Het verlaten manuscript pt. 6

Maandag 17 juli, 17:31 uur

Vanmorgen twijfelde ik maar heel kort of ik na het ontbijt en wat sportoefeningen een rondje zou wandelen. De laatste keer dat ik over de dijk liep, is bijna twee maanden geleden. Het was er stil. In de verte zag ik schapen, de zon prikte door de schaduwen van de volle bomen en door mijn oordopjes hoorde ik inspirerende woorden van een podcast. Een half uurtje rust is precies wat dat was. En toen stond ik om half zeven langs de waterkant en tussen de doornen om wilde bramen te plukken. Dit doet mijn tante ieder jaar, en ook met verschillende soorten fruit. Ik had een bakje van ongeveer een pond vol!

Vrijdag 18 augustus

Een update van een maand lang, wauw. Het is alweer even geleden sinds ik mijn manuscript heb opgepakt, en sindsdien is er genoeg gebeurd en niet gebeurd om over te schrijven.

In juli ging ik voor het eerst bramen plukken. Ik wilde graag over een week van inspiratie schrijven, maar ik heb die week maar drie inspirerende dingen kunnen doen. Ook printte ik eindelijk de eerste tien hoofdstukken om on paper edits te doen, wat achteraf een blessing and a course is. Waarom dan? Omdat je niet spellingsfouten en de zinsvolgorde gaat aanpassen als je midden in de bewerkfase zit. Dat is de laatste stap! Maar waarom dan ook een blessing? Nou, mijn laptop is halverwege augustus gecrasht en is nu de komende vijf weken bij de technische dienst. Dat was 24 uur macloos, 48 uur macloos… nu al een week macloos. Dus editen op papier komt nu alleen maar goed uit!

Wat moet er gebeuren?

Even geleden kreeg ik geweldige feedback van schrijfvriendin Nienke. Feedback waar ik echt wat mee kan, zoals een balans vinden in mooie zinnen en te vlotte alinea’s, een personage beter uitwerken maar daar zaten ook veel complimenten tussen! Dat was voor mij echt een schouderklopje, of een hart onder de riem omdat het schrijven van dit boek niet even vlekkeloos is geweest. Toch ga ik door.

Waar ben ik wél mee bezig?

Verhuizen! Werken! Sinds een week of zes werk ik bij de Marskramer en daar ben ik heel veel. Als ik niet in m’n groene polo rondloop, ben ik in het nieuwe huis aan het klussen. M’n boeken staan er allemaal al, ander schrijfgerei, opbergdozen en m’n winterkleren. Ik ben over!

Sinds 1 augustus test ik ook de website van de Writers:Community. Toen Joyce Spijker een oproepje deed, heb ik mezelf meteen aangemeld. De website richt zich vooral op beginnende schrijvers. Bijna elke maand heeft een eigen thema en augustus staat in het teken van afwijzing. Waar stop je je onzekerheid als je manuscript afgewezen is, wat zijn nu je mogelijkheden en wat is self pubben? De contributors leggen het aan je uit en helpen je op weg. Ik ben lid! Vanaf 1 september kan iedereen zich aanmelden, en tegen een kleine maandelijkse bijdrage kan je veel nieuwe aspecten van de schrijfwereld tackelen. Wie zie ik daar?

Er is genoeg gebeurd in de afgelopen maanden, maar ik kan je beloven dat je snel een nieuwe schrijfupdate voorbij ziet komen. Groetjes van Femke uit de toekomst

Het verlaten manuscript
Deel één
Deel twee
Deel drie
Deel vier
Deel vijf
Deel zes
Deel zeven
Deel acht
Deel negen
Deel tien
Deel elf
Deel twaalf
Deel dertien

Volg:
0
Deel:

1 Reactie

  1. 9 september 2017 / 13:16

    Het doet me goed om te lezen hoe je met mijn feedback omgaat! Zeker omdat je er zo lekker positief en nuchter onder bent. Schrijfse <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights