Het tweede weekoverzicht van augustus

Het tweede weekoverzicht van augustus

Het is weer tijd voor een weekoverzicht! Vorige maand kondigde ik aan dat ik in plaats van maandoverzichten eens wil experimenteren met weekoverzichten. Omdat augustus best een drukke en spannende maand is, komt dat qua content ook goed uit. Dus, wat heb ik deze week gedaan?

Maandag 10 augustus

Vorige week kreeg ik een mail. Het was de drukker, hij had eindelijk een track & trace-code voor de biografieën. Ze zouden zelfs op maandag al binnenkomen, in plaats van dinsdag. Je kunt je misschien wel inbeelden dat ik die dag geen kant op wilde. Ik deed wat werk, maar keek vooral naar buiten in de hoop een bezorgservice te zien. Om ongeveer half elf liep mijn moeder net de deur uit en stapte ze in de auto voor een fijn dagje voor haarzelf, toen een witte vrachtwagen haar blokkeerde. Mijn mond zakte open, ik zag mama al uitstappen en sprong overeind. Dit was hét moment! Ik stond in de deuropening te springen. Zegt de bezorger ineens: ‘Dit is voor nummer zes.’ Mijn mond zakte nóg verder open en mama schoot keihard in de lach. Het was wel gewoon voor mij, maar ze wist ook dat ik hier zo lang op heb gewacht dat ze een grap niet kon laten. Zelfs de postbezorger was onder de indruk van de inhoud van de dozen! 

Die middag pakten Joke en ik samen met haar dochter Elle de eerste doos uit. Dat was een heel speciaal moment en we hebben het gefilmd. De unboxing is op mijn Instagram @femkemeijboom te vinden. Om de dag nog specialer te maken, vroeg mijn tante (Jokes moeder) of ik met haar en Elle nog mee naar het strand wilde. Dus die avond heb ik nog heerlijk gezwommen aan de Brouwersdam.

‘s Maandags maakte ik ook een batch met poké bowls! Die waren heerlijk en ik kon er zelfs vier keer van eten.

Dinsdag 11 augustus

Een tijdje terug had mam al met mijn zusje Anne afgesproken dat ze naar het strand zouden gaan als het mooi weer was. Omdat ik zelf nog wel wat werk te doen had voor de lancering twijfelde ik een lange tijd of ik mee zou gaan. Ik ben sowieso niet goed met beslissingen maken op het laatste moment, maar ik ben uiteindelijk toch mee gegaan. We sprongen in de auto en lagen vanaf 10 uur ’s ochtends tot half 10 ’s avonds aan het strand bij de Brouwersdam te bakken. Ik zeg wel bakken, maar om een uur of een ging het zonnetje al schuil achter de wolken. ’s Middags kwam nog een deel van de familie ook gezellig naar het strand! Toch was de terugweg echt de terugweg van hel: we hebben twintig minuten aan de zijkant van de weg gestaan om de gruwelijke onweersbui af te wachten. Het was gewoon eng om erin te zitten! En voor al dat gedonder en onophoudelijk geflits, was het niet eens een graden afgekoeld. Maar we hadden een heerlijke dag gehad en we waren droog, dus was het nog steeds heel fijn.

De blogpost die vandaag online kwam: Het eerste weekoverzicht van augustus

Woensdag 12 augustus

Het meeste werk dat ik woensdags deed was het voorbereiden voor donderdag. Ik hielp oma met het klaarzetten van het servies en maakte een tafel schoon, ik hield haar in de gaten wat betreft het warme weer en bracht er al mijn spullen. Mijn cameraspullen gingen erheen, mijn laptop, mijn laders, mijn kleding, mijn make-up spullen – want ik had verwacht dat ik moest huilen bij de overhandiging. Verder maakte ik het laatste beetje content en plande ik deze in zodat ik donderdag zo min mogelijk hoefde te regelen. ’s Middags deden Joke en ik boodschappen, want wij zouden een deel van het avondeten verzorgen op oma’s verjaardag. ’s Avonds zette ik stiekem de webshop al open en kwamen er zelfs al twee bestellingen binnen! De overbuurvrouw en Anne’s schoonouders hadden een boek besteld. 

Donderdag 13 augustus

Goeie grutjes. Zelf heb ik zo lang op een dag zoals deze gewacht en eindelijk was het zo ver: de lancering van mijn eigen boek. Doordat ik zo veel mogelijk al had ingepland, kreeg ik alleen nog maar meldingen dat ik het moest plaatsen. Tussen de middag bewerkte ik ook nog de officiële overhandigingsvideo, die ook op IGTV staat. Sprakeloos was oma! Ik had een mooie jumpsuit van de H&M en hakjes aangetrokken maar het bleef warmer en klammer worden, dus vroeg ik mam of ze makkelijkere kleding kon meenemen, en mijn slippers. Toen had ik ineens drie paar schoenen bij oma staan! Hakjes, slippers en gympen, die ik voor de zekerheid had meegenomen mocht ik niet meer op de hakken kunnen lopen, haha.

De bestellingen vlogen binnen. We brachten er zelfs nog twee weg! Vlak na het avondeten begon het in de lucht te rommelen. Nog geen half uur later zaten we met z’n allen onder de tent die eigenlijk was neergezet voor de schaduw, zodat iedereen uit de zon kon zitten. Het was wel goed te merken dat de warmte gekke dingen deed met de ouderen, maar zodra de regen kwam knapte iedereen op. Uiteindelijk waren we pas rond een uur of tien weer thuis en ik sliep zelfs veel later. Maar wat was die dag geslaagd. We verkochten zelfs vijfentwintig boeken! Wat een mooi begin. 

De blogpost die vandaag online kwam: Een ode aan oma | De lancering van ‘Jo’  

Vrijdag 14 augustus

Het harde werk kon beginnen! Omdat we zo laat pas waren gaan slapen, wilde ik uitslapen. Dat lukte natuurlijk niet. Niet vanwege de hitte maar ook niet vanwege de spanning. Ik had vijfentwintig pakketjes om in te pakken! Het was even puzzelen met de webwinkel en het versturen met MyParcel, maar uiteindelijk bracht ik er twaalf naar de Bruna om te verzenden en ’s middags bezorgde ik nog een deel met de fiets en vlak erna de rest met de auto. Deze dag verkochten we nog eens vijf boeken, waaronder drie aan een andere collega van mama! Het was super om de boeken in het dorp rond te brengen. Zo stond de voordeur van een van hen open, iemand die we al jaren kennen, dus ik kon hun gezichten zien toen ze het boek ontvingen en dat was zo speciaal.

Misschien vraag je je af waarom ik het boek ook zelf bezorg. Als je in Oude-Tonge woont en het boek bestelt, kan je iets aanvinken zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Selecteer dan ‘afhalen bij winkelier’, maar dan kom ik het zelf bij je brengen

Het begon tijdens het bezorgen al flink te waaien en de lucht kleurde alsmaar donkerder, dus zette ik thuis alle deuren en ramen open en binnen een paar uur zakte het zo’n vijf graden. Aan het begin van de avond deed ik nog de achtste work-out van Chloe Ting en stopte er een groep met jongens voor. Het waren de oude buurjongens wiens ouders een exemplaar hadden gekregen van mama en mij. Het was heel leuk om hen te zien! 

Zaterdag 15 augustus

Dit was een heerlijke, relaxte dag. Ik hing wat op de bank, keek YouTube, bracht ‘s middags nog twee pakketjes naar de post en stapte weer op de fiets om nog twee exemplaren bij mensen af te geven. De complimenten stroomden ondertussen ook al binnen. Appjes van bekenden van mama die ze doorstuurde of een recensie van mijn zusje op Goodreads. Superleuk! Ook werd het aller eerste persbericht gepubliceerd: die lees je terug op Groot Goeree Overflakkee.

Zondag 16 augustus

Zondags deed ik niet veel bijzonders. Ik maakte vier pakketjes klaar, twee ervan bezorgde ik in het dorp en ik typte een soort contract voor een samenwerking met de Bruna, om ons boek er neer te leggen. Het leukste aan zondag is dat ik altijd de week erop plan. Nu schreef ik zelfs alle datums in mijn Structuur Junkie planner tot aan 31 december. Dan gaat de tijd ineens snel. Ik plande voor komende week vooral veel blog uren in. Mijn voorraad zit er een beetje doorheen en ik wil de komende maanden wel blijven posten, of ik nou ergens mag gaan werken, of niet.

Wat een week was dit, zeg! Maar wat heb ik genoten. Hoe was jouw week? Kon je ook een beetje afkoelen na die tweede flinke onweersbuien? Ik solliciteer en blog nog even verder, ik wens je een hele fijne week!

Liefs,
Femke

Gadgets die ik gebruik tijdens het boeken en blogs schrijven die ik enorm aanbeveel:

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights