Mijn april 2019

Het overall plaatje was vooral veel deadlines in april, maar wel gepaard met heel veel plezier. Ik genoot van de zon én ook van de regen. Ben je er klaar voor?

Hoogtepunten

De maand begon met de toetsweek – joepie, maar niet heus. Aan de andere kant was het juist wel een feestje, want ik had maar één toets en was dus de rest van de week vrij. Die donderdag plande ik na mijn keuzevak een dagje IKEA in met mijn zusje, maar de stoel die ik mega graag wil, komt nooit meer terug volgens de fabriek dus ik was een beetje teleurgesteld. De zoektocht gaat gewoon verder. Ook aten we lunch bij de McDonalds! Ik mis nu ik geen vlees meer eet de kipnuggets met barbecuesaus maar in plaats daarvan at ik een vega burger. Ik klikte nog zo duidelijk aan GEEN BACON, wat zit er op mijn broodje? Bacon. Luuster ‘ns, McDonalds, ik eet niet voor niets een VEGA-burger heuj, thnx in advance, haha.

Halverwege de maand stond ook een reisje naar Amsterdam op de planning. Ik mocht foto’s komen maken voor The Indie Awards. Hoe leuk is het als je dan je internetvrienden weer tegen komt? Het duurde even voor de aftermovie af was maar gelijk de dag erna leverde ik de foto’s al aan. Het was voor mij ook de eerste keer om voor zoiets uitgenodigd te worden. Dat maakte het ook een stuk spannender. Stel dat de foto’s zouden mislukken? Gelukkig stond ik aan het eind versteld van mijn eigen foto’s! Er zitten echt hele mooie tussen 🙂

’s Zondags kwam Joke om de laatste puntjes op de i te zetten voor we de biografie van oma bij een jeugdvriendin brachten, en bij oma’s broer in de brievenbus stopten. April was ook de maand van de deadlines. Ik had er elke week wel een of twee, op een enkele week zelfs wel drie op dezelfde dag! Ik sprak ook eindelijk weer met Sam af. Op Goede Vrijdag struinden we door Arnhem en hebben we heerlijke zelfgemaakte ijsthee gedronken bij Josephine Coffee. 

Schrijven

In mijn blogpost over ‘de schrijfflow is terug’ kan je lezen welke vorderingen ik maakte tijdens het schrijven deze maand. Het was heel fijn om weer lekker bezig te zijn. Vooral om ook weer eens te schrijven op een (voor mij) onbekende locatie. Dan zie je toch weer andere dingen en zit je anders in je vel. Arnhem heeft hele mooie plekjes om te schrijven, het was heerlijk.

Het schrijven van de biografie ging een beetje langzaam deze maand, dit kwam onder andere door mijn deadlines. We gaven het manuscript af bij oma’s jeugdvriendin en zij belde vier dagen later al terug van ‘ik heb het uitgelezen, hoor’. Ze zou op een blocknootje aantekeningen maken, dus ik ben benieuwd. Voor volgende maand kan ik alleen maar hopen dat ik net zo veel zin en tijd kan vinden/maken om te schrijven als stage begint, maar daarna heb ik weer zeeën van tijd. 

Magazine lancering

Deze dag ging zo snel voorbij, niet normaal. Lotte, Marle en ik kwamen tegelijk aan op school en zo’n driekwartier later werd de lancering gestart. Er kwamen mensen bij onze tafel kijken om het magazine door te bladeren en er moest gepitched worden. Het zou eigenlijk van half 11 tot 2 uur duren, maar we waren om ongeveer half twaalf klaar. We waren dan niet the big winner, maar die zat wel bij ons in de klas dus dat was een feestje.

Lotte en ik moesten samen nog twee uur wachten op onze Engelse mondeling, en ik daarna nog eens twee uur voor ik naar Endgame ging. Gelukkig was Simone, met wie ik ook naar de bios ging, al in Rotterdam en hebben we van tevoren nog een ijskoffie gedronken. Maar de lancering was het allerlaatste onderdeel van het magazine. Het was heel gek om te bedenken dat dit eigenlijk onze laatste dag op school was van dit jaar. Nu hebben we alleen nog stage en dan is het vakantie… hoe is het eerste jaar zo snel voorbijgevlogen? 

Endgame 

De Tony Stark Marvel-era is voorbij… zijn contract is afgelopen. Maar hij is wel met een knaller, een echte knaller geëindigd. Ik kan natuurlijk niet veel zeggen zonder de film te spoileren, maar ik heb GENOTEN. We keken hem in iMax en dat was voor mij een beetje vervelend omdat ik dat niet gewend ben, en al helemaal niet met mijn bril, maar de hoofdpijn ging gelukkig snel weer weg. Alleen mijn nek deed pijn omdat we op de derde rij van onderaf zaten. Hij was asdfghjkl gaaf!! Een echte aanrader. En de jongens waren daarna blij dat ze weer posters kregen! Het was een mooie afsluiter. En nu wachten op Spider-Man: Far From Home! 

Muziek

Hozier – Almost 
Mabel – Don’t Call Me Up
Harry Styles – Kiwi
Bishop Briggs – River 
Nicholas Yee – Pirates of the Caribbean Medley (Cello)

Ik maakte video’s over…

Alles over mijn WIP
Schrijf met me #3

Ik schreef over…

De boeken op mijn verlanglijstje
Dit was alweer OP3 van mijn opleiding
Hoe maak je tijd om te lezen?
Mijn schrijfflow is terug

Hoe was jouw vierde maand van het jaar?

Liefs,
Femke

PS. Deze en volgende maand zullen er helaas om de week blogposts verschijnen. Dit omdat ik stage loop bij een tof bedrijf en daardoor minder tijd heb om blogjes te schrijven. I’m sorry! En tot snel…

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 4 mei 2019 / 15:13

  Mijn vierde maand zat vol stress voor mijn studie en werk (ik werk als docent op een middelbare school). Gelukkig gingen mijn vriend en ik de laatste week op vakantie naar Italië. Daar heb ik lekker kunnen ontspannen.

  Liefs,
  Marloes

  • Femke
   Auteur
   4 mei 2019 / 15:23

   Oeh, in welk vak geef je les? En waar in Italië ben je geweest? ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights