Het derde weekoverzicht van augustus

Het derde weekoverzicht van augustus

Het is weer tijd voor een weekoverzicht! Vorige maand kondigde ik aan dat ik in plaats van maandoverzichten eens wil experimenteren met weekoverzichten. Omdat augustus best een drukke en spannende maand is, komt dat qua content ook goed uit. Dus, wat heb ik deze week gedaan?

Maandag 17 augustus

Het plan voor deze week was vooral om mijn blogvoorraad weer aan te vullen. Die was behoorlijk geslonken. Er stond eigenlijk niets meer klaar. Terwijl ik dat allemaal deed, rolden er een hoop bestellingen binnen, dus kon ik halverwege de ochtend al naar de Bruna om deze weg te brengen. Ook nam ik iets veel leukers mee: vijf boeken die bij de Bruna verkocht worden! Onze Bruna steunt veel schrijvers die uit het dorp komen, dus was het heel interessant om dat eens uit te proberen.

Vandaag werkte ik ook aan mijn fantasy manuscript. Hierover heb je al kunnen lezen in mijn schrijffabriek updates, maar in deel vijf die afgelopen zaterdag online kwam, vertelde ik dat ik met de eerste herschrijfronde was begonnen. Wat ik daar allemaal in doe, lees je in die blogpost.

Maar dat niet alleen. Eerst kreeg ik een telefoontje waarvan ik een beetje baalde (een job-afwijzing, maar hé, kop op), maar daarna had ik ineens een ontzettend tof mailtje in mijn inbox. Een journalist van het eiland had ons persbericht ontvangen en wilde oma, Joke en mij graag interviewen over oma’s biografie! Zo gezegd, zo gedaan, want dinsdagmiddag hadden we gelijk al een afspraak staan.

Dinsdag 18 augustus

In totaal knalde ik er drie blogposts uit op dinsdag. Ik wilde zoveel mogelijk werk af hebben voor we naar het interview zouden gaan, wat bij Joke op het erf was. Het interview met Sam Fish was super spannend! Maar het was heel gezellig en verschijnt aan het eind van de week in een krant. 

Woensdag 19 augustus

We kregen al heel snel weer een belletje van de Bruna: of we meer boeken konden brengen, want de verkoop liep al goed. Dus ik fietste weer door het dorp en bracht er weer vijf. Ik nam net een voice memo op naar Nikki en Sanne toen ik ineens iets groens zag in de ruiten. Dat was oma! En mijn verbazing was ook goed terug te luisteren, haha. We dronken samen een bakkie koffie, voor ik anderhalf uur later weer op de stoep stond, want ik zou met oma naar het ziekenhuis rijden. Gelukkig niets ernstig, alleen een prik in haar oog voor staar – niet ernstig, maar angstig, haha. 

Aan het eind van de dag sloeg het weer om, en ik ook. De hele dag voelde ik me ‘meh’, en ’s avonds werd dat alleen maar erger. Erger tot aan huilen toe, haha. Toen dat er eenmaal uit was, sliep ik goed en diep. Ik was eerst nog bang voor een wilde nacht qua dromen, maar dat viel wel mee. Ik had een date in mijn droom en boy, die was leuk, haha!

Maar waarom voelde ik me dan zo sip? Ik heb zo’n vermoeden dat het te maken had met de adrenaline van de lancering. Het was ‘morgen’ precies een week geleden dat we oma’s biografie hadden gelanceerd, dus het zou goed kunnen dat ik daarvan ineens helemaal inkakte. 

De blogpost die vandaag online kwam: Het tweede weekoverzicht van augustus

Donderdag 20 augustus

Omdat ik me nog steeds een beetje slap voelde van de dag ervoor, pakte ik het rustig aan. Ik maakte de allerlaatste edits voor het manuscript af, deed een proeflezer oproep op Instagram en uploadde de unboxing video ook naar YouTube. Het was half twaalf toen ik besloot naar de AH te gaan om lekker eten te halen voor een goede avond alleen. Toen regende ik helemaal nat! En giechelen dat ik deed. Lol, het was echt raar. Ik had een korte broek aan en een regenjas, waardoor het leek alsof ik geen broek aan had, en de regen op mijn benen voelde zo vies dat het gewoon grappig werd. Ja, een beetje raar, haha. 

’s Middags nam ik nog steeds rust. Bij oma begon ik in het boek van Kelly Weekers, Happy Life 365, en las ik tot ik weer naar huis ging. Op stomme dagen kook ik het liefst mijn favoriete prutje: gewokte ui en boontjes met knoflook en tagliatelle, afgemaakt met een hoop ketjap. Heerlijk! Maar ik had mijn eten nog niet eens voorbereid, toen oma belde. Of wij ook een Ziggo storing hadden en zonder tv zaten? Nee, wij niet, en volgens de website zou dat nog tot een uur of tien ’s avonds duren. Dus besloot ik in plaats van een avond alleen door te brengen, naar oma te gaan. Uiteindelijk speelden we een potje Scrabble en won ik!

Tussendoor kwamen er ook reacties binnen voor het proeflezen. Ik zet het maar aan het eind van de dag, maar het was de hele dag door eigenlijk. Maar die reacties fleurden me weer op en ik kreeg er weer zin in. Mijn motivatie om door te gaan kwam weer terug! 

Vrijdag 21 augustus

Deze ochtend werkte ik eerst aan mijn portfolio. De dag ervoor kwam ik erachter dat de pagina niet helemaal goed reageerde, dus was er werk aan de winkel. Sinds twee, drie weken plan ik op vrijdags niets in, zodat ik last minute projecten kan aanpakken. Zoals dit! Maar ik was er nog niet eens mee klaar toen mijn telefoon ging. De Bruna! De manager zei: ‘Ik denk dat je al wel weet waarvoor ik bel’ en mijn mond zakte open. Er lag er weer nog maar één! Dus ik heb Joke opgebeld en bracht direct tien nieuwe boeken. Hoe geweldig?!

Wat ik hier nog wel even bij wil zeggen, is dit: wil je ons boek ‘Jo’ kopen? Dan kan je dit het beste doen via onze eigen webshop. Zo support je de makers meer dan via een boekhandel, want een boekhandel houdt een bepaald percentage in van het bedrag!

Vlak daarna typte ik dit weekoverzicht tot aan vandaag, want je weet maar nooit wat er in het weekend gebeurt waardoor je ineens het een en ander vergeet en er vervolgens geen weekoverzicht online komt. Oeps. 

Mijn zusje wilde ook wel proeflezen. Het liefst direct, want het was rustig op haar werk. Dus stuurde ik naar én een nicht (Nanda, van de bruiloftshoot van vorig jaar) het manuscript al toe. En boy, ik kan je alvast vertellen dat ik hele toffe proeflezers heb verzameld voor dit boek *heart eyes*.

Zaterdag 22 augustus

Wat deed ik op zaterdag, behalve uitslapen tot half tien? Ik werkte aan mijn proposal voor mijn manuscript. Daar moest nog een samenvatting bij en het ‘over de auteur’-stuk moest af. In totaal ben ik ook een uur bezig geweest met nieuwe pakketjes inpakken en deze rond te brengen in het dorp. Verder schreef ik nog een blogpost: de virtuele boekenkraam, want ik verkoop en geef een aantal boeken weg! De rest van de dag chillde ik vooral.

Zondag 23 augustus

Zondags deed ik precies hetzelfde als zaterdag. Eerst sliep ik uit, toen chillde ik wat, toen werkte ik aan mijn weekplanning en brainstormde ik erop los. Voor boek twee van dit manuscript, voor de blogposts van oktober, november en december en ik kon dingen van mijn manuscriptchecklist wegstrepen. Al met al was dit een lekker chill en knus weekendje!

Hoe was jouw week?

Liefs,
Femke

Gadgets die ik gebruik tijdens het boeken en blogs schrijven die ik enorm aanbeveel:

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights