Het verlaten manuscript pt. 4

Zondag 4 juni, 22:08 uur

Vandaag is een goede dag. Dit hele weekend is fijn. Plezier zit er in en ik schrijf al twee uur lang. Zo lang ben ik al bezig ben het herschrijven van het allereerste hoofdstuk van Achter Hemel en Aarde. Van 2051 naar 1720 woorden, het gaat goed zo. De zinsvolgorde veranderen gaat niet al te moeilijk, te veel beschrijving haal ik weg om het aan de fantasie van de lezer over te laten en ik word weer helemaal verliefd op dit verhaal. Het herschrijven van dit hoofdstuk voelt zoveel malen meer comfortabel en normaal dan toen ik aan Zwemmen met lood wilde beginnen.

Het was niet te missen. Achter Hemel en Aarde begint weer helemaal opnieuw en dus begin ik ook weer bij het begin: de playlist. Deze zeven nummers hebben zo’n speciale waarde, het brengt me gelijk weer terug in de sferen.

Deze foto is lang de inspiratie geweest voor de eerste paar hoofdstukken van mijn boek. Nu dacht ik, hm, ik kan zelf wel wat proberen met het schrijven van de artiesten van de playlist. Well, it was a pain in the ass. Ik ben er bijna veertig minuten mee bezig geweest want het ging heel moeilijk, hihi.

// Ryder – Ruins // Fallulah – Give Us A Little Love // MS MR – Bones // Ben Cocks – So Cold // Message To Bears – You Are A Memory // Christina Aguilera – Fighter // Ruelle – Monsters // Ruelle – Game of Survival //

Zaterdag  10 juni, 10:47 uur

Al drie dagen heb ik een akelige verkoudheid te pakken. Nu lig ik weer in bed, maar dit keer met de gordijnen wagenwijd open en mijn laptop voor mijn neus. Gisteravond heb ik één hoofdstuk kunnen herschrijven en daarna trakteerde ik mezelf op een kiwi en een film. Nu wil ik minstens twee hoofdstukken tackelen, of tot m’n batterij op is.

Zondag 11 juni, 21:57 uur

Hoe langer je met een project bezig bent, hoe meer weeffouten je tegen komt. Ja, ik maak deze Fault in our Stars referentie. Zo ben ik al op een aantal plotholes gestuit die ik echt moet dichten. Om versie drie in juni af te hebben moet ik vanaf morgen 12 juni iedere dag drie hoofdstukken herschrijven. Waarom ik deze berekening gemaakt heb is omdat ik een beetje nieuwsgierig werd. Nou, de komende twee weken heb ik daar absoluut nog geen tijd voor met stage. En versie drie er zo doorheen drammen wil ik ook niet. Wat ik wel wil is in juli een oproepje doen voor proeflezers! Maaaar de eerste tien hoofdstukken van versie drie staan!!

Hoe gaat schrijven bij jou? Hoe los jij plotholes op?

Liefs,
Femke

Het verlaten manuscript
Deel één
Deel twee
Deel drie
Deel vier
Deel vijf
Deel zes
Deel zeven
Deel acht
Deel negen
Deel tien
Deel elf
Deel twaalf
Deel dertien

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights