De schrijfflow is terug!

De schrijfflow is terug!

Laat ik maar niet te hard roepen en het gelijk even op hout afkloppen, maar de schrijfflow komt zo langzamerhand weer terug. Ik weet ook wel waarom: alle deadlines van school zijn af en ingeleverd, dus ik voelde me weer kalm genoeg om te gaan schrijven. Tot het cijfer van mijn theorietoets binnenkwam… maar ik laat me niet meer tegenhouden.

De week van 15 april

Van bloed en marmer: het boek van NaNoWriMo in 2018, het boek dat na zo’n 15.000 woorden ineens niet meer mee wilde werken. Tot deze week. In de tussentijd was ik wel vaak bezig aan de wereld en heb ik aspecten uitgebreid. Ik had vorige week alles overgezet in Scrivener (tip van Sam) en toen ik ‘toch’ bezig was, stond ineens alles goed en kreeg ik weer zin om te schrijven. Ik maakte een aantal aanpassingen in de hoofdstukken vanwege die wereld verandering, en daardoor maakte ik ook een verandering in het plot waardoor mijn personage ook weer anders moest reageren. Na die aanpassingen en een geschreven scène zat ik ineens op de 1.000 woorden! En toen ik op Goede Vrijdag met Sam afsprak in Arnhem, schreef ik precies 400 woorden. Hoe mooi is het om gelijk weer met 1.400 aan de slag te kunnen? Het voelt mega goed! 

De week van 22 april

Maandag schreef ik gewoon al 1637 woorden. Langzaam maar zeker kom ik steeds dichterbij het woordaantal dat ik een paar jaar terug in één zit deed. Deze 1600 is trouwens van twee sessies, een lange van bijna een uur en een ander van een half uur. De eerste zit begon met 795! Vrijdags schreef ik slechts 111 woorden omdat ik een bepaalde scène niet kon ‘voelen’ of inbeelden…

De rest van april

Hoe de rest van april er qua schrijven aan toe ging, kan je pas teruglezen in mijn maandoverzicht. Maar ik kan je wel vertellen dat het een hele goede maand was. Niet alleen voor VBEM, maar ook voor mijn vorige fantasy Achter Hemel en Aarde (van de updates Het Verlaten Manuscript). 

Voor zo ver mijn schrijfupdate! Hij is best kort, maar ik wilde het goede nieuws wel graag delen. 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 4 mei 2019 / 13:31

  Lekker he als je eenmaal zo’n drempel overgaat en weer in die flow komt! Ik gebruik ook Scrivener sinds begin dit jaar en vind dat tot nu toe wel fijn werken. Ik heb nog lang niet zoveel woorden op papier als jij, maar het komt er wel 🙂 Hopelijk hou je de flow lekker vast!

  • Femke
   Auteur
   4 mei 2019 / 13:32

   Het voelt heerlijk! Scrivener heeft zoveel te bieden, ik had er eerder mee moeten werken. Succes met schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights