Het verlaten manuscript pt. 8

Daar zijn we weer. Precies zoals ik je beloofde ik de laatste update, nietwaar? Ik ben grote stappen aan het zetten met Achter Hemel en Aarde. Een nieuwe maand staat gelijk aan nieuwe doelen. Mijn grootste doel voor dit manuscript is om het uitgeverij-klaar te hebben voor het eind van dit jaar. Is dit realistisch? Ja. Is dit te bereiken voor 31 december? Ik vind van wel. Er is dus werk aan de winkel.

September

Zo, week twee en drie zijn voorbij. Helaas liep de planning voor de edits een beetje in de soep. De bedoeling van de tweede week was twee scènes/hoofdstukken herschrijven. Eentje is gelukt, de tweede nog niet maar toen kwam er nog een hoofdstuk aan het licht. Er zitten dus nog wat fouten in het boek. De derde week stond in het teken van proeflezervragen verzinnen.

Woensdag de dertiende

Woensdagochtend had ik twee uurtjes voor ik een dienst op het werk moest invallen. In die twee uren heb ik één hoofdstuk herschreven: Rylans ontmoetingscène. Ik was zo lekker bezig, dat ik niet merkte me vast te schrijven. Ik vergat een heel hoofdstukken waarin Rylan voorbij kwam, en dat bracht problemen.

Zondag de zeventiende

Zo, dat probleem wat ik hierboven noemde… dat loste ik niet gelijk op. Ik stelde het eerder uit. Een paar excuses zoals werk, maar zondag zonderde ik me een paar uurtjes af om te herschrijven. Dit hoofdstuk, nummer zes, is aangepast en ik herschreef ook een groot stuk van de andere scène! Dat stak ik mooi in mijn zak, helaas stelde ik weer wat uit *kuch* huiswerk *kuch*.

Dinsdag de negentiende

Ik had al een klein lijstje met vragen staan en dit typte ik over. Ik begon een beetje te denken over de vragenlijsten. AHEA heeft drieënvijftig hoofdstukken, maar zoveel vragenlijsten zie ik – en waarschijnlijk ook de proeflezers – niet zitten. Dat zijn er gewoon te veel en toen begonnen de twijfels over hoe ik proeflezen wilde aanpakken.

Donderdag de eenentwintigste

De proeflezervragen. Ik startte eindelijk! Ik besloot dat ik steeds steeds vijf hoofdstukken wil opsturen, daarmee verdeelde ik alle vragen over elf vragenlijsten en een twaalfde als conclusie. Donderdag zette ik vragen op papier voor de eerste vijftien hoofdstukken.

Zaterdag de drieëntwintigste

Deze zaterdag was me een dag van jewelste; ik bleef maar doorgaan met vragen verzinnen. Ineens stonden er voor 35 hoofdstukken vragen op papier. Daar werd ik zo blij van, mijn to do lijstje was helemaal geel-gekleurd door alle antieke boxjes. Het maakte in elk geval weer goed dat ik op werkdagen niet veel kan doen.

Volgende week staat in het teken van de laatste edits voor de twee proeflezer maanden. De oproep staat inmiddels al online, heb jij het al gezien?

Zie ik je bij de volgende update?

Liefs,
Femke

Het verlaten manuscript
Deel één
Deel twee
Deel drie
Deel vier
Deel vijf
Deel zes
Deel zeven
Deel acht
Deel negen
Deel tien
Deel elf
Deel twaalf
Deel dertien

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights