviteitsstreak van 5 dagen! Alleen maar toffe blog en website dingen doen. 

Oh! Ik kreeg ook nog ander goed nieuws. Ik werd gebeld door een docente met een supertoffe vraag: of ik na de zomer aan de slag wil als peer coach! Dan mag ik alle eerstejaars van mijn opleiding steunen. Mijn specialiteit zal alle Talen zijn, plus journalistiek! Iep! Dit was een geweldig moment! Vooral omdat ik het niet verwacht had, hahal 

Breng-je-eigen-vlees-bbq

Vrijdag de 19e had ik met een groepje vrienden (al is de helft familie, haha) afgesproken om te gaan barbecuen. Het zou eerst een ‘breng je eigen vlees’-bbq worden want 3 van de 6 zijn vegetarisch, maar tijdens het inkopen hadden ze normaal vlees maar ook vegetarische burgers en braadworsten gekocht. Die burger was mega lekker, die braadworst was meer een gekke vega frikandel. Samen met Mandy maakte ik de ui/paprika spiesjes en ik kreeg gelijk een lesje paprika snijden van Simone en Mandy, haha!

‘s Avonds speelden we het spelletje Secret Hitler. De naam alleen al liet me keihard lachen. Het is een andere versie van het spelletje Weerwolven van Wakkerdam. We speelden met z’n vijven, dus dan was er een Hitler, een fascist en drie liberale kaartjes. De eerste keer dat ik Hitler was juichte ik te vroeg, de tweede keer speelde mijn teampartner me eruit (kuch Mandy kuch) en de derde keer had Mandy weer niet door dat we in hetzelfde schuitje zaten omdat ze haar ogen niet opendeed en dus wist ik niet wie mijn partner in crime was. Lol! Ik weet nu al dat ik dat spel veel vaker wil gaan spelen. Ik appte de groep later nog dat ik in geen tijden zo hard gelachen had.

Mama’s verjaardag

En toen was het mama’s verjaardag. Soms gaan we naar Scheveningen, soms doen we niets. Maar nu gingen we uiteten! We gingen naar Asuka in Oosterhout, een soort La Cubanita maar dan met sushi-achtige gerechten. Het was mijn eerste keer en ik vond het super lekker. Vooral het eten met stokjes vond ik leuk. Ik probeerde voor het eerst (vega) sushi te eten, met komkommer erin, maar ik ben niet zo’n fan van het zeewier er omheen.

Voordat we gingen eten, sprak ik nog met Nikki af in Breda. We wilden naar JanenAlleman, waar we de vorige keer net voor sluitingstijd kwamen, dus nu dachten we op tijd te zijn – bleken ze dicht te zijn vanwege vakantie. Jammer! Dus gingen we weer naar de Inspire, onze vaste meetingplaats haha. Nikki hielp me met het verder ontwikkelen van mijn brand en het opzetten van mijn webshop. Ik denk dat ik hier binnenkort nog een blogpost over schrijf. Ondernemen is leuk, maar als je het in je eentje doet is het leuk om af en toe te sparren met iemand anders.

Schrijven

Wat een maand, wat een maand! Op 29 juni behaalde ik nog nét de 50.000 woorden en dat voelde natuurlijk ook heel goed. Maar dat betekende dat ik met een mooi rond woordaantal aan Camp NaNoWriMo kon beginnen! Ik stelde een doel op van 10.000 woorden zodat ik er daarna nog maar 20.000 moest om het verhaal af te maken. in de eerste week schreef ik 5605 woorden in vier dagen/schrijfsessies. Die week erop knalde ik nog lekker door! 6597 woorden met een flinke sprint van 5542 op de 13e en daarmee ging ik over mijn doel heen. Feestje! Op de 21e ben ik gewoon nog door gedaan. Mijn nieuwe doel is 15.000 en ik moet er nog maar zo’n 2400 voor. 

Dude! Ik schreef op de 25e gewoon 2410 woorden in EEN UUR. Wojo. Ik ramde echt keihard op mijn toetsenbord, haha. Ben wel echt stoked dat het het zo ontzettend snel ging!

Muziek

Ik luisterde eindelijk weer eens muziek. Dit was vooral omdat ik een playlist maakte voor de sportschool. Het beste liedje? Bounce Back van Little Mix. Het is een heerlijk powernummer. Eentje die je echt goed laat voelen. En af en toe ook lekker sexy, haha. Dit zijn de liedjes van mijn sportschool afspeellijst:

River – Bishop Briggs
Doom Days – Bastille
High Hopes – Panic! At the Disco
Animals intro (ADE) – Martin Garrix
Youngblood – 5 Seconds of Summer
Easier – 5 Seconds of Summer
Rescue Me – OneRepublic
Move Your Body – Sia 

Ik blogde over…

Dit was OP4
Mijn ideale schrijfdag

Ik maakte video’s over…

Zo prep ik voor Camp NaNoWriMo
Schrijf met me #5

Ik las…

De wijze lessen van een twintiger van Nikki Pommer
Het fotografieboek Shoot!
En verder zijn al mijn boeken op, oeps!

Ik kan je wel zeggen dat dit een hele fijn maand is geweest. Ik heb geknald qua business ideetjes, heb kunnen meegenieten via Nikki en Lisa (BigVeganSister) en hen vooral kunnen supporten en ik heb wat tijd kunnen doorbrengen met mijn zusje, nu ze niet meer thuis woont. Al met al was juli een topmaand!

Hoe was jouw juli?

Liefs,
Femke 

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 3 augustus 2019 / 10:22

  Wat een leuke dingen allemaal! Tof dat je eerstejaars studenten mag gaan begeleiden, ik vond dat zo leuk. En wauw productief ook geweest! Ik ben benieuwd naar je webshop straks, succes 😀

  • Femke
   Auteur
   3 augustus 2019 / 10:26

   Dankje dankjewel lieverd ? Ik heb er ontzettend veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights