Mijn mei 2019

Mijn mei 2019

Mei, de vijfde maand, de maand waarin het meeste gebeurde – gelukkig bijna alleen maar leuke dingen. Maar het was ook een maand met hier en daar wat stress en irritatie.

Hoogtepunten

Voor de hoogtepunten loop ik elke maand mijn agenda weer af om alles op te noemen, maar vorige maand kwam ik erachter dat ik dat ook via mijn Instagram Stories archief kan doen. Zo kwamen er nog een aantal leuke dingen bij in april. Mei begon natuurlijk met de meivakantie, maar mijn meivakantie stond helemaal in het teken van food prepping en hard leren voor de herkansing. Want de week erna zou ik aan mijn stage bij Uitgeverij Snor beginnen en had ik veel minder tijd om te leren.

Op de zaterdag of zondag van die vakantie maakte ik guacamole voor vijf dagen, zodat ik de hele week genoeg zou hebben. Tijdens de lunch vier of vijf crackers met guac en tomaatjes erbij en je hebt aan het einde van de middag niet zoveel trek meer. Zo ging het bij mij. Ik at ontbijt om 6:15, een stuk fruit rond half 10 op kantoor, rond half 1 of 1 uur lunch en dan, als ik nog tomaatjes over had at ik die nog rond drie uur. Een enkele keer kwam ik thuis en at ik nog noodles, of een halve pizza, maar ik sloeg bijna altijd het avondeten over. Wat overigens niet slecht is, hoor. Als je ontbijt en lunch sterk en veelzijdig zijn, dan is het oké voor je lichaam om niet veel voor diner te eten.

Zo ging dat een week lang met guacamole, toen een weekend waar ik zaterdags uitgeput in bed lag, toen een week met couscoussalade, en toen nog een weekend moe in bed, en toen was ik het food preppen zat, haha.

De herkansing & stage

Op 14 mei had ik dan eindelijk die herkansing. Het leren in de vakantie bestond uit wakker worden en ontbijten, twee uur leren, iets anders doen, lunch, kort kaartjes oefenen en een enkele keer ’s avonds voor het slapen gaan ook nog de moeilijkste kaartjes. Op de dag van de toets zelf was ik eerst wel relaxt. Ik wist wat ik de vorige keer fout had gedaan en had daar extra op geoefend. Dus nu schreef ik mijn blaadjes helemaal vol met alles wat ik kon bedenken dat met een term te maken had. Maar er kwamen ook woorden voorbij waar ik nog nooit van gehoord had. Uiteindelijk liep ik met zo’n slecht gevoel de school uit.

Als ik deze toets niet haalde, moest ik hem volgend jaar mei opnieuw doen – zonder lessen in het vak. Maar woensdag 29 mei kreeg ik eindelijk het cijfer binnen en ik heb hem gewoon gehaald! Met een 6,1 en ik kon niet blijer wezen!

Dus nu schreef ik mijn blaadjes helemaal vol met alles wat ik kon bedenken dat met een term te maken had. Maar er kwamen ook woorden voorbij waar ik nog nooit van gehoord had. Uiteindelijk liep ik met zo’n slecht gevoel de school uit. Als ik deze toets niet haalde, moest ik hem volgend jaar mei opnieuw doen – zonder lessen in het vak. Maar woensdag 29 mei kreeg ik eindelijk het cijfer binnen en ik heb hem gewoon gehaald! Met een 6,1 en ik kon niet blijer wezen!

Scheveningen met mama

De week van de 20e was een zware stageweek. Op de zondag zou het festival van stage plaatsvinden en ik voelde de stress van de collega’s om me heen. Vrijdags werd dat me zelfs een beetje te veel. Al helemaal toen ik enorm verbrandde… Maar omdat mam hiervan wist, had ze last minute een nachtje Scheveningen geboekt dus kon ik ’s zondags na het festival door naar de kust. Hoe lief? Ik was doodop van die dag.

We aten pas rond half acht, lekkere pannenkoeken, daarna gingen we naar La Galleria op de boulevard en dronken we thee. Het begon toen toch een partij te regenen! Het was wel heerlijk onder de strandtent. Die avond ging ik ook eindelijk weer eens in bad.

De maandag brak aan en dat betekende een week vrij van stage. Daar keek ik naar uit; niet meer om 5:50 opstaan en ’s avonds rond half 8 pas weer terug zijn. Op de maandag was ik nog in Scheveningen en we liepen een rondje, dronken een theetje achter het Kurhaus, gingen naar een strandtent genaamd Mood en daar nam ik mooie foto’s van mama en een geinige selfie. Ik kon daar wel uren liggen, het was heerlijk in het zonnetje, achter de windschermen. Zeker met een goed boek op mijn schoot, haha.

Die avond aten we pizza (ik met groente, wel een beetje gezond kuch kuch) met een geweldig grote cocktail. Daar had ik nou echt even goed zin in.

Dinsdag eindige ook met een cocktail bij Proeflokaal Bregje. Ik werkte ’s ochtends thuis voor stage vanwege de OV-staking en ’s middags ging ik met mama en Anne naar de IKEA in Breda. We liepen weg met een kaartje vol leuke dingetjes, die we overigens deze keer wel echt nodig hadden, haha. Behalve ik. Ik had geen kruk nodig, geen Monstera plant, geen geinig glazen olieflesje of een toffe gieter – but I did it anyway!

En voor je het weet zit je al in de laatste maand van het eerste halfjaar – hoe gek? Als juni voorbij is zitten we op de helft… op de helft van 2019!

Schrijven

Ondanks dat ik veel stageliep heb ik wel aardig wat kunnen schrijven. De eerste week van mei was een halve, daarin schreef ik net geen 2000 woorden. Die week daarna toch nog een flinke 4100, daarna liep het weer af met 810, 681 en 524. Die laatste lukte volledig in de trein. 

Oh, duh! Hoe kan ik de schrijfdag met Sam vergeten te benoemen? Op 2 mei gingen we naar Utrecht en gingen we koffietentjes hoppen. Broei, 30ML, Kop van Paard (?). Die dag schreef ik net iets meer dan 1200 woorden.

In de laatste twee dagen van mei schreef ik op de 30e 2230 woorden en op de 31e zelfs 4039. Hier kan ik trots op zijn!

Ik maakte video’s over…

Deze boeken las ik laatst #9
Schrijf met me #4

Ik blogde over… 

Mijn april
3 maanden vega

De reden dat ik zo weinig content heb gemaakt, is grotendeels stage. Ik werkte hier en daar wel wat vooruit, maar door een poll op Instagram kwam ik erachter dat mijn lezers/kijkers het liefst meer kijken in de wintermaanden. Daarom zette ik alles op een lager pitje. Instagram kwam hierdoor ook op een lager pitje, ik had gewoon geen tijd om foto’s te maken. 

Dus dat was het alweer. Ik ben blij dat mei voorbij is, ook al was het ontzettend leuk. Ik moet nog vijf dagen knallen op stage en dan heb ik gewoon zomervakantie. Dan komt schrijven weer helemaal op de eerste plek. Ik kan gewoon niet wachten.

Hoe was jouw mei? Heb je een beetje van het zonnetje kunnen genieten?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights