Mijn juni 2017

Mijn juni 2017

Juni was all over te place. Ik schreef me uit voor een opleiding, schreef me in voor een nieuwe, schreef me uit, slaagde officieel voor mijn opleiding en nu wil ik me eigenlijk weer inschrijven bij de allereerste. Waar ging het mis?

Gevoelsmatig • blij, dankbaar, avontuurlijk, geïnspireerd, in de war

Het is moeilijk om terug te denken naar hoe ik me in het begin van juni voelde. Normaal schrijf ik de hele maand door aan deze blogpost maar omdat ik zo druk was. Ik ging met mama naar een rommelmarkt en genoot van de stilte in de tuin beneden onze woning van een goed boek en al mijn boekideeën. Voor al die creativiteit en inspiratie ben ik heel dankbaar. Zoë ontmoette ik deze maand voor het eerst na vele gesprekken op Instagram en WhatsApp, en dit was ongelofelijk gezellig. O! En nog iets héél leuks met Zoë! Het schrijven van mijn boek ging in een sneltrein, maar halverwege de maand lastte ik een pauze in vanwege stage. En tja, dan het verwarde gebeuren van hierboven! Ik kan er niet veel meer over vertellen, maar ik leg het binnenkort wel uit.

Beeld • The Edge of Seventeen, Anna Karenina, Pride and Prejudice, At World’s End, On Stranger Tides, Fifty Shades Darker, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, Alice Through the Looking Glass, Elementary

Misschien is het makkelijker om de films op te delen in ‘voor het eerst’ en ‘alweer’. Nieuw deze maand waren de eerste drie en Fifty Shades Darker en de rest keek ik opnieuw. Elementary is trouwens een serie. Mama en ik keken het veel op tv maar volgens mij is het nu niet meer op de buis en omdat ik zin had om te binge watchen koos ik voor Elementary. Zo kan ik alles vanaf het begin volgen, en stiekem ook character arc research doen. Ik ben al aan seizoen 2 begonnen!

Boeken • De Muze, Een Miljoen Werelden met Jou

Toen ik de Muze net uitlas, had ik een paar lange minuten nodig om de plottwist en het einde te verwerken. Ergens had ik een vermoeden mar het sloeg harder binnen dan ik verwacht had. Vier sterren voor dit geweldige boek.

Processed with VSCO with hb1 preset

Schrijven • De eerste 30 (& 20) herschreven hoofdstukken

Ja, dat was gek. Ik zit op de helft met het herschrijven van mijn boek, 30 van de 60. Ik deed nog iets geks. Ik stuurde namelijk mijn eerste 20 herschreven hoofdstukken naar schrijfvriendinnetjes Nienke en Ismay. Het is best een vreemd gevoel dat je ieder moment feedback kan verwachten, maar het bracht ook best wel wat nerveuze gevoelens met zich mee. Maar Nienke ging er zo snel doorheen en op haar feedback stuurde ik alleen maar vijf hartjes terug. Haar reactie is heel verhelderend, het helpt me enorm en het bevestigde ook waar ik al een klein beetje bang voor was. Maar ik ging gelijk aan de slag hoe ik haar feedback kon verbouwen in een betere versie van mijn boek! Lees hoe lief haar reactie was (:

“Je hebt een rijkelijke fantasie en het is zo tof om dat terug te lezen in je verhaal. Het voelt haast aan alsof ik Harry Potter lees. Je hebt een steengoede verhaallijn wat dat betreft!”

Tourist in eigen land • Amsterdam, Rotterdam

Ik ben al eens eerder in Amsterdam geweest, maar dat was alleen voor het YouTube festival VEED. Zoë en ik spraken af op Rotterdam Centraal en samen reisden we door haar onze hoofdstad. Het is best gek hoe snel je met sommige mensen kan klikken ook al heb je ze nog nooit gezien. Op de op twee na warmste dag van juni stonden Zoë en ik in de Hortus Botanicus (links). Alleen gekken als wij doen dit op een dag boven de 30 graden Celsius. De LUSH was awesome, de man die ons geholpen had rockte en ik mis Waterstones enorm. Daar ga ik zeker nog eens langs. En met Zoë zal ik zeker vaker afspreken.

Zoë en ik spraken ook al een tweede keer af, dit keer op de vintage tour in Rotterdam. Uiteindelijk was de allereerste, Ruby Lee and the Vintage Factory, echt de leukste. Veel shops die ik op de to visit lijst had staan waren al gesloten/verhuisd en dat was jammer. We stopten even bij STEK, een mega plantenwinkel (rechts). In de buitentuin liep ik regelrecht een aantal spinnenwebben in…. En toen regenden we nat. Heel nat. Dus dronken we thee bij de Tea Lab en spendeerden we flink wat uren in de Donner (WOW, wat een boekhandel!). De andere twee vintage shops bewaren we voor een volgende keer.

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Tour • Melodrama Tour

ZOË EN IK GAAN NAAR LORDE WTH?! I’m waiting for it, that green light, we want it!! In oktober gaan we heel hard mee zingen met deze queen. Kaartjes kopen was super spontaan en binnen een week hadden we tickets gekocht. Ieeee! Can’t wait!

En dat was alweer de laatste maand van het tweede kwartaal. Hoe zitten we al op de helft van 2017? Het is tijd om nieuwe doelen te verzamelen voor het volgende kwartaal. De laatste 31 dagen van mijn gratis OV-kaart gaan vandaag in. Where to? Wat zijn nog leuke plekken in Nederland?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights