De boeken op mijn verlanglijstje

De laatste keer dat ik naar mijn verlanglijst keek, stond hij nog vol. Dat betekent dat ik sindsdien een hele hoop boeken heb gelezen! Toch heb ik er ook een aantal van die lijst overgenomen omdat er eindelijk een publicatiedatum bekend is. Het is tijd voor zes mooie boeken!

Ik heb voor mezelf al deze boeken op een rijtje gezet van publicatiedatum. Zo kan ik mezelf er een beetje aan blijven herinneren om ze te pre-orderen, haha. 

Duistere Troon – Kendare Blake

Over bijna twee weken is ‘ie er: het vervolg van Koninginnen! Ik twijfelde eerst nog, maar nu weet ik het wel zeker. Dit boek wil ik ook gewoon lezen. Als ik ergens niet goed in ben, dan is dat een serie beginnen en niet uitlezen. Dat wordt nog wat als ik ooit aan Harry Potter begin en het tegenvalt haha! 

‘Drie zusjes en één troon – de strijd om de macht is begonnen…Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen?’ 

Nog heel even wachten, want Duistere Troon verschijnt op 23 april bij Harper Collins. 

De Executie – Daniëlle Bakhuis

Ik leerde Daniëlle kennen op het evenement van boekhandel Vos en van der Leer in Dordrecht. Daar heb ik zelfs nog een vlog van. Op dat moment was haar boek De Eliminatie net een jaar uit en hij klonk mega spannend. Ik kon ‘m natuurlijk niet laten liggen, liet hem signeren en toen ik hem uit had, moest ik eerst even naar adem happen! Ik heb zo’n voorgevoel dat De Executie me hetzelfde goede gevoel gaat brengen!

‘Het is 2048. Wanneer de zestienjarige Charlotte van der Wal een misdaad begaat, heeft dat grote gevolgen. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren in enorme kooien boven een onpeilbare diepte in een live tv-show terechtgesteld. Ze zijn hun leven niet zeker, want voor het uur voorbij is zullen bij vier kandidaders de bodems onder hun kooien worden weg geklapt. Breng nu je stem uit!’

Bam! Deze moet ik gewoon lezen. En lang hoef ik niet meer te wachten. Op 25 april ligt hij al in de winkel. 

Break a Leg – Chinouk Thijssen

Een Chinouk boek kan in mijn lijstje niet ontbreken. Van de week kwam ook het supertoffe nieuws dat dit jaar ook deel drie van de trilogie bij Clavis zal verschijnen. Dan komen we eindelijk te weten wie achter de smsjes zit… 

‘Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?’

En Break a Leg gaat natuurlijk verder waar Truth or Dance is gestopt! Hij komt ergens in mei uit, deel drie in het najaar. Ik hoop dat Chinouk ook ergens in de buurt gaat signeren, want dan ben ik er natuurlijk weer bij om haar te supporten. 

Ziel van het Zwaard – Julie Kagawa

Waar Schaduw van de Vos in mijn ogen misschien een beetje anti climax eindigde, vond ik de wereld écht geweldig. Daarom staat Ziel van het Zwaard op mijn verlanglijstje. Ik moet ‘m gewoon lezen. Ik ben helemaal fan van Yumeko en de Kitsune legende (helemaal sinds mijn Teen Wolf dagen, hihi). En heb je die cover al gezien? Prachtig mooi blauw! Ziel van het Zwaard verschijnt pas op 18 juni bij Harper Collins. 

‘Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.’ 

En dan de twijfelgevallen…

Durf te schrijven! – Carry Slee

Afgelopen maand stond ze met een artikel in het AD met ongeveer dezelfde boodschap: durf te schrijven! Hert was super om te lezen, vooral omdat oma hem er voor mij al had uitgeknipt. Schattig, toch? Alleen las ik vlak daarna een recensie op Twitter waardoor ik begon te twijfelen. Dit boek is vooral handig voor de mensen die niet veel ervaring hebben met schrijven, en laat ik dat nou net wel hebben. Ik zeg niet dat ik geen motiverende woorden en tips kan gebruiken, maar ik ben een beetje bang dat het misschien tips zijn die ik al ken. Gelukkig zit ik nu toch in boekhandel Donner in Rotterdam, dus ik ga het boek zo gewoon eens opzoeken en doorbladeren. 

‘’Carry, ik wil schrijver worden, kun jij me helpen?’
Deze vraag wordt ontzettend vaak aan Carry gesteld. Nu komt ze met het antwoord: in Durf te schrijven! deelt ze al haar schrijfgeheimen met jou. Hoe je inspiratie krijgt en jezelf ertoe zet om nu écht de pen op te pakken. Hoe je ervoor zorgt dat jouw verhaal een pakkend begin heeft en dat je personages gaan leven. Hoe je het plot van jouw boek zo spannend, ontroerend of interessant maakt, dat niemand meer kan stoppen met lezen. 
Met aansprekende opdrachten en grappige anekdotes over haar eigen schrijfervaringen loodst Carry je door het schrijfproces heen. In een toegankelijke stijl laat ze je zien dat er niets zo heerlijk is als schrijven. Aan de slag, durf te schrijven!’ 

De kleuren van magie– V.E. Schwab

Ik heb er niet veel over te vertellen. Dit boek is ook al uit maar wat mij doet twijfelen is het volgende. De schrijfstijl is nogal ingewikkeld. Althans, dat is wat ik me ervan kan herinneren toen ik het boek de laatste keer opende. Heeft iemand dit boek al gelezen? 

‘De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.’ 

En nu ik toch in de boekhandel zit terwijl ik dit schrijf, ga ik gelijk eens informeren of hoe het pre-orderen werkt. Welk boek staat er op jouw verlanglijstje? 

Liefs,
Femke

PS. De flapteksten komen van de dikke Bol. 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: