Mijn september 2017

Het nieuwe schooljaar is begonnen! De herfst waait binnen! De koude maar knusse schrijfdagen zijn er weer! Ja, september staat altijd in het teken van een nieuwe start. Alleen is dat eerste voor mij niet geval, dit jaar ga ik namelijk voor een tussenjaar. Maar saai wil ik het absoluut niet laten zijn. September bracht al gelijk nieuwe avonturen zoals de start van mijn cursus bij de Schrijversopleiding. Lees je mee wat ik nog meer heb gedaan?

Gevoelsmatig • doorgespoeld, voldaan

Met een baan heb ik altijd het gevoel dat mijn creativiteit op een te laag pitje staat. Niets aan te doen, het is ook geen block of iets dergelijks – maar er zijn minder vonkjes van big magic en dat is jammer. Helaas hebben de opdrachten van de Schrijversacademie hierbij nog niet geholpen. Wat het ook is dat als ik werk, merk ik dat ik meer naar de werkdagen leef in plaats van plezier hebben op mijn vrije dagen. Alsof ik helemaal moet opladen en dan op mijn vrije dagen niets doe. Misschien is dit ook deel van een routine opbouwen, maar leuk is het niet.

Echter was de laatste dag van september anders. Ik moest tot laat oppassen, de tv stond uit, ik luisterde zachte muziek van Halsey en voor ik het wist, had ik een nieuwe outline voor een boek op papier gezet. Dat voelde zo goed! Ik kon me niet herinneren wanneer ik voor het laatst om twaalf uur ‘s nachts nog zó productief was met schrijven, dat ik überhaupt nog wakker was en over straat liep. Ik eindigde september met een big magic momentje en dat maakte alles weer helemaal goed: ik kan oktober goed beginnen.

Beeld • Chicago Fire, PotC: Dead Men Tell No Tale, Transformers: The Last Knight

Aan het eind van de tweede week september kreeg ik eindelijk mijn laptop weer terug! En dat betekende ook films en series bingen. Op mama’s laptop kon ik nog vaak series zoals Teen Wolf en Suits terugkijken, maar ik was Deadliest Catch helemaal vergeten. Daar stonden acht nieuwe afleveringen op me te wachten. Tja, ik merkte dat ik ook steeds vaker de TV aanzette – zelfs nog voordat mijn laptop stuk ging. Dus nu ben ik een klein beetje hooked aan Chicago Fire, maar die binge watch sessie is alweer afgelopen: Ik keek 5 seizoenen in drie weken!

Maar dan, de nieuwe Pirates film… hij viel helaas enorm tegen. Ik had al veel recensies gelezen toen hij net uit kwam, dat er geen verhaal in zat, dat de special effects tegenvielen, en ik was de film eigenlijk al weer vergeten tot de filmposter voorbij kwam. Ik keek een uur voor ik steeds begon door te spoelen, het was verschrikkelijk. De rumoeren waren, voor mij, helaas waar.

‘Okay I love Kaya, Brenton and Johnny maar op een paar lachmomentjes na is de film echt een teleurstelling – precies zoals anderen zeiden…’ 

Maar Transformers deed mijn hart weer goed. Ik heb genoten!

Boeken • Het hoe, Een Lonely Planet van Edinburgh

Het hoe is een boek van Jan Brokken dat ik voor de Schrijversacademie moet lezen. Het staat tussen het lijstje van de verplichte literatuur, en dit is al het derde boek van die lijst die ik gelezen heb. Dit boek was wat moeilijker om in te komen, maar ik heb er wel een aantal dingetjes van geleerd. Halverwege de maand legde ik het boek weg en heb ik er niet meer ingekeken want het werd steeds saaier en ik kon er de tijd en rust niet voor vinden. Wel kreeg ik van oma drie nieuwe boekjes waaronder Oorlogswinter, alle drie staan in het teken van Heel Nederland Leest en gaan over de Tweede Wereldoorlog.

Maar ik heb ook twee nieuwe boeken besteld. Bijna een jaar geleden las ik een quote van Maggie Stiefvater over het schrijven van emoties, en vorige week dacht ik daar weer aan dus bestelde ik Dodenrit (The Scorpio Races). Ook kocht ik 54 Minuten van Marieke Nijkamp. Aankomende donderdag moeten ze in de brievenbus liggen!

En ja, dan Edinburgh… al weer drie maanden geleden denk ik, besloot ik hoe graag ik naar Edinburgh wilde. Het idee werd door verschillende redenen helemaal van de kaart geslagen, maar twee dagen voor de barbecue bij oma kreeg ik weer kriebels. En tijdens de barbecue heb ik het hele boekje doorgelezen. Ik weet al wanneer ik naar Edinburgh wil, maar binnenkort laat ik meer weten.

Schrijven • Ja!

Ik ben weer begonnen met versie vier van mijn fantasy manuscript. De eerste week van edits stond in het teken van een personage verder uitdenken. En de rest kan je teruglezen in de afgelopen vier updates van Het verlaten manuscript. Het boek is zelfs al naar proeflezers verzonden!

En ja! Ik schreef dus een nieuwe outline voor een boek. De hoofdpersoon heet Cleo de Bruin en het verhaal gaat vooral over tijdreizen. Ik wil binnenkort meer delen (:

Vloggen • Een poging tot

Ja, ik deed een poging tot vloggen – en een poging staat gelijk aan lichtjes falen… In één vlog propte ik beelden van drie weken (door vele werkdagen vlogde ik juist die dagen niet, en ik kwam aan een half uur aan beeld). Dinsdag de 26e ging de vlog online! Je kan ‘m hier terugvinden als je het leuk vind om hem te kijken. Vanmiddag komt er weer een nieuwe video online dus keep your eyes open.

Quarterly Goals • Uh, ja…

Ik twijfel… Oktober is de start van het laatste kwartaal maar ik twijfel enorm of ik nog specifieke doelen wil maken voor deze drie maanden. Ik moet sowieso nog doelen opschrijven voor oktober alleen, maar de komende drie maanden… ik heb geen idee wat ik nog wil bereiken voor het eind van 2017. Ik ga hier nog eens goed over nadenken!

Hoe was jouw september en wat zijn jouw doelen voor oktober?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights